maanantai 25. elokuuta 2014

Haaste: 7 rakkainta esinettä

Sain Nealta haasteen, jossa valitaan itselle 7 rakkainta esinettä ja kerrotaan niistä jotakin. Haaste tuntui aluksi minusta hankalalta, koska kun katselen ympärilleni, ei meillä ihan hirveästi ole täällä esineitä... Hmm... Tietenkin esimerkiksi Lotan kummilahjat jne. ovat rakkaita minulle, mutta yritin kuitenkin etsiä ne minun omat esineeni. Lopulta kiertäessäni taloamme rakkaat esineet pomppasivat vastaan ja olivatkin ihan itsestäänselvyyksiä: miten en niitä heti tajunnut?! Tässä siis minun rakkaimmat esineet siinä järjestyksessä, kun ne vastaan tulivat. :)


Hääkakkumme koriste. Etsin pitkään meidän näköistä koristetta kruunaamaan hääkakkumme ja lopulta löysin tämän. Koriste on nimeltään "Yhdessä". Nykyään kakkukoriste majailee olohuoneessamme kirjahyllyssä.


Kakkukoristeen kanssa samassa hyllyssä majailee tämä valokuva, joka on otettu minusta ja lukioaikaisista ystävistäni vuonna 2010 ollessamme Barcelonassa. Myös tuo kehys on ostettu Barcelonasta, mutten muista, onko se ostettu tuolla reissulla vai kenties jo aiemmalla reissullamme Barcelonaan vuonna 2005, joka tehtiin samalla porukalla. Joka tapauksessa tämä kehys ja kuva on muuttanut mukanani jo useamman kerran ja aina päätynyt paraatipaikalle kodissani.


Samaisella Barcelonan reissulla päätimme ystävieni kanssa kirjoittaa toisillemme kortit. Kortteihin kirjoitettiin kustakin ihania asioita ja laitettiin postiin. Tämä on sellainen hyvänmielen kortti, jota lukiessa ei voi muuta kuin hymyillä. <3 Kortti asustaa jääkaappimme (tai kylmiömme) ovessa ja joka kerta katseen osuessa korttiin, hymy kohoaa huulilleni. :)


Keittiön hyllyltä löytyy tämä lasinen lintu. Jo pois nukkunut mummimme hankki jokaiselle lapsenlapselle oman linnun. Kaikille oli siis erilainen nimikoitu lintu mummin ja ukin keittiössä ja kuten näkyy, on näillä saanut myös leikkiä ja siitä muistona omastani katkennut pyrstö. Noin vuosi sitten linnut pyrähtivät jokaisen lapsenlapsen omaan kotiin ja meillä se muutti lieden päällä olevaan hyllykköön.


Tämän enkelitaulun olen joskus teinivuosina itse tehnyt. Aina se on tainnut olla makuuhuoneeni seinällä ja myöskin kulkenut monta muuttoa mukana. Tällä hetkellä taulu löytyy Lotan huoneesta sängyn päältä.


Sain mummiltani rippilahjaksi tämän peilipöydän, taisin kai ihastella sitä mummini makuuhuoneessa pienempänä. Mummin liimaamat enkelikiiltokuvatkin ovat vielä pysyneet paikoillaan. Valitettavasti tämä ei ole tällä hetkellä käytössä ja löytyikin vieras-/työhuoneemme lattialta... Tarkoitus olisi kuitenkin mahdollisesti antaa tämä jossain vaiheessa eteenpäin Lotalle.


Vieras-/työhuoneen lattialta löytyi myös tämä puinen laatikko. Tämä on muistaakseni pappani, mutten ole ihan varma, olenko saanut sen vai vaatinut itselleni... :D Laatikossa on kuitenkin aarteita: rakkauskirjeitä inttileskiajalta, vanhoja valokuvia (päällimmäisenä kuva isäni lapsuusperheen Kolumbus-kissasta) ja pikkuveljeni minulle muinoin askartelemat kissat.

Sellaisia rakkaita esineitä minulta löytyi. Tämä olikin oikein hauska haaste alun vaikeuksien jälkeen ja oli mukava miettiä, millä esineillä sitä oikeasti onkaan merkitystä. :)

Seuraavaksi rakkaita esineitään esittelemään haastan (jos ette ole vielä kyseistä haastetta saaneet):

Elina - PikkuPeikkoPrinsessat
Minna - Harmaa ja muut iloiset värit
Mari - Ja hän sai nimen äiti
Maisamiisa - Perhosia masussa

4 kommenttia:

  1. Kiva oli lukea sinun rakkaista esineistä. :) ihana tuo teidän hääkakun koriste ja tuo lasinen lintu. :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos haasteesta, kieltämättä on kyllä aika vaikea ja menee varmaan tovi näitä miettiessä :) Ihana tuo teidän hääkakun koriste!!

    VastaaPoista
  3. Ihana tuo hääkakun koriste. Tykkään muistakin noista ton tyylisistå puu'veistoksista'. Haluaisin sellasen missä odottava äiti tai äiti ja vauva :-)

    Ja tuo lasinen lintu.. ihana tarina taustalla ♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Odottava äiti tai äiti ja vauva veistos olis kyllä varmasti upea! Ja kiitos, minäkin kyllä tykkään tuosta hääkakun koristeesta. :)

      Poista