torstai 10. syyskuuta 2015

Venlan 3 kk neuvola

Aloitetaanpas neuvolakuulumiset heti uusilla mitoilla, suluissa kuukauden takaiset mitat.

Pituus 59.6 cm (59 cm)
Paino 6620 g (5760 g)

Edellisellä kerralla pituutta mitatessa pää ei ollut kunnolla paikoillaan, joten se tuskin pitää paikkansa. Nyt uusi mitta on varmasti todenmukainen. Painoakin on tullut reippaasti ja sen kyllä näkee jo poskistakin. ;)

Neuvolakorttiin on kirjoitettu:

"Nyt pituutta tullut vähemmän, painoa hienosti. Tarkkaavainen tyttö, hymyilee valloittavasti. Rintamaitoa ainoastaan saa. Rokotukset sai."

Rokotuksia tuli tänään tosiaan kolme: kaksi piikkiä ja suun kautta annettu rotavirusrokote. Piikit itkettivät Venlaa ja Lottakin tuli huolissaan viereen katsomaan, mutta melko nopeasti Venla kuitenkin rauhoittui. Nyt sitten taas jännätään, tuleeko rokotuksista joitakin oireita.

Muuta ihmeellistä ei neuvolassa ollutkaan, kerroin refluksiepäilyistäni ja Gavisconin auttaneen jo nyt. Ja ihan totta muuten, Venla hymyilee, nauraa ja juttelee paljon enemmän kuin esimerkiksi viikko sitten, joten taisi hänellä tosiaan olla kurja olo. Lopuksi täyttelin vielä jonkun hyvinvointi/jaksamiskyselyn ja kun jätettiin viime aikojen järjetön stressi erään asian takia pois laskuista, todettiin minunkin jaksavan tätä vauva-taaperoarkea varsin hyvin.

Ostin muuten käytettynä meille nyt uuden kaukalon. Meidän oma on tosiaan Brion Primo ja siinä Venla ei viihdy lainkaan. Kaveriltani lainassa oli Britaxin Baby-Safe, jossa ei kuulunut itkunpihaustakaan, vaan Venla jopa nukkui siinä! No, ostin sitten Britaxin Baby-Safe plussan, joka on lähes samanlainen kuin tuo toinen mutta ei, se ei olekaan yhtä hyvä! Mielestäni asento noissa kahdessa on aivan sama ja kyllä Venla tuohonkin rauhoittuu paljon nopeammin kuin Brioon. Pitää vielä testata, oliko rauhallisuus tuossa yhdessä kaukalossa vain jotain hyvää tuuria, vai onko hän nyt todella niin tarkka tuosta asiasta, että vain se yksi ainoa kaukalomalli kelpaa...

4 kommenttia:

 1. Gaviscon todellakin auttaa melkein heti. Samoin itsellä kun närästää niin Rennie helpottaa oloa melkein välittömästi. Hieno juttu, jos Gaviscon tuo teille avun ja vauvan olo helpottuisi ja sitä myöten arkikin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä nyt näyttää ainakin jo paremmalta, toivotaan että vielä paremmaksi menisi. :)

   Poista
 2. Kannattaa kokeilla cybexiä tai kiddy evo kaukaloa niissä ei asento ole niin jyrkkä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä. Voipi olla, ettei enää aleta uutta kaukaloa ostamaan jos ei joltain tutulta satu lainaan löytymään. Katsellaan sitten jo turvaistuinta seuraavaksi. Mutta hyvä tietää, millä merkeillä asento on erilainen jos vielä vastaan sattuu tulemaan. :)

   Poista