torstai 12. maaliskuuta 2015

Vauvakinoa ja konserttia

Tänään meillä onkin ollut erittäin tapahtumarikas päivä. Suunnattiin kaupunkiin kymmeneksi, sillä yhdeltätoista alkoi elokuvateatterissa vauvakino. Leffaa mentiin katsomaan yhdessä vajaan puolivuotiaan kummityttömme ja äitinsä, sekä meidän yhteisen työkaverin ja puolivuotiaan poikansa kanssa. Vauvakinoja taitaa olla noin kerran kuukaudessa (vai olikohan vielä harvemmin), enkä toisaalta ihmettele: vauvoille oli varattu isoin elokuvasali, joka lähes täyttä eturiviä lukuunottamatta oli täytetty vain hajapaikoin. Alle 2-vuotiaat pääsevät elokuvaan ilmaiseksi ja aikuiset maksavat 7,50 €.

Kellon lähestyessä yhtätoista kauppakeskus alkoi täyttyä rattaista äiteineen ja taisipa siellä joku isäkin vilahtaa. Elokuvateatteri sijaitsee kauppakeskuksen kolmannessa kerroksessa ja sinne pääsee joko portaita pitkin tai kahdella hissillä. Tänä aamuna kuitenkin vain toinen hissi oli toiminnassa ja hissiin mahtui vain yhdet kärryt kerrallaan. Voitte varmaan kuvitella, minkälaisen jonon hissi keräsi... Rattaille oli säilytystä varten auki oma elokuvasali, leffaan mukaan sai ottaa kaukalon tai vaunukopan pienimmille katselijoille.

Tällä kertaa elokuvana oli Chef, jossa pysyi juonessa hyvin mukana, vaikkei koko aikaa ehtinytkään elokuvaa seuraamaan. Salia ei pimennetty elokuvan ajaksi kokonaan ja äänetkin olivat noin puolella normaalista. Alhaalla oli mikro ruuan lämmittämistä varten sekä pari hoitopöytää ja vaippoja. Mielestäni elokuva oli aika pitkä etenkin vauvoille, sillä se kesti lähes kaksi tuntia. Meidän porukassa tosin vauvat ottivat torkut ja viihtyivät muutenkin hyvin, mutta kyllä salissa kuului paljon myös itkua. Lottakin viihtyi yllättävän hyvin, naposteli rusinoita ja hörppi vettä, aika köyhät eväät..? :D Noin puolessa välissä elokuvaa käytiin Lotan kanssa vähän ravaamassa rappuja, mutta muutoin tyttö pysyi suht hyvin paikallaan.


Elokuvan jälkeen (ja hissijonosta selvittyämme) Lotta nukahti rattaisiin saman tien ja suunnattiin vielä lounaalle porukalla. Kello lähenteli jo kolmea, kun lähdettiin kaupungista kotia kohti. Eikä
päivän ohjelma suinkaan loppunut vielä tähän! Illalla oli nimittäin luvassa Pikku Kakkosestakin tutun Tuomo Rannankarin konsertti.


Konsertti kesti noin tunnin ja oli mielestäni ihan hauska. Lottakin taputti ja tanssi välillä ihan fiiliksissä, välillä taas ihmetteli menoa hieman vakavampana. Tällaisia konsertteja on kunnassamme tasaisin väliajoin, mutta tämä oli ensimmäinen, jossa me käytiin. Ehdottomasti täytyy kyllä käydä jatkossakin, lapset nautti eikä tuo ollut äidinkään mielestä paha paikka.


Toivotaan, että päivän touhut väsyttivät Lotan niin, että nukkuisi pidempään kuin kuuteen. Tai sitten oli liian jännä päivä ja meillä valvotaan koko yö... Ainakin Lotta nukahti nopeasti, joten toivotaan hyvää yötä. :)

2 kommenttia:

  1. Voi miten kivan kuuloinen päivä teillä on ollut! :) ja jaksaapa lotta hienosti! Mä en voisi kuvitellakaan viedä meidän ikiliikkujia elokuviin tai konserttiin... Tuomo Rannankari on kyllä niin ihana! Mäkin haluan katsomaan häntä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo, kyllä tossa yhdessäkin riitti vahdittavaa niin, että mä olin itsekin ihan poikki päivän päätteeksi! Kahden kanssa olis vielä varmasti ihan mahdotonta.

      Poista