keskiviikko 11. marraskuuta 2015

Venla 5 kk

Isänpäivänä Venla täytti viisi kuukautta. Nyt Venla

-juttelee ja naureskelee paljon
-kääntyy selältä mahalle ketterästi
-on kääntynyt muutaman kerran myös mahalta selälle
-liikkuu akselinsa ympäri ja hieman myös eteenpäin
-viihtyy lattialla leikkimatolla tai Lotan hömpötettävänä
-innostuu isin nähdessään
-syö rintamaitoa
-harrastaa vauvauintia ja vauvapiiriä
-omistaa kaksi hammasta
-nukkuu päivällä kahdet 1-3 tunnin päiväunet ja parit lyhyemmät torkut
-yöt nukkuu taas suhteellisen hyvin, syö yleensä 2-4 kertaa. Toisina öinä tissin pitää olla koko ajan suussa...
-yöt nukkuu äidin kainalossa perhepedissä
-vaatteissa koko 68-74
-vaipoissa Liberon 4


Venla on aivan mainio viisikuinen typykkä. Hän on alkanut innostua kovasti nähdessään isin, varsinkin työpäivän jälkeen. Joskin viettäessään aikaa iskän sylissä ja äidin pyyhältäessä ohi, alkaa armoton huuto äidin perään... Muita ihmisiä Venla tuijottaa kovin vakavana, mutta alkaa yleensä hymyillä, kun hänelle hymyillään.

Venla herää yleensä höpötellen ja on heti hymyssäsuin, kun häntä menee sängystä hakemaan. Yöt Venla nukkuu minun kainalossa ja nyt on ollut useampi yö, kun viihtyisi vain rinnalla. Heräillä ei kuitenkaan montaa kertaa, eikä herätyksillä jäädä pidemmäksi aikaa hereille. Aamupäivällä Venla nukkuu noin puolen tunnin tirsat, sitten päivästä riippuen päivällä ja iltapäivällä noin 1,5 tunnin unet tai vain yhdet vajaan kolmen tunnin unet, ja illalla vielä lyhyet unet ennen nukkumaanmenoa. Illalla nukahtaa klo 21-22 ja aamulla herää noin klo 7-8.

Vauvauinnista Venla tykkää kovasti ja on joka kerralla jaksanut olla koko puolituntisen altaassa. Venla on jo kannusukeltanut sekä pintasukeltanut, eli sukeltanut ilman kannuakin (veden valutusta päälle). Vauvapiirissä ei olla nyt käyty moneen viikkoon, äitiä on väsyttänyt liikaa ja ollaan oltu kipeinäkin.

Tuttia syö joskus jopa muutaman imun verran, mutta ei se suussa pysy. Pulloa söi mummolta, kun äiti ja iskä kävi häissä humputtelemassa. Meiltä ei pulloa huoli (tai no en kyllä oo enää edes yrittänyt, Joni on...).

Liikkuminen on kehittynyt viimeisen kuukauden aikana paljon, nyt mennään selältä mahalle hetkessä, vaikka joskus toinen käsi jääkin ikävästi eteen. Venla myös liikkuu akselinsa ympäri, muttei vielä täyttä ympyrää. Ja eteenkinpäin tuo kovasti möngertää, jalat menee jo hieman kehon alle ja lähellä oleviin leluihin päästään useimmiten käsiksi. Ryömimiseksi tuota ei oikein vielä voi kutsua, vaikka sylissä mahallaan ollessaan pääseekin jo näppärästi eteenpäin.

Sellainen on meidän viisikuinen Venla vempula. <3

Ps. Pakko kirjoittaa tähän samaan, kuinka Lotta Venlan itkiessä alkaa laulaa "Pii pii pikkuinen lintu, paakottaa paakottaa paakottaa paakottaa". :D (oikeasti laulu jatkuu " pakottaako jalkojas")

2 kommenttia:

 1. Suloinen Venla.♥ Ja kääk, kuinka nopeeta tää aika kuluu! Meilläkin Hugo täytti tänään jo 12 viikkoa.
  Hih, ihana Lotta lauluineen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika tosiaan menee hurjaa vauhtia, teilläkin ollaan jo niin isoja, hui!

   Poista