tiistai 19. toukokuuta 2015

Synnytykseen valmistautumista

Kuulun Facebookissa ryhmään, jossa kaikki odottavat vauvaa syntyväksi kesäkuussa. Viime päivien aikana ryhmässä on kuitenkin jo käynyt kuhina, kun päivässä useammalla on mennyt lapsivedet, osa on vielä synnyttämässä mutta kovin moni on jo saanut oman pienokaisen syliinsä. Koska itse olen alkukuun odottaja, on minuakin alkanut jo jännittää ja tänään viimein pakkasin tavaroita valmiiksi synnytystä ajatellen.

Nyt on kolme kassia pakattu valmiiksi. Ensimmäinen on Lotan hoitolaukku. Koska en tiedä, missä Lotta on synnytyksen ajan, yritin pakata laukkuun tarvikkeita, joilla tyttö pärjää missä vain ainakin päivän (tosin ruokaa ei kyllä ole riittävästi). Kassista löytyy mm. vaippoja, vaihtovaatteita, evästä, lista kassista löytyvistä tavaroista ja hieman ohjeita Lotan päivärytmistä ja syömisistä. Nämä ohjeet kirjoitin ajatellen, että jos Lotta menee hoitoon jonkun sellaisen luokse, joka ei ole Lottaa hoitanut paria tuntia kauempaa, eikä siis välttämättä ole yhtään hajulla siitä, mitä päivän aikana tapahtuu tai millaista ruokaa Lotta syö. Ne, jotka kokevat nämä ohjeet turhiksi, voikin jättää ne huomiotta, eikä muidenkaan tarvitse niitä noudattaa täsmällisesti, tarkoitus on vain hieman auttaa päivän kulkua.


Toinen kassi sisältää vauvan kotiintulovaatteet. Nämä jätän kaukalon kanssa kotiin ja Joni saa sitten tuoda ne tullessaan meitä hakemaan.


Kotimatkalle vauva saa päälleen H&M:n puolipotkuhousut ja Lindexin bodyn. Alunperin meinasin pakata vain vaaleanpunaisen bodyn, mutta päätin kuitenkin laittaa mukaan myös vaaleansinisen. Lotalle kun olin ottanut mukaan vain sinisen ja neuvoin sitten Jonille, mistä tyttömäisempi body löytyy. Pelataan nyt siis varman päälle. ;)


Päähän vauva saa saman pipon kuin Lottakin ensimmäisellä kotimatkallaan, tai vaihtoehtoisesti H&M:ltä tilaamani ohuemman pipon, joka odottaa hakemistaan postissa. Marimekon tumput ja valkoiset villasukat ovat nekin Lotan vanhoja.


Päälle vielä tämä ihana tähtijumpsuit. Ja varuiksi mukaan vielä viltti, jos sattuu olemaan viileämpi ilma.

Kolmantena pakkasin oman sairaalakassini. Sinne en laittanut kuin vaatteet kotiutumista varten ja hygieniatuotteita. Sairaalassa käytän sairaalan vaatteita ja jos mieleni alkaa tehdä vaikka karkkia, saa Joni toimia juoksupoikanani kuten viimekin kerralla. Edelleen minulla on haaveissa mahdollisimman lyhyt aika sairaalassa oloa, mutta katsotaan tilannetta sitten sen ollessa käsillä. Vielä pitäisi täyttää sairaalaan vietäväksi synnytystoivelista sekä hätäkastenimet vauvalle, tosin en tiedä saanko niihin tälläkään kertaa mitään laitettua, Lotan kohdalla jätin tyhjäksi. Ei vaan tunnu oikealta päättää jotakin nimeä vauvalle valmiiksi näkemättä häntä.

Viime yönä näin unta, että synnytin kaksostytöt. Kun sitten sanoin kaikille, etten enää ikinä usko mihinkään ultriin, luulivat kaikki, että tarkoitin, että oli syntynyt poika vaikka tyttöä oli luvattu. Mutta ei, syntyi kaksoset vaikka missään vaiheessa ei mahassani ollut näkynyt kuin yksi vauva. Nyt muuten kun tätä kirjoitan, niin ehkäpä tuo uni tarkoittikin, että vauva (tyttö ;) ) on horoskoopiltaan kaksonen... Milloinkas se horoskooppi vaihtuukaan? Ehkäpä siis saan rauhassa odotella ainakin merkin vaihtumiseen asti? ;)

Edit. Kaksonen vaihtuukin jo 21.5 eli ei välttämättä sittenkään pitkä odotus. ;)

14 kommenttia:

 1. Sitä se uni tiesi horoskooppia. ;)
  Mä olen muuten kaksonen horoskoopiltani ja hyvin tyypillinen sellainen. Syntymäpäivää vietän 26.5. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo jännä etten tajunnut aikaisemmin, että vois olla tuo horoskooppi. :) Sullahan on sitten ihan kohta synttärit, onnea jo etukäteen!

   Poista
 2. Hihii, jonkin sortin kaksonen sieltä siis taitaa syntyä joka tapauksessa, kyllä ne unet tietävät. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu eiköhän se nyt ole hyvin todennäköistä, että vauvasta kaksonen tulee. Toivottavasti kuitenkin vain horoskoopiltaan. :D

   Poista
 3. Hei huippu enneuni! :D Tulipas ihan oma synnytysaika mieleen tätä lueskellessani. Ja se jännitys mikä alkoi kasvaa, kun laskettu aika lähestyi. Se kutkuttava olo! Tietty varmaan toisen kohdalla se on vähän erilaista. Vai onko?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, ei tää ehkä edes ole erilaista toisen kohdalla paitsi sillä tavalla, ettei asiaa ehdi koko ajan miettiä ja kuulostella omia oloja. Luin postauksiani Lotan odotusajalta ja sielläkin olin jännännyt, päästäänkö täysiaikaisuuteen asti ja siitä eteenpäin koko ajan, milloin synnytys alkaa ja miten. Aika samoja fiiliksiä nytkin, tosin niitä kipeitä supistuksia on jo tullut melko paljon, mitä ei tainnut Lotasta vielä tässä vaiheessa olla.

   Poista
 4. Oii miten jänniä aikoja siellä jo eletään! Tsemppiä loppuun! :)

  VastaaPoista
 5. Iiik jännää. Ajatella että kohta saat jo pikkuisen syliin asti. Tuo loppuaika on niin jännittävää, kun koskaan ei tiedä koska lähtö koittaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, kyllähän sitä jo koko ajan tarkkailee omaa oloa, mutta toisaalta yritän olla liikaa kyytäämättä "oireita", ehkä sen sitten huomaa muutenkin kun synnytys käynnistyy. ;)

   Poista
 6. Jospa teidän vauva syntyy Akun syntymäpäivänä 24.5? :) Akukin on kaksonen. Jännittäviä aikoja siellä elellään! Itsekin kuuluin huhtikuisten ryhmään ja kun aluksi la oli 7.4 joka muuttui 2.4 niin ajattelin koko ajan että en ole ensimmäisten joukossa synnyttämässä. Sitten kuitenkin kävi niin, että maaliskuussahan synnytinkin ja ensimmäisten joukossa olin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, hyvin paljon mahdollista että osuu Akun synttäreille, mutta sekinhän on jo ihan kohta! Jotenkin alusta asti ollut varma, että kesäkuulle päästään mutta nyt kun niin moni on jo synnyttänyt, alkoi epäilyttää. No, saapa nähdä kuinka käy. :)

   Poista
 7. Täälläkin yksi kaksonen ja 1.6. on syntymäpäivä :) Ehkäpä saan teidän pikkukakkosesta synttärikaiman! Tsemppiä viimeisiin päiviin/viikkoihin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt saadaankin sitten jännätä, osuuko vauvan syntymä jonkun lukijan tai muuten tutun syntymäpäivään. :) Kiitos tsempeistä. :)

   Poista