tiistai 24. marraskuuta 2015

Rakas joulupukki...

Sukulaiset ja ystävät alkavat kysellä lasten sekä omia joululahjatoiveita, joten on aika kirjoittaa kirje joulupukille. Pitkään tuntui, etten millään keksi mitään toivottavaa varsinkaan Venlalle, jolle on säästetty kaikki Lotan vanha. Löytyihän niitä toiveita sitten kuitenkin lopulta, vaikka suunnittelinkin jo vihjaavani, että meidän sijaan joululahjoja voisi antaa vaikka vähävaraisille perheille... Ja vaikka nyt tähän "toiveitamme" listaankin, niin en ole lainkaan pahoillani, vaikka joku (tai useampikin) jättää meille lahjat hankkimatta ja aivan ehdoton toive on, että lahjanantajat hankkivat maksimissaan yhden lahjan kullekin! Tähdellä merkityt toiveet on jo esitetty eteenpäin, vinkkinä jos siellä joku meidän tutuista listaa lukee. ;)


Lotan toiveet
Juniorituoli*
Jottei meidän tarvitse ostaa Venlaa varten uutta syöttötuolia, toivotaan Lotalle uutta junnutuolia. Junnukäytössä ollut Tripp trapp siirtyisi näin syöttötuoliksi Venlalle.

Sukset*
Toivotaan, että talveksi tulee edes sen verran lunta, että suksimista päästään treenaamaan omassa pihassa.

Soiva laulukirja*
Lotta tykkää lauleskella, joten mikä olisikaan parempi lahja kuin tämä! Äitikin pysyy ehkä edes suunnilleen nuotissa, kun saa sekä sanat, nuotit että musiikin avukseen. ;)

Postimies Pate-dvd*
Lotan tämän hetken lemppari on Postimies Pate. Meillä on vain yksi dvd Patea ja lienee sanomattakin selvää, että kun Lotta osaa vuorosanat ulkoa, on sitä katsottu jo ihan riittävästi...

Brion junarata*
Tästä haaveilin itsekin lapsena ja tämä olisi loistava lahja siinä mielessä, että tällä varmasti leikitään pitkään ja aina voi ostaa uusia lisäosia. Junaradan kohdalla mietityttää se, mahtuuko se meillä mihinkään...


Puuhelmet
Lotta on kovin innostunut koruista ja itse tekemisestä, joten tällaisista puuhelmistä olisi varmasti kiva tehdä itse itselleen koruja.

Sakset
Vielä Lotta ei ole osoittanut kiinnostusta leikkaamiseen, tosin eipä siihen ole annettu mahdollisuuksiakaan. Lähitulevaisuudessa sekin on varmasti edessä, joten Fiskarsin lastensakset tulisivat varmasti tarpeeseen.

Lääkärilelusetti*
Lääkärileikitkin alkaa olla ajankohtaisia. Venlan neuvolalääkärin jälkeen Lotta leikkii silloin tällöin lääkäriä ja tällaisen setin avulla leikit varmasti vielä etenevät pidemmälle.

Nukenvaatteet*
Lotta pukee omalle Baby Bornilleen omia vanhoja vaatteitaan, jotka on auttamatta aivan liian isoja nukelle. Uusia vaatteita nukelle siis kaivataan kipeästi.
Venlan toiveetVauvapulkka
Vauvapulkkaa meillä ei ole, koska sellaista ei Lotan vauva-aikana tarvittu. Venlalle pulkalla voisikin olla käyttöä. (Tämän ehdinkin jo ostamaan kirppikseltä.)

Brion Klovni-torni
Rengastorni meiltä kyllä jo löytyy, mutta tämä Brion Klovni olisi erilainen ja varmasti mieluinen.

Lamazen Eddie-norsu
Tätä haaveilin jo Lotalle, norsu soittaa musiikkia ja siihen voi myös itse tallentaa oman sävellyksensä. Myös muut Lamazen lelut olisi ihania. :)

Pyyhe*
Huppupyyhe tai ihan tavallinen pyyhe, niille löytyy aina käyttöä.
Sophie purulelu*
Venla pureskelee koko ajan jotakin, joten Sophie kirahvi olisi varmasti mieluinen. 

Piano*
Tästä Lotta tykkää edelleen kovasti ja leikkii tällä aina kaverinsa luona, meillä tätä ei siis ole. Eiköhän Venlakin tykkäisi tätä rimputtaa. :)

Näiden lisäksi molemmille lapsille ainakin äidin mielestä mieluisa lahja voisi olla lahjakortti johonkin vaateliikkeeseen (esim. Lindex). Myös raha tyttöjen tilille tulevia hankintoja (kuten turvaistuinta) varten on tervetullutta.

Vanhempien toiveet

 

Meillä ei (vieläkään) ole lumikolaa ja nyt alan olla kyllästynyt pihan "kolaamiseen" lumilapiolla.

Asutaan täällä metsän keskellä, eikä ole ollut yksi tai kaksi kertaa, kun otsalamppua on kaivattu esim. polttopuita pimeällä hakiessa.

Nää on vaan niin ihania. <3 Meillä on muutama pikkulautanen, mutta etenkin niitä kaivattaisiin lisää. Myös esim. isompi tarjoilulautanen mahtuisi vielä kaappiin.

(Nämä oli nyt kyllä minun keksimiä, Jonilta en edes kysynyt kun ei sieltä koskaan tule mitään järkevää ideaa. ;))

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Se vaikuttaa kyllä juuri sopivalta lahjalta näille pikkuisille. :)

   Poista
 2. Meillä on toivottu neidille satukirjoja. Sellaisia paljon kuvia - vähän tekstiä -tyyppisiä, koska luetaan aina iltasatu ja likka on melko innokas sivujen kääntäjä, joten lyhyet sadut, joissa saa käännellä tiheästi sivua on meillä ollut jo pitkään pop. Ja varsinkin äiti alkaa kyllästyä samoihin opuksiin. :D Sitten toivelistalla on vaatteet koossa 86 (ja mahd. jopa 92 vaikka sinne meneekin vielä piiitkä aika) ja Schleichin eläimet (etenkin metsän- ja villieläimet), koska ne menee pitkään. Ja sitten Plaston mopo kans toiveissa!

  Kivoja käytännöllisiä lahjoja teilläkin listalla! :) Ainii, meidän listalle pitäis lisätä lakanoita tolle likalle, koska vaippa tuntuu falskaavan useasti. Neiti kun tykkää kakata HETI herätessään. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kivoja lahjatoiveita teilläkin ja kuulostaa myös samoilta mitä meillä toivottiin vuosi sitten. :)

   Poista