maanantai 10. marraskuuta 2014

Maanantai

Maanantai ja maanantaifiilis... Päivä alkoi periaatteessa äärimmäisen hyvin: nukuin itse 22-06, kahdeksan tuntia putkeen heräämättä kertaakaan! Tämä on tapahtunut viimeksi ehkä puolitoista vuotta sitten, joten pienet sille. :) Lottakin siis nukkui koko yön läpi heräämättä kertaakaan, tai ainakaan minä ja Joni ei herätty. Toissayönä kun Lotta heräili monestikin itkemään, mutta nukahti kuitenkin aina itse eikä siis vaatinut meitä käymään luonaan yöllä. Ja tänään Lotta nukkui oikein kahdeksaan asti, luksusta!

Se, mikä tästä päivästä teki huonon (ja mikä todennäköisesti aikaansai mun kahdeksan tunnin yöunet) on migreeni. Migreeni alkoi jo eilen ja on tänään ollut aivan kammottava. Olen koomaillut sohvalla lähes koko päivän, tietenkin mahdollisimman paljon yritin myös leikkiä Lotan kanssa, mutta välillä se oli melko mahdotonta, kun pienikin liike sai moukarit hakkaamaan pääkoppaani. Lottakin oli melko kärttyinen päivällä, johtuen varmastikin poskihampaista: toinen poskari tuli läpi viikko sitten ja kolmas tänään. Neljäskin siellä jo pullottaa, joten kiukkua varmasti luvassa vielä lisää. Onneksi Lotta kuitenkin nukkui kolmen tunnin päiväunet ja minäkin sain hetken levähtää.

Illaksi lääkkeet viimein veivät pahimman pääkivun pois, mutta huono olo tuli tilalle. Toivottavasti huomenna olisi jo parempi päivä! Tällainen migreeni vaan vie aina voimat pariksi päiväksi ihan täysin, joten saa nähdä, jaksanko huomisaamuna raahautua muskariin... Mulla ei aiemmin ole mitkään ruuat tai juomat aiheuttaneet migreeniä, enemmänkin tietyt hajut. Mutta nyt epäilen, että valkosipuli laukaisi tämän migreenin. Viimeksi mulla oli migreeni muutama viikko sitten ja silloin syötiin itse tehtyä pitsaa, jossa oli reilusti valkosipulia. Eilen taas syötiin valkosipulilla höystettyä naan-leipää, jonka jälkeen päätä alkoi kivistää. Joten täytyypä nyt seurailla, onko tietyillä ruoka-aineilla vaikutusta migreeniin.

Aamulla Lotta ihmetteli Nellan kanssa ikkunasta ulkona hääräileviä työmiehiä ja kaivureita pitkän aikaa. Lotan lempipuuhaa on nykyään muutenkin katsoa ikkunasta ulos ja läiskyttää sitä käsillään.


4 kommenttia:

 1. Toivottavasti huomenna on jo terveempi päivä! Itselläni ei ole migreeniä, mutta pari kertaa niskajumi on laukaissut niin kamalan päänsäryn, että voin yrittää kuvitella, miltä siusta tuntuu. :P

  Ja jee, onnea yöunista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Toivotaan, että yöunet jatkuisi näin hyvinä meillä kaikilla. :) Ja nyt ainakin alkaa olla jo hieman parempi olo, toivottavasti tosiaan huominen olisi kokonaan parempi.

   Poista
 2. Toivottavasti migreeni alkaa helpottamaan! Ja onnea täydestä yöstä! :)

  VastaaPoista