maanantai 15. kesäkuuta 2015

Kuulumisia

Tänään pikkusisko on viikon vanha ja huomenna ollaan oltu kotona jo viikko. Arki kahden lapsen kanssa on lähtenyt rullaamaan mukavasti, tosin suuri vaikutus on sillä, että Jonikin on nyt ollut kotona ja suureksi avuksi. Lotta on ottanut pikkusiskon hienosti vastaan. Vain kerran minun imettäessä Lotta keksi, etten pääsekään hänen peräänsä yhtä nopeasti kuin normaalisti ja kiipesi pöydälle seisomaan. Aluksi myös juuri silloin, kun imetin, ei Lotalle kelvannut kuin äiti ja syliin oli päästävä. Nyt Lotta osaa kuitenkin hienosti tulla viereen kainaloon tai odottaa, että vauva on syönyt.


Lotta tykkää hoitaa vauvaa, mutta aika varovainen saa vielä olla. Lotta on mm. vienyt oman nukkensa nukkumaan  vauvan kanssa pinnasänkyyn ja peitellyt vauvat. Tällöin nukke sekä hetken päästä peitto päätyivät pikkusiskon päälle, samoin on harso löytynyt vauvan naamalta... Ja jos vauva nukkuu sohvalla, on Lotta aika monesti menossa vauvan viekkuun makaamaan. Lotta keinuttaa vauvaa kaukalossa ja sitterissä varsinkin, jos vauva itkee. Lotasta on siis jo oikeasti myös apua vauvanhoidossa.


Lotta yrittää myös jo kovasti saada vauvaa leikkimään kanssaan ja vie vauvalle milloin leikkiruokia ja milloin rakennuspalikoita. Meillä on käynyt vieraita ja olemme jo itsekin käyneet kylässä. Kaupassa ja kaupungillakin on ehditty pyörähtää koko perheen voimin.


Lauantaina kävin tyttöjen kanssa paikallisilla markkinoilla. Onneksi oli ystävä mukana, muutoin olisin saanut kantaa Lottaa sylissä koko reissun... Tuolla reissulla törmättiin myös ensimmäiseen "ongelmaan" tai mustasukkaisuuteen. Laitoin nimittäin vauvan Lotan vaunuihin, jolloin Lotta alkoi välittömästi itkien huutaa "minun, minun, minun!". En jotenkin ollut osannut yhtään varautua tuollaiseen, että Lotta pitää rattaita ominaan, eikä halua vauvan menevän niihin. Siitäkin onneksi selvittiin ja Lotta kulki välillä seisomalaudalla, välillä sylissä ja välillä kävellen. Tänään kaupunkiin lähtiessämme valmistelin Lottaa jo etukäteen ja kysyin, saako vauva lainata Lotan rattaita. Tällä kertaa  lupa heltisi ja huudolta vältyttiin, vaikka Lotta muistuttikin rattaiden olevan hänen. Tänään saatiin vihdoin myös meidän uudet sisarusrattaat, ehkäpä huomenna päästään niitä testaamaan.


Minä olen palautunut synnytyksestä hyvin, tosin jälkisupistuksista kärsin välillä edelleen, varsinkin imettäessä. Lotasta minulle ei moisia tullut, mutta olenkin kuullut, että seuraavista ne usein ovat pahempia. Painosta minulla ei ole tarkkaa tietoa, paljonko jäi synnärille, sillä viimeisin paino on neuvolasta 1,5 viikkoa ennen synnytystä. Siihen nähden painoa olisi lähtenyt viitisen kiloa ja lähtöpainoon on nyt matkaa suunnilleen saman verran. Vatsa on vetäytynyt ihan kivasti, vaikka vielähän se vähän pömpöttää. Se annettakoon anteeksi. ;)


Tänään postissa tuli tieto, että olemme saaneet Lotalle hakemani kerhopaikan. Hain tosin kerhoa vain yhdeksi päiväksi viikossa, mutta saimme kaksi päivää viikossa. Kerho on 3,5 tuntia kerrallaan aamupäivisin. Nyt pitääkin miettiä, otetaanko vastaan tuo kaksi päivää vai yritänkö muuttaa sitä vain yhteen kertaan. Ajatuksena minulla oli kerhopaikkaa hakiessa, että Lotta saisi ensinnäkin ikäistään seuraa ja aktiviteetteja sekä pääsisi hieman tutustumaan "päiväkotielämään". Samalla minä saisin kahdenkeskistä aikaa vauvan kanssa.

Semmoista meille kuuluu tällä hetkellä, huomenna olisi sitten ensimmäinen käynti neuvolassa pikkusiskon kanssa.

Ps. Tyttöjen kuva onkin lehdessä vasta viikon päästä tiistaina, ei ollut mahtunut tämän vkon lehteen. :)

6 kommenttia:

 1. Eiköhän kaks kerhopäivää ole ihan hyvä, jos jaksaa vaan kulettaa tytön kerhoon. Muiden lasten seura tekee hyvää ja sinä saat enemmän omaa aikaa sekä vauvan kanssa kahden aikaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, meiltä on kerhoon sellainen parinkymmenen minuutin automatka mikä ei sinänsä ole paha, varsinkin kun toinen päivistä osuisi sopivasti vauvapiirin kanssa samaan päivään eli pääsisin sinne vauvan kanssa kahden. Mutta siinä tapauksessa kyllä tiputtaisin muskarin pois, muuten olisi ohjelmaa kolmelle päivälle ja se tuntuu jo liian paljolta.

   Poista
 2. Ihania kuvia.♥
  Mä jännityksellä odotan kuinka Aino reagoi kun vauva syntyy, on meinaan erittäin mustasukkainen tapaus.
  Olet kyllä palautunut todella hyvin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muakin kyllä jännitti paljon Lotan reagoiminen vauvaan ja luulenkin, että kun Joni palaa töihin niin meillä voi ongelmat alkaa. Toivottavasti ei kuitenkaan tulisi kovin suuria ongelmia ja toivottavasti teillä Ainokin ottaisi vauvan hyvin vastaan.

   Kiitos. :)

   Poista
 3. Huh, onneksi oon järkiintynyt ja yhtäkkiä omien masisfiilisten saattelemana mun vauvakuume on kadonnut. :D Vaikka ihana tuo teidän pikkuriikkinen tirppana onkin. ;)

  Onko teillä jo selvät sävelet nimen suhteen vai vieläkö aiheuttaa pohdintaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä että olet "parantunut" vauvakuumeesta, se kun saattaa välillä olla turhankin raastavaa. :)

   Ensimmäinen nimi on varmaankin päätetty, toista nimeä pitäisikin sitten alkaa pohtimaan.

   Poista