tiistai 17. maaliskuuta 2015

Neuvola rv 28+3

Tänään meillä oli pitkästä aikaa neuvola. Käytiin neuvolassa heti aamusta ennen muskaria ja jälleen Lotta jäi yksin aulaan leikkimään siksi aikaa, kun minä kävin vessassa. Mutta, aloitetaan vaikka mittaustuloksilla ja suluissa edellinen kerta:

Rv 28+3 (25+5)
Paino +811 g/vko (+768 g/vko)
Turvotus heikko+ (-)
Verenpaine 104/61 (119/58)
Pissa puhdas (puhdas)
Hemoglobiini 119 (-)
Sf-mitta 26 cm (24 cm)
Tarjonta rt (-)
Vauvan syke 140 (135)
Liikkeet ++ (+)

Painoa oli tosiaan tullut nyt ihan reippaasti, tällä hetkellä painan aika lailla sen verran kuin Lotasta olen painanut viimeisessä neuvolassa... Nyt on kyllä jonkun verran turvotuksiakin, sormia kiristää kun laittaa kättä nyrkkiin. Hemoglobiini mitattiin, kun valittelin väsymystä, viimeksi se on mitattu ensimmäisessä neuvolassa. Silloin lukema oli 137, joten vaikkei tuo nykyinen arvokaan ihan hurjan alhaalla ole, on muutos jonkinmoinen ja "saan" aloittaa raudan syönnin. Toivotaan, että siitä olisi apua väsymykseen.

Kohdunpohjan korkeus oli 26 cm ja jatkoi laskua kohti keskikäyrää. Vauva oli jo pää alaspäin, mikä varmistui sykkeiden kuuluessa alhaalta, mutta vielähän tuo ehtii tuolla heitellä volttia ties miten päin. Lottahan oli jossain noin  30 viikolla perätilassa, joten nyt toivoisin, että tämä pikkuinen voisi vaikka pysyä jo nyt loppuun asti pää alaspäin. Vauvan syke vaihteli 135-145 välillä ja tällä kertaa vauva möngersi kovasti anturia karkuun.

Tällä käynnillä sain myös immunoglubuliini pistoksen reiteen johtuen negatiivisesta veriryhmästäni. Täytyy myöntää, että tuon piikin laitto tuntui aika ikävältä: neula oli paksu ja tavara oli paksua ja tuntui inhottavalta mennessään. Reisi oli myös hetken aikaa kipeä, mutta tällä hetkellä ainakaan ei enää vaivaa lainkaan.

Reilu viikko sitten kävin EKG:ssä lisälyöntien takia. Mainitsin niistä neuvolalääkärille ja hän oli laittanut lähetteen. Tänään sain sitten niistäkin tulokset ja kaikki oli kunnossa. Tiesin kyllä itsekin, ettei käyrille piirtynyt lisälyöntejä, sillä silloin niitä ei ollut moneen päivään ollutkaan. Edelleen lisälyöntejä on silloin tällöin, mutta luotetaan siihen, että ne ovat vaarattomia.

Seuraava neuvola on kolmen viikon päästä ja sitä ennen olisi viikon päästä Lotan 1,5-vuotis neuvola.

4 kommenttia:

 1. Mullakin on rh-. Nyt eka raskaus jolloin vauvan veriryhmä selvitetään jo ennen syntymää. Ennen selvitettiin vauvan synnyttyä ja sitten sain pistoksen jos vauva rh+. Ja se pistos tuntuu kyllä todella epämukavalta.

  Sinulle on haaste blogissani. :)
  http://aitijamelukylanlapset.blogspot.fi/2015/03/haaste-minkalainen-aiti-olen.html

  Käy myös ihmeessä osallistumaan blogissani olevaan Bola-koru arvontaa. :) Arvonta on vielä tämän ja huomisen käynnissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä sain myös Lotasta tuol pistoksen vasta synnytyksen jälkeen, joten aika uusi juttu on tämä että se annetaan jo raskauden aikana.

   Kiitos haasteesta, pitää yrittää ehtiä tarttua siihen. :)

   Ja kiitos arvontamuistutuksesta, mun onkin pitänyt osallistua siihen!

   Poista
 2. Minua harmittaa kun joudun pojan aina raahaamaan vessaan neuvolassa mukanani, kun neuvola on kahden käytävän päässä eikä ovia ole, joten poika voisi lähteä kävelemään esim labraan tai fyssarin tiloihin sillä aikaa. Siellä teidän neuvolassa kyllä uskaltaakin ja vessa on sen verran pieni ettei lasta viitsisi mukaan ottaakaan. Harmi, että hemoglobiini on laskenut, toivottavasti lähtee raudalla nousemaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äh, onpas vähän typerästi teillä neuvolan vessa sitten... Mäkin aina kysyn Lotalta haluaako tulla mukaan, mutta leikkimään se on nyt viime kerrat jäänyt ja hyvin siinä viihtynyt sen hetken, mikä mulla vessassa menee. Mutta meillä tosiaan on kivasti samassa tilassa ne, eikä siitä lapsikaan ihan helposti pääse karkaamaan.

   Poista