sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Viikonloppu

Tähän viikonloppuun on mahtunut ulkoilua, aurinkoa, yhdessäoloa, lenkkareita, kakkua ja ystäviä. Jonilla oli en edes muista miten pitkästä aikaa koko viikonloppu vapaata, joten otettiin tietenkin ilo irti ja vietettiin aikaa perheenä.

Aamuisin täällä on ollut vielä kymmenen astetta pakkasta ja aurinko on paistanut. Perjantaina käytiin Lotan ja koirien kanssa vaunulenkillä, jonka jälkeen Lotta halusi vielä jäädä pihaan leikkimään lumen alta paljastuneilla hiekkaleluilla. Meillä ei vielä ole pihassa oikein mitään tekemistä Lotalle, hiekkalaatikko pitää ainakin kesäksi laittaa ihan ehdottomasti! Lauantaina kävinkin sitten pelkästään koirien kanssa metsälenkillä ja oli niin ihanaa, kun hanki kantoi ja aurinko paistoi. Ja minäkin jaksoin vielä lyllertää metsässä, vaikka jyrkimmät ylämäet ottikin vähän koville...Tsekkasin viimein myös meidän kevät- ja kesäkenkävarastot Lotalle ja heikoltahan tuo näytti. Tai no, lenkkareita on kolmet, mutta kevääseen voisi olla tarvetta vielä joillekin kengille. En kestä miten isolta tytöltä Lotta näyttää tuossa Jonin ottamassa kuvassa, niin ylpeänä lahjaksi saaduista lenkkareistaan!


Lauantaisin paikallinen MLL järjestää kunnassamme perheliikuntavuoron, jossa saa siis mennä vapaasti liikkumaan erään päiväkodin liikuntasaliin. Tarjolla on palloja, liukumäkiä, renkaita, trampoliineja jne. Me käytiin nyt ensimmäistä kertaa, mutta Lotta viiletti menemään kuin vanha tekijä! Ja ai niin, maanantaina Lotta käveli varpaillaan! En ole nähnyt Lotan edes yrittävän varpaillaan kävelyä, mutta niin se vain yhtäkkiä käveli pari metriä, kun yritti samalla nähdä pöydällä olevan kirjan.Mä olen jotenkin ollut siinä uskossa, että mahastani on vasta pikkuhiljaa alkanut huomaamaan, että olen raskaana. Olenkin hieman ihmetellyt, miten näin pienellä mahalla takit ei meinaa mahtua kiinni ja normaalit paidat nousee ylös. Tuolla liikuntasalissa kun näin itseni jatkuvasti isoista peileistä tajusin, että mähän olen ihan valtava! Apua! Milloin tuo maha on noin isoksi kasvanut?!?


Illalla käytiin Lotan kummien luona juhlimassa kummisedän syntymäpäiviä ja syömässä herkullista kakkua. Kiukku meinasi Lotalle tulla, kun piti lähteä kotiin.

Tänä aamuna herätessäni luulin, että on maanantai. Monta viikkoa Joni on ollut vapaalla vain sunnuntain, joten oltiin jo totuttu siihen, että vkoloppu kestää vain päivän ja sitten alkaa taas uusi viikko. Hetken siinä unenpöpperössä mietin, miten sunnuntaikin oli mennyt niin nopsaan ja mitäs me oikein tehtiinkään ennen kuin tajusin, että nythän on vasta sunnuntai! :D Mukava yllätys siis. :) Tälle päivälle ei oltu tehty mitään suunnitelmia, vaan tarkoitus oli olla vain keskenämme kotona. No, eihän me sitä koko päivää jaksettu. :D Näin siinä aina käy, kun pitkästä aikaa on vapaata: tylsistytään. Asiaan saattoi toki vaikuttaa sekin, että Lotta heräsi kuudelta ja nukkui vain puolen tunnin päiväunet. Kello ei ollut yhtäkään, kun me oltaisiin Jonin kanssa oltu jo valmiita yöpuulle. Onneksi Lotan kummit tulivat vuorostaan käymään meillä ja toivat vielä synttärikakun jämätkin tullessaan. :)

Nyt Lotta juuri nukahti ja me mennään saunaan, pitkästä aikaa ilman Lottaa. :)

3 kommenttia:

 1. Ihana perhe viikonloppu ollut teillä. <3

  VastaaPoista
 2. Ihana vauvamasu sinulla tosiaan! :) Mukavalta kuulostaa teidän viikonloppu. Meillä ei Akulle mahdu mitkään viime kesän kengistä, eli kaikki pitäisi hommata uudet kumppareita myöten..

  Meillä on osunut taas kaikki menot keskiviikoille ja nyt tälläkin viikolla on neuvola silloin. Harmi, olisi mukavaa päästä jutustelemaan taas! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on niin kätevää, kun kummityttö on 11 kk Lottaa vanhempi niin saadaan sieltä aika hyvin kenkiä ja vaatteita. :) Harmi, ettei teille mahdu mitkään samat, on paljon hankittavaa kun kaikki pitää ostaa...

   Harmi tosiaan, että teille sattuu juuri keskiviikolle menoja. Mutta jospa tekin vielä joku kerta ehditte mukaan! :)

   Poista