sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Kiinteiden maistelua

Mulla oli tavoitteena täysimettää suositeltu kuusi kuukautta. Venla onkin kasvanut todella hyvin pelkällä rintamaidolla, joten sen puolesta tavoitteelle ei ollut esteitä. Viime aikoina Venla on kuitenkin ollut todella kiinnostunut ruuasta, tavoittelee käsin meidän ruokia ja vitamiinitippoja odottaa lusikasta suu ammollaan. Niinpä päätin tällä viikolla ottaa pienen varaslähdön kiinteiden aloituksessa ja ollaan jo hieman maisteltu soseita ja kurkkuviipaleita. 


Olen antanut vielä todella pieniä määriä soseita, nyt on hieman maisteltu bataattia, luumua ja jotakin hedelmäsosetta. Lisäksi Venla on syönyt kurkkuviipaleita ja maissinaksuja. Etenkin kurkkua ja naksuja, joita Venla saa siis itse syödä, vetelisi Venla niin paljon kuin vain antaisi. Oli siis mielestäni ihan hyvä käyttää Venlan kiinnostus ruokaan hyväksi ja aloittaa kiinteiden maistelu kolmisen viikkoa ennen puolen vuoden ikää. Vielähän se on vain maistelua, aloitetaan sitten kunnolla parin viikon päästä.


Tänne on viimein saatu lunta ja tänään käytiin sitä aamulla tyttöjen kanssa ihmettelemässä. Vielä menivät tytöt samassa pulkassa, mutta löysin jo kirppikseltä Venlalle vauvapulkan, toivotaan vaan, ettei lumi sula ennen kuin päästään sitä testaamaan. Lotan mielestä ulkona oli kuuma kesäpäivä ja hän teki hiekkakakkuja pyyhkien hikeä otsaltaan...


2 kommenttia: