keskiviikko 13. elokuuta 2014

Lahjoja 1-vuotiaalle

Lotan 1-vuotis synttärit lähestyy ja veikkaanpa, että lahjatoiveita aletaan piakkoin kysellä. Vajaa vuosi sitten etsimme lahjaa vuoden täyttävälle kummitytöllemme ja se tuntui hankalalta, kun ei oikein ollut käsitystä, mistä sen ikäiset mahdollisesti pitävät. Nyt kun tuo oma muksu lähestyy vuoden ikää, on ideoita vaikka kuinka! Tässä siis ainakin osa niistä, toivottavasti tästä on jollekulle lahjan etsijälle vaikka ihan hyötyäkin. :)

Palikkalaatikkoa olen metsästänyt kirppareilta jo jonkin aikaa, mutta mieleistä ei ole tullut vastaan. Brion palikkalaatikko on mielestäni tylsä, mutta viimein löysin äitiäkin miellyttävän lootan:

Tämä palikkalaatikko löytyy lelutalo.fi sivustolta.

Myös nukkea tuo pieni tyttö kaipailee, ainakin äidin mielestä. ;) Lotta tykkää niin kovin vauvoista ja vauvojen kuvista, että pitäähän pikkuisen oma vauva saada!

Räsynukke JULIA SB-40012
Räsynukke
Nukke

Duplot ovat aina hyvä lahja. Niitä meillä ei vielä ole lainkaan, mutta pikkuhiljaa keräämällä saadaan kasaan varmasti hyvä valikoima Duploja. :) Ja koska niitä on paljon erilaisia, riittää niistä moneksikin lahjaksi.

Duplot


Muutkin 1-vuotiaalle sopivat lelut ja kirjat ovat toki toivottuja, mutten haluaisi ihan mieletöntä kasaa leluja pyörimään nurkkiin. Vaatteetkaan eivät ole lahjalistan kärjessä, sillä meillä on jo pitkäksi aikaa eteenpäin riittävästi vaatetta ja olen myös tullut siihen tulokseen, että lahjaksi annetut vaatteet menevät harmillisen usein huti. Ainakin meillä on käynyt monen vaatteen kohdalla niin, etteivät ne ole olleet malliltaan sopivia Lotalle (ovat esimerkiksi olleet liian kapeita) ja ovat näin ollen jääneet lähes käyttämättä. Vaatteen sijaan hyvä vaihtoehto on vaikkapa lahjakortti johonkin lastenvaateliikkeeseen. Mutta no, jos Lotta saa lahjaksi vaatteita, niin enhän minä niitä poiskaan heitä. ;) Ja toki esimerkiksi tulevaa syksyä/talvea ajatellen en laittaisi ollenkaan pahakseni, jos lahjapaketista paljastuisi esimerkiksi rukkaset. Niin ja villasukkiakaan meillä ei vielä ole talven varalle (jos vaikka joku jaksaisi sellaiset kutoa, minä kun en sitä hiivatin kantapäätä osaa...).

Reimatec®-rukkaset Tepas
Reiman rukkaset


Todennäköisesti jossain vaiheessa seuraavan vuoden aikana Lotta siirtyy pois pinnasängystä ja äitiyspakkauksen peittokin jää lyhyeksi. Tätä silmällä pitäen lasten koon lakanat olisivat oiva lahja 1-vuotiaalle.

Finlayson Aappa lasten pussilakanasetti 120x160 cm
Finlayson Aappa lasten pussilakanasettiHakkarainen pussilakanasetti 150x210
Mauri Kunnaksen Hakkarainen pussilakanasetti

Ensi kesää varten Lotta toivoo hiekkaleluja, niitä kun ei vielä tänä kesänä tullut hankittua. No, syksyllä synttäreitään juhlivalle ei välttämättä tule mieleen hankkia kesäleluja, mutta hiekkalelujen hankinta on joka tapauksessa edessä, joten miksikäs ei?

Kottikärryt ja hiekkalelut
Kottikärryt ja hiekkalelut

Lotta varmaan tykkäisi myös uusista soittimista, mutten tiedä, oltaisiinko me vanhemmat ihan yhtä innoissamme näistä... ;)

29610 Soitinsetti sammakko
Sammakko soitinsetti

Myös raha Lotan rahastoon tai esimerkiksi johonkin harrastukseen on hyvä vaihtoehto. Tavaroita ja rahaa tärkeämpää on kuitenkin läheisten ihmisten läsnäolo. Paras lahja mitä meidän pieni tyttömme voi saada, on aikaa yhdessä läheistensä kanssa. Joten pelko pois tulevat synttärivieraat: jos lahjanhankinta tuottaa päänvaivaa, saapukaa vain paikalle ja viettäkää aikaa Lotan kanssa. :)

Siinähän niitä jo sitten onkin! Alun perin ajattelin, että sanon kyselijöille, ettei meillä ole tarvetta minkäänmoisille lahjoille, mutta niinhän niitä vain löytyi! No, tätä samaa lahjalistaa voikin sitten varmaan hyödyntää esimerkiksi jouluna. Ja edelleen korostan, että materiaa tärkeämpää on läsnäolo, varsinkin tälle pienelle, joka ei kuitenkaan muista, mitä kaikkea sai lahjaksi täyttäessään vuoden. :)                          

2 kommenttia:

 1. Kivoja lahjaideoita yksivuotiaalle!

  Palikkalaatikosta vinkkaan, että Briossa on kyllä (kieltämättä tylsyydestään huolimatta) puolensa yksivuotiaalle, kun palikat laitetaan vain yhdeltä sivulta sisään: meillä oli aiemmin Ikean palikkalaatikko, jossa palikoita piti osata laittaa neljältä eri sivulta, ja se oli lapselle vähän vaikea kun eri reikiä ei nähnyt kerralla. Mutta tuo siun löytämä näyttää kyllä kivalta kun siinä on muutakin puuhaa palikoiden lisäksi, se voisi varmasti olla toimivampi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, tuopa ei tullut edes mieleen palikkalaatikkoa miettiessäni, kiitos vinkistä! :)

   Poista