torstai 18. kesäkuuta 2015

Ei niin kiva torstai

Tänään on ollut ensimmäinen vaikeampi päivä tyttöjen kanssa... Joni lähti töihin ennen kuin me herättiin ja kahdeksalta sitten noustiin molempien tyttöjen kanssa. Lotalla hirveästi virtaa ja meno päällä, mutta onneksi aamut sujuu yleensä ihan kivasti, kun ensimmäiseksi käytetään koirat ulkona ja sitten mennään aamupalalle. Olin imettänyt vauvan juuri ennen kuin noustiin ja hänen kanssaan päivä pitikin aloittaa tietysti vaipanvaihdolla. Lotan ja minun syödessä aamupalaa piti vauvankin päästä syömään, joten ei muuta kuin vauva rinnalle ja itse yritin syödä yhdellä kädellä plus kaapia Lotan suuhun jugurtin jämät. Siitäkin selvittiin.

Seuraavaksi Lotalle lastenohjelmat pyörimään ja sain juotua teeni loppuun. Yleensä pikkusisko on ollut tässä vaiheessa varsin tyytyväinen, mutta tänään ei. Aloittelin siivousta ja vauva aloitteli itkua. Eipä tuo juuri aiemmin olekaan itkenyt... Vauva kantoliinaan ja siivous jatkui. 

Kaupassakin piti käydä ja arvelin aamupäivän olevan edes hieman siedettävämpi kuin iltapäivän, joten aloin valmistella lähtöä. Imetin vauvan ja laitoin valmiiksi kaukaloon. Vaihdoin Lotalle vaipan ja vaatteet. Pyykit piti vielä laittaa koneesta kuivumaan ja huhhei, vauva huusi kaukalossa ja Lotta teki kaikkea kiellettyä... Lopulta pyykit oli narulla ja lapset autossa ja kauppareissu alkoi. Meinasin kyllä kääntyä kotiin, kun näin täyden parkkipaikan, mutta eihän se auttanut kun ruokaa oli saatava. Auto parkkiin, Lotta syliin (ei suostu itse kävelemään heti autosta pois tullessa...) ja kaukalo toiseen käteen. Menin kauppaan asenteella, ettei ole mikään kiire eikä haittaa, vaikka vähän joutuu ruuhkassa seisoskelemaan. Mutta siinä vaiheessa kun joku urpo kiilasi meidän ohi törmäten meidän kärryyn, meinasi kyllä hermot mennä!

No, kaupastakin selvittiin hengissä ulos, vaikka vauva känisi sielläkin. Ostokset ja lapset autoon ja kotiin päin. Normaalisti vauva on nukkunut päivällä useamman tunnin, joten ajattelin, että ehtisin hyvin siivota loppuun. Mutta tänään vauvaa on vaivannut joku, uni ei ole maistunut ja sylissä pitäisi vain olla. Pääsin kuitenkin taas vähän eteenpäin siivouksen kanssa, kunnes Lotalle piti laittaa ruoka. Sitten lähdettiin yrittämään päiväunia, mutta yritykseksi jäi. Ehkä jos vauva olisi normaaliin tapaansa nukkunut, olisin saanutkin Lotan unille, mutta nyt vauva känisi mukana, eikä Lotta suostunut nukkumaan. Kun vauva väänsi yllärit vaippaan, luovutin ja tultiin jatkamaan leikkejä ja siivouskin saatiin päätökseen.

Jonikin tuli vihdoin kotiin, laittoi Lotan unille noin kahdessa minuutissa ja minäkin sain vauvan nukahtamaan, kunhan vain hytkytin häntä koko ajan. Aah, karkkipussi ja hyvä ohjelma telkkarista ja johan alkaa äidillekin päivä hymyillä. Vaikka toinen koneellinen pyykkiä odottaakin koneessa kuivumaan pääsemistä jo ties monettako tuntia..

Vatsa on siis ilmeisesti vaivannut vauvaa tänään, toivottavasti se menisi nopeasti ohi. Kauhulla ollaan Jonin kanssa odotettu sitä, että vauva täyttää kaksi viikkoa, sillä silloin Lotalla alkoi koliikki. Pidetään peukkuja, että tällä kertaa siltä vältyttäisiin ja tämän päiväiset vatsavaivat johtuisivat vaikkapa syömästäni ruisleivästä. Neuvolassa muuten vauva painoi jo 3910 grammaa, syntymäpaino siis ylitetty!

Loppuun vielä kuva siskoksista. Lotta pyytää vauvaa monesti sykkyyn ja eilen otti ensin harson, asetteli sen olalleen ja halusi vauvan syliin. Tarkka tyttö ja matkii nykyään kyllä kaikessa. :D


4 kommenttia:

 1. Oijoii, sulla on ainakin kädet täynnä aina! Toivotaan tosiaan, ettei koliikki ala vaimaamaan ja tsemppiä arkeen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllä tässä on hommaa riittänyt, varsinkin sillon kun oon yksin molempien kanssa. Mutta eiköhän se tästä harjoittelun myötä :)

   Poista
 2. Suloiset siskokset. ♡ Näyttääpä Lotta tuossa kuvassa kasvaneen kovasti!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lotta on kyllä jo niin iso tyttö. :) Ja ihanasti hoitaa siskoa. <3

   Poista