maanantai 8. helmikuuta 2016

Venla 8 kk

Hassua, mä oon jo jonkin aikaa ajatellut, että Venla on jo kahdeksan kuukautta, vaikka tänäänhän se vasta tulee täyteen. No, onhan tuo typykkä jo niin kovin ison oloinen, katselin viikonloppuna vanhoja kuvia enkä kestä miten ihana pieni ruttunaama vauva Venla on vielä muutama kuukausi sitten ollut! Vauvakuume, tervetuloa vaan taas tänne. XD Onneksi vielä järki voittaa tunteet ja viimeistään Joni laittaa stopin hulluille kuvitelmille, mutta lähipiiriin on vauvoja tulossa ja pelkään pahoin, että vaikka vielä kuume ei olekaan paha, saattaa se syventyä vauvantuoksua nuuhkutellessa...


Jaaaaa palataanpas sitten asiaan, eli kahdeksankuinen Venla:

-tavuttelee
-juttelee muutenkin kovasti
-on iloinen ja nauravainen
-ei vierasta
-mutta kärsii eroahdistuksesta
-jammailee musiikkia kuullessaan
-taputtelee ja paukuttelee käsillään milloin mitäkin
-omistaa neljä hammasta
-ryömii
-syö noin 3-5 kiinteää ateriaa päivässä ja rintamaitoa aina kun haluaa
-nukkuu päivällä kahdet parin tunnin unet
-yöt nukkuu yleensä noin 21-7/8/9, heräilee muutaman kerran tissille
-nukkuu äidin kainalossa
-vaatteissa käytössä koko 74-80
-vaipoissa liberon 4 (pitäis varmaan alkaa siirtymään 5-kokoon) ja kestovaippojen M

Venla höpöttelee kovasti, varsinkin silloin, kun Lotta ei ole äänessä. Tavuttelee paljon: ättättää, vauvauvauva jne. Ja kyllä ainakin se äiti sieltä edelleen tulee. <3 Ja niin muuten tissikin, tosin se on vielä ti tai tis. Kun Venla haluaa tissiä, alkaa hän taputtamaan tai hieromaan naamaansa rintakehääni. Jos kysyn, haluatko tissiä, leviää naamalle iso hymy ja taputtelu voimistuu. Joskus myös ihan repii paitaa päältä.


Venla on kaikenkaikkiaan tosi hyväntuulinen, iloinen ja nauravainen. Ehkä ihanin maailmassa oleva ääni on, kun Venla naurahtaa. Vieraita Venla katselee hetken mieluiten äidin sylistä, mutta aika nopeasti alkaa jutella ja hymyillä takaisin. Jos äiti kääntää Venlalle selän lähteäkseen vaikka metrin päähän, alkaa armoton itku ja huuto. Eroahdistusta on siis selvästi ja sen myötä Venla nukkuisi yöt läpeensä tissi suussa...


Hauskimmat leikit on taputtelu, paukuttelu, läiskyttely... Isosiskon kanssa mikä tahansa on hauskaa ja musiikki saa Venlan heilumaan eestaas. Mummo ja pappa toi tytöille traktorin, jonka kyydissä olevat eläimet pitää ääntä ja maajussia painettaessa alkaa kuulua musiikkia. Venlakin on jo oppinut, mistä musiikin saa päälle ja parasta ajankulua onkin jammailla traktorin vieressä. Venla laittaa monesti myös traktorin päälle "ajamaan eteenpäin" pitäen sen kuitenkin paikallaan ja ihmetellen pyöriviä renkaita. Ehkäpä Venla seuraa äitinsä jalanjälkiä ja ryhtyy insinööriksi..? ;)


Muutama viikko sitten Venla lähti ryömimään ja onkin siinä jo varsin ketterä. Venlaa ei kuitenkaan huvita turhaan ryömiä, joten edelleen liikutaan paljon myös pyörimällä, eikä tuo kyllä pitkiä matkoja ryömi, vain lelun luota toisen luo. Ei esimerkiksi ryömi mun perässä, vaan jää mieluummin huutamaan ja odottamaan, että hänet haetaan. ;)


Venla syö jo ihan hyviä määriä kiinteää ruokaa, vähän päivästä riippuu montako kertaa. Aamupuuro ei maistu heti herätessä, joten se jääkin useimpina päivinä välistä. Myös välipala saattaa jäädä välistä, jos päiväunet osuu juuri siihen aikaan. Päiväunet onkin viime aikoina muuttuneet, aiemmin Venla nukkui kahdet lyhyemmät ja yhdet pitkät päikkärit. Pitkät Venla nukkui samaan aikaan kuin Lotta, puolen päivän jälkeen. Nyt sellainen luksus kuin samaan aikaan nukkuvat lapset on muisto vain, sillä nykyään Venla nukkuu jo aamupäivällä parin tunnin unet, sitten onkin Lotan unien aika ja iltapäivästä Venla nukkuu vielä toiset unet. Päivä on siis yhtä päiväunille laittamista... Lotan kerhopäivät on Venlaa ajatellen hieman kurjia, kun joudun monesti joko herättämään kesken unien (aamulla) tai venyttämään päiväunille laittamista.

Arvaatteko, kuka on käynyt laittamassa kruunun Venlan päähän..? :D

Vaatteissa käytössä on bodyjen osalta suurimmaksi osaksi koko 80 ja housuissa 74-80. Vaippojen kohdalla tein pienen testin, ollaan nimittäin käytetty molemmilla tytöillä pääasiassa Liberoa, mutta mua alkoi kammottaa niihin kuluva raha. Päätin sitten kokeilla paljon kehuttuja Lidlin vaippoja. Ostin paketin 14senttiä kappaleelta maksavia sekä 19 senttiä maksavia vaippoja. No, halvemmat oli kamalan isoja ja aika tönkköjä, kyllähän niitä käytti mutta eipä ne kummoisia olleet. Itse en myöskään oikein pitänyt noista kalliimmista ja Venlan vaippa-alue myös ärtyi niistä. Kokeeni osoittautui surkeaksi, sillä vasta seuraavalla kauppareissullani Prismaan katsoin Liberon kappalehinnan joka oli megapaketissa 17 senttiä. Eli nepä olikin lopulta halvempia! :D Pysymme siis edelleen Liberossa ja yritetään käyttää enemmän myös niitä kestovaippoja.

Ja taas karattiin aiheesta tehden tästä postauksesta kunnon sekametelisopan. Lisätään nyt vielä viikonlopun kuulumisia sekoittamaan pakkaa sen verran, että Lotta oli vkolopun 39 asteen kuumeessa, joten me ollaan loikoiltu sohvan pohjalla jo muutaman päivän. Nyt on kuume selätetty, mutta aika voipunut tuo tyttö on edelleen. Nyt toivotaan, ettei Venla saa samaa tautia, nenä ainakin vuotaa ja yskä on molemmilla kova.

4 kommenttia:

 1. Kaiken taputtelu ja paukuttaminen on pop meidänkin kasikuisella, ärsyttävintä on että ruokaakin pitää taputella ja sotkea ympäriinsä :D muutenkin oli taas paljon tutun kuuloisia juttuja! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paukuttelu on kyllä hauskaa, ainakin näiden pienten mielestä. ;) mua ärsyttää ruokaillessa jos Venla alkaa paukuttaa, niin Lotta innostuu ja alkaa myös paukuttaa yllyttäen Venlaa jatkamaan. Siinä ei paljon ruokaa ehdi suuhun laittaa :D

   Poista
 2. Ihana Venla ja kivoja kuulumisia.♥
  Vauvan nauru on kyllä jotakin niin ihanaa.

  VastaaPoista