torstai 24. syyskuuta 2015

Lotta 2-v!

Kaksi vuotta sitten rakas esikoisemme syntyi ja samana päivänä täällä satoi ensilumi. Kahteen vuoteen on mahtunut ihan älyttömän paljon asioita. Kun katsoo kuvia vastasyntyneestä Lotasta ja vaikkapa vuoden ikäisestä Lotasta, ei voi kuin ihmetellä, miten paljon tuo pieni ihminen on kehittynyt ja oppinut näin lyhyessä ajassa.
Kaksi vuotias Lotta:

-puhuu kovaa ja paljon. :D Neljän sanan lauseita tulee koko ajan enemmän ja samoin uusia sanoja tulee lisää päivittäin. Toki puhe on vielä välillä epäselvää tai sellaista, että vain minä ymmärrän, mutta ihmeen hyvin muutkin Lottaa jo ymmärtävät.
-laulaa! Lotta on innostunut laulamisesta ja lyhyessä ajassa laulaminen on kehittynyt hurjasti. Lotta muistaa laulujen sanoja ja lallattelee milloin missäkin. Pikkusiskolle Lotta laulaa usein "pii pii pikkuinen lintu" tai hokee "peesusieeni peesuusieeni" (Venlan itkiessä minä lauleskelen tuiki tuiki tähtösen sävelellä "Venla pieni pesusieni").
-hoitaa pikkusiskoa. Tosin pientä mustasukkaisuuttakin on jo ilmassa, mutta pääasiassa Lotta tykkää hoitaa Venlaa ja yrittää ottaa mukaan leikkeihin. Lotta onkin paras Venlan naurattaja!
-leikkii monenlaisia leikkejä: kokkaa ruokaa leikkikeittiössä, hoitaa nukkeja ja nalleja, ajaa autoilla, lukee kirjoja, rakentaa torneja jne.
-on ketterä; kiipeilee ja juoksentelee, pujottelee ja peruuttelee. Tosin väsyneenä mikään ei suju ja Lotta kompastelee omiin jalkoihinsa...
-nukkuu yhdet 30-45 minuutin päiväunet jos niitäkään. Illalla nukahtaa noin kahdeksalta ja aamulla herää viiden jälkeen, josta vielä jatkaa unia kuuteen puoli seitsemään. Ei siis ainakaan liikaa nuku...
-harrastaa uimista ja pian kerhoilua. Vauvauinnissa ollaan siis ainakin tämä syksy ja Lotan kerho alkaa viikon päästä. Kerhon kanssa olen ajatellut katsoa, kuinka se lähtee sujumaan. Jos on vaikeaa niin lopetetaan kerho sitten, vielä kun ei ole pakko mennä yksin mihinkään.

Sellaiset asiat nyt tuli ensimmäisenä mieleen meidän touhukkaasta taaperosta. Syntymäpäiviä juhlittiin viime viikonloppuna ja juhlista olisi tarkoitus tulla kirjoittamaan, kunhan ehtisin istua koneelle ja siirtää kuvat kamerasta.

10 kommenttia: