tiistai 29. syyskuuta 2015

Ulkona

Tänään herättiin kirpsakkaan muutaman asteen pakkassäähän ja vaikka väsytti aivan järkyttävästi, lähdettiin lenkille heti aamusta. Ja hyvä että lähdettiin, kyllähän siellä taas piristyi! Viime aikoina en ole kovin innoissani lenkille lähtenyt, sillä Venla huutaa aina alkumatkan. Tänään Venla kuitenkin nukahti lähes heti ja niinpä päätin tuplata lenkkimme pituuden. Tällaisissa maisemissa me aamulla ulkoiltiin.


Lotta haluaa nykyään itse kävellä osan matkasta ja pienemmillä teillä se onnistuukin hyvin. Kuitenkin tuolla pätkällä mikä yllä olevassa kuvassa näkyy, pidän Lotankin rattaissa, sillä piennarta ei juurikaan ole ja autot ajavat lujaa. Normaalin lenkkimme varrella on tosiaan niitä lehmiä ja nyt sinne on tullut myös lampaita. Sekä lehmiä että lampaita jäätiin tänään ihastelemaan ja totta kai niille myös juteltiin: "bäää!" "Muuu!". Ja lopuksi vilkutettiin heiheit.


Hyvin sujuneen lenkin rohkaisemana päätin kiertää vielä yhden mutkan kautta kotiin, jolloin matka tuplaantui. Matkan varrella oli myös hevosaitaus, mutta hepat olivat niin kaukana, ettei Lotta tällä kertaa nähnyt niitä. Venlakin heräsi ihmettelemään maailmaa ja melkein ilman itkuja päästiin kotiin saakka.Tällaisia ihania syysaamuja toivotaan lisää, vaikka lasten (ja omakin) pukeminen oli taas haastavaa. Lotalla ei pysynyt lapaset kädessä ja sormet olikin ihan jäässä. Eikä ne lapaset hirveästi edes lämmittäneet, olisi pitänyt olla jo rukkaset. 

Sunnuntaina käytiin tosiaan syysmarkkinoilla pyörähtämässä. Eipä sieltä mitään tarttunut mukaan, mutta oli kiva käydä koko perheellä syömässä makkarat. Markkinoilla oli myös ponikyyditystä, mutta onneksi Lotalle riitti vielä ponien katseleminen.


Käytiin vielä leikkimässä päiväkodin pihassa ja mua alkoi taas niin harmittaa, kun meillä ei ole leikkipuistoa. Lähimpään on matkaa reilu 10 kilometriä ja vaikkei matkaan autolla kauan menekään, ei sinne kovin usein tule lähdettyä.Huomenna mennään tutustumaan Lotan kerhoon ja torstaina se sitten alkaa, saa nähdä kuinka Lotta asiaan suhtautuu.

2 kommenttia:

 1. Ihania kuvia. Syksy on kyllä niin kaunista. :)

  Ihana ulkoilureitti teillä! Meillä näkee vain taloja tai vaihtoehtoisesti pelkkää metsää. Eläimey olisi niiiin pop, saisi äitikin liikuntaa kun lähdettäisiin tarkistamaan, mitä lampaille kuuluu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä kiva, kun ollaan koko kesä saatu ihmetellä lehmiä ja nyt tuli lampaitakin! Toki välillä lehmät on olleet kauemmilla laitumilla eikä niitä olla silloin nähty ja se on ollut Lotalle pettymys, mutta monta kertaa niitä on päästy ihastelemaan. :)

   Poista