torstai 4. kesäkuuta 2015

Vyöhyketerapiassa

Tänään kävin vyöhyketerapiassa, johon sain ystäviltäni lahjakortin baby showereissani. Jännitin monta viikkoa, ehdinkö tuolla käymään, sillä halusin jättää käynnin mahdollisimman lähelle laskettua aikaa. Raskaana ollessa vyöhyketerapiassa ei edes saa käydä ennen kuin 38 raskausviikkoa on täynnä, sillä se saattaa käynnistää synnytyksen. Minullahan on nyt rv 39+5, eli kaksi päivää laskettuun aikaan. Kun sitten pääsin käymään tuolla, toivon, että sillä olisi vaikutusta synnytyksen kulkuun. Enkä laittaisi ollenkaan pahakseni, jos synnytys käynnistyisi piakkoin. ;)

Vyöhyketerapiassa käsitellään koko kehon heijasteet jalkaterien alueelta ja annetaan näin keholle impulssit alkaa korjaamaan kehon virhetiloja. Terapian vaikutuksesta aineenvaihdunta tehostuu ja verenkierto, nestekierto, imeytyminen, kuonanpoisto ja hormonitasapaino normalisoituu. (Lähde)

Minulla terapiassa käsiteltiin mm. lantion alue, kohtu, ristiselkä, selkäranka ja pallean alue. Pallean alueen rentouttaminen vaikuttaa kuulemma maidonnousuun ja moni onkin saanut apua imetykseen vyöhyketerapiasta. Erityisesti ristiselän alueen käsittely vaikuttaa synnytyksen käynnistymiseen, joten pidetään peukkuja. ;) Terapeutti sanoi, että paikat olisivat jo pehmenneet, muttei vielä tänä iltana tarvitse lähteä synnyttämään. En välttämättä ole ensimmäisenä uskomassa, että jalkapohjien pisteistä pystyy kertomaan niin paljon kehon tilasta, mutta terapeutti oli todella vakuuttava ja olen kuullut juuri hänen terapiastaan paljon hyviä kokemuksia. Hän väläytteli myös mahdollisuutta, että kun synnytys sitten käynnistyy, voi se olla nopeakin nyt, kun tärkeisiin lihaksiin on vaikutettu ja toivottavasti saatu ne rentoutumaan. Itse olin jo asennoitunut, ettei meille ainakaan kiire tule, mutta ehkä täytyy sitten kuunnella kehoa tarkasti ja toimia sen mukaan, ei kellon.

Sain terapeutilta myös muita hyviä vinkkejä kehon hyvinvointiin ja esimerkiksi migreenin välttämiseen. Hän mainitsi magnesiumin ja kalaöljyn tärkeyden migreenin välttämisessä ja muutoin kalaöljyn ja D-vitamiinin. Magnesiumin vaikutuksen migreenin estossa olenkin jo huomannut ja sitä syön päivittäin, mutta täytyy varmasti ottaa lisäksi D-vitamiini ja kalaöljy, etenkin, kun en kalaa juuri syö. 

Vyöhyketerapiassa käyminen ei varsinaisesti ollut erityisen rentouttavaa, sillä jalkaterien käsittely sattui suurimman osan ajasta. Terapian jälkeen jalat kuitenkin tuntuivat mukavan rennoilta ja toivotaan nyt kovasti, että terapiasta olisi vaikka ollut jotakin hyötyä synnytystä ajatellen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti