tiistai 30. kesäkuuta 2015

Meidän päivä

Ajattelin kirjoittaa pitkästä aikaa meidän päivästä ja päivähän oli maanantai 29.6.

1.30 vauva herää syömään. Tissi suuhun ja uni jatkuu.

4.30 vauva herää syömään, mutta nyt ei jatketakaan unia vaan äherretään pierua ja puklaillaan. Jalat ja kädet viuhtoo. Välillä torkahdetaan hetkeksi.

6.00 imetys ja äherrys jatkuu, itse en saa enää unta.

6.49 Lotta huhuilee huoneestaan äitiä. Vien Lotan olohuoneeseen ja laitan Pikku Kakkosen päälle. Päästän koirat ulos ja menen laittamaan itselleni vaatteet päälle. Vaihdan vauvalle vaipan ja vaatteet ja päästän koirat sisälle. Menen Lotan viereen sohvalle ja imetän vauvan.

7.15 Joni laittaa Lotan aamupalan valmiiksi pöytään ja lähtee töihin.

7.30 mennään aamupalalle, vauva jää sitteriin, kunnes hermostuu ja haen syliin.

8.00 imetän vauvan ja siirrän sohvalle nukkumaan. Vaihdetaan Lotalle päivävaatteet ja pedataan sängyt. Keräilen leluja lattialta ja järjestelen paikkoja. Leikin välissä Lotan kanssa, laitan tiskit ja katson seuraavia pyykkejä valmiiksi. Vaihdan kissan hiekkalaatikkoon hiekat. Viestittelen Jonin kanssa päivästä ja mietin, käynkö kaupassa tyttöjen kanssa aamupäivällä vai illalla kahdestaan vauvan kanssa. Kirjoitan kauppalistaa. Aloitan myös viikkaamaan puhtaita vaatteita komeroon, mutten ehdi laittaa kuin muutaman, kun alkaa kuulua tuttua kitinää...
9.00 vauva herää. Imetän vauvan, Lotta tulee viereen silittämään vauvaa. Vaihdan vauvalle vaipan ja valmistaudutaan uloslähtöön. Lähteminen on taas vaikeaa: Lotta haluaisi pukea villasukat muttei pitkähihaista paitaa tai kenkiä, koirat vinkuu ovella, vauva tarvitsee unitissiä monta kertaa ja tulipa vastaan vielä yksi kissanpissakatastrofikin...9.30 päästään viimein liikkeelle. Lenkin varrella ihmetellään ohi ajavia autoja, kukkia, käpyjä ja lehmiä. Ninni haukkuu lehmille ja alkoi muakin jo vähän pelottaa, kun koko lauma juoksi meitä kohti aidan viereen ja jatkoivat vierellä niin pitkälle, kun aitausta riitti. 10.15 ollaan takaisin kotona. Vauva jatkaa unia vaunuissa ja Lotta tahtoo ensin pomppimaan ja sitten hiekka"laatikolle". Haravoidaan myös nurmikolta lehdet, jotka Joni eilen tyhjensi räystäistä. Joni laittaa viestin, että hänen isovanhempansa tulevat huomenna käymään, joten päätän jättää imuroinnin huomiselle (Ninniltä lähtee karva, joten imurinvarressa saa heilua vähintään joka toinen päivä...).
10.30 vauva herää. Ihmetellään hetki Lotan touhuja ja imetän vauvan. Lotta menee nurmikolle lukemaan mainosta, koska teki niin eilenkin isän kanssa.10.45 puklukatastrofi, joten päätetään mennä jo sisälle. Pesen Lotan kädet ja Lotta menee pöytään odottamaan ruokaa. Laitan vauvan sitteriin ja lämmitän eilistä jauhelihakeittoa Lotalle ja itselleni. Ehdin syödä melkein oman ruokani ennen kuin vauva hermostuu ja tulee rinnalle.


11.10 ollaan Lotan kanssa syöty, joten laitan vauvan sitteriin, pesen Lotan kädet ja siivoan pöydän. Vaihdan vauvalle vaipan ja vaatteet kuiviin. Laitan Lotalle pyörimään nauhalta Kaapon ja imetän vauvaa. Lotta tuo oman nukkensa vauvalle.11.30 siirrän nukkuvan vauvan sitteriin ja vaihdan Lotalle vaipan. Lähdetään Lotan kanssa kokeilemaan päiväunia. Vauva herää, joten haen sitterin Lotan huoneeseen ja yritän saada unen jatkumaan keinuttamalla sitteriä. Lopulta joudun kuitenkin ottamaan vauvan syliin.

11.50 vauva nukkuu ja vien pinnasänkyyn nukkumaan. Edelleen jatkan yritystä saada Lottakin nukkumaan...

12.05 vauva herää ja vaatii unitissiä... Vauva siis mukaan Lotan huoneeseen rinnalle, johon nukahtaakin melkein samantien. Lotta tuo vauvalle pupunsa. Siirrän vauvan nukkumaan sitteriin, jossa vähän väliä kurkkii silmänraosta ja puklailee, mutta jatkaa sitten unia.


12.20 viimein Lottakin nukahtaa. Kannan vauvan ja sitterin pois Lotan huoneesta ja menen käymään pikasuihkussa pesemässä lenkkihiet pois. Laitan pyykkikoneen pyörimään ja menen katsomaan tv:tä.13.05 Lotta herää ja katsellaan hetki yhdessä tv:tä. Lotta siirtyy leikkimään ja minä viikkaan loput vaatteet kaappiin.


13.40 pyykkikone piippaa, joten käyn laittamassa pyykit kuivumaan ja seuraavan koneen pyörimään. Harmittelen, että vauva nukkuu pitkät unensa nyt sitterissä eikä sängyssä, mutta pakko se kai on olla itselleen armollinen. Olen nimittäin yllättynyt, että ylipäätään sain Lotan nukkumaan, kun vauva oli samassa huoneessa.

14.00 laitan Lotalle välipalaa. Vauva herää ja menen sohvalle imettämään, samalla pidän silmällä pöydässä olevaa Lottaa.  Hienosti tuo osaa syödä itse ja ottaa ruokalapunkin pois kaulasta lopettaessaan ruokailun. :) Ulkona tulee kaatamalla vettä ja mietin, jäädäänkö sisälle leikkimään vai lähdetäänkö sittenkin kauppaan koko porukalla. Päätän, että lähdetään kauppaan ja kun vauva on syönyt, alan valmistella lähtöä: päästän koirat käymään ulkona, vaihdan vaipan molemmille tytöille ja vauvalle jälleen myös vaatteet, edelliset kun on taas aivan märät puklusta...

14.50 lapset kyydissä ja autonnokka kauppaa kohti.15.50 ollaan takaisin kotona. Puretaan Lotan kanssa kauppakassi ja vauva herää syömään. Kun vauva on saanut mahansa täyteen, annan koirille ruuan ja alan tekemään meille iltaruokaa: tänään tarjolla on spagettia ja lihapullia. Pullanpyöritys on puolessa välissä, kun vauva alkaa vaatia huomiota. Viihtyy onneksi sitterissä vielä sen aikaa, että saan pullat valmiiksi. Lotta piirtää pöydässä.


17.00 ruoka on valmista, joten mennään Lotan kanssa syömään. Jonikin tulee kotiin. Ruuan jälkeen Lotta katsoo Pikku Kakkosta ja minä imetän vauvaa. Onneksi kävin kaupassa jo iltapäivällä, nyt alkaa nimittäin väsyttää...

17.30 vauva nukkuu ja Lotta puuhaa omiaan. Kun menen katsomaan, mitä Lotan huoneessa tapahtuu, on Lotta mennyt nuken ja Kuttikutin kanssa nukkumaan. :D Tanssitaan, pelataan sählyä ja ajetaan autoa Lotan kanssa. Myös keinu on jälleen kovassa käytössä.

19.00 vauva herää syömään ja Joni antaa Lotalle iltapalan. Lotalle yökkäri päälle ja iltapuuhat.

19.30 Joni lähtee nukuttamaan Lottaa. Vauva ihmettelee maailmaa, syö ja nukkuu. Minä etsin netistä ideoita ristiäiskutsuihin.

20.00 Lotta nukahtaa ja Joni tulee seuraksi sohvalle. Vauva torkkuu, ihmettelee maailmaa ja syö vähän väliä.

21.00 vaihdan vauvalle yövaatteet. Jatketaan tissittelyä.

22.00 siirryn vauvan kanssa makuuhuoneeseen. Vauva nukahtaa montakin kertaa sänkyynsä tai rinnalle, mutta hetken päästä tuleva puklu herättää ja ollaan taas lähtöpisteessä. Tänään on muutenkin vauvalla kiukkuilta: rinnalle halutaan mutta siinä vaan riuhdotaan ja kiukutaan...

22.45 vauva nukahtaa viereeni tissi suussa. Siirrän omaan sänkyynsä jatkamaan unia ja pääsen itsekin nukkumaan.

Sellainen päivä meillä. Ei ole ehkä vielä ehtinyt varsinaisia rutiineja tähän kahden lapsen arkeen Jonin ollessa töissä tulla, mutta eiköhän ne tästä muokkaannu. Arkea hankaloittaa hieman se, että vauva ei tahdo nukahtaa kuin tissille, eikä suostu syömään tuttia. Myös tuo puklailu on ikävää varsinkin juuri sen takia, että hienosti alkaneet unet katkeavat usein siihen. Sitten pitää päästä taas rinnalle nukahtamaan ja tulee syötyä vatsa täyteen ja taas puklataan, oravanpyörä on siis valmis...

10 kommenttia:

 1. Aika hulinaa teidän arki! Mutta eiköhän ne rytmit löydy ajan kanssa :) Onneksi Lotta vaikuttaa niin omatoimiselta, että viihtyy jo hyvin itsekseen leikkien ja osaa syödäkin itse :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä iso helpotus, että Lotta viihtyy jo jonkin verran itsekseen. Mutta hulinaa nää päivät todellakin on. :D

   Poista
 2. Kyllä touhua mahtuu päivään :)

  Aika vähän tuntuisesti nukkuu teillekin isompi, mutta minkäpä sille mahtaa. Jaksatko itse miten hyvin vähillä unilla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Touhua kyllä riittää. :)

   Lotta tosiaan nukkuu aika vähän ja tuntuu, että nuo 45 minuutin päiväunet ei riitä, muttei silti nuku pidempään... Samoin aamulla saattaa herätä väsyneenä, muttei enää kuitenkaan nuku. Itse olen selvästi väsyneempi nyt kuin Lotan vauva aikana, vaikka tämä vauva nukkuukin Lottaa paremmin. Toisaalta onhan mulla jo melkein kaksi vuotta katkonaisia öitä takana, että ihmekös tuo. :D niinä aamuina kun Joni voi nousta Lotan kanssa ja minä saan nukkua vaikka kahdeksaan, jaksan selvästi paremmin. Mutta kyllä nuo aamuyön äherrykset saisi jäädä pois, sitä kun on viidestä asti enemmän tai vähemmän hereillä niin kyllähän se väsyttää.

   Poista
 3. Melkoisesti tapahtuu teidän päivässä... Tuntu, että oli jo tapahtunu vaikka mitä ja katoin kellonaikaa ja se oli jotain klo 9 aamulla eli teillä oli jo ehtiny vaikka mitä puuhaa oleen. :D

  En nyt saa päähäni oonko jo kysynyt, mutta kysynpä uudestaan. ;) Eli onko nimen miettiminen ollut vauvalla vaikeaa vai onko se joku kauan ollut suosikki vai miten on asiaa pohdittu? Jos saa udella. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo etenkin aamupäivästä tuntuu tapahtuvan melkoisesti. :D

   Hmm mitähän mä nyt vastaisin tohon nimeen... :D meillä oli kaks suosikkia raskausaikana, toisen niistä ajattelin ehdottomasti Lotan jälkeen antavani jos vielä tytön saisin. Nyt sitten keksin vielä kolmannen vaihtoehdon ja vaikka ensin tuntu että on selkeä mikä nimi tulee niin enää en tiedä. :D Se yksi on aika vahva, näin siitä raskausaikana myös unta ja kun vauva synnyttyään annettiin mulle niin heti ajattelin että nimi on se. Mutta saa nyt nähdä muuttuuko mieli vielä. Nimellä ei oo sen kummempaa tarinaa, se on vaan meistä kiva nimi (tai siis ne kaikki kolme vaihtoehtoa on :D ). :)

   Poista
 4. Sun päivästä ei ainakaan tekemistä puutu kahden pienen lapsen äitinä ja molemmat vielä vaippaikäisiä. Huh,huh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tosiaan puutu. :D itsekin kyllä huomasi hyvin tätä postausta tehdessä, että ihan kiitettävästi on puuhaa tämän arjen pyörittämisessä.

   Poista