keskiviikko 12. marraskuuta 2014

Koira

Lotta on oppinut sanomaan "koira". Joka päivä se ei ole yhtä selkeä ja useimmiten kuuluukin "koooita" tai "gooota", mutta välillä "koira" tulee jo niin selvästi, ettei siitä voi erehtyä. Minähän olen aina puhunut meidän koirista ja kaikista muistakin koirista Lotalle koirina, koska en halunnut, että Lotta luulee, että kaikki koirat ovat Nelloja tai Ninnejä. Nyt sitten pikkuhiljaa yritetään oppia ainakin omien koirien nimetkin.

Sanan oppimisen myötä ihan kaikki asiat ja esineet, jotka Lotta tunnistaa, ovat koiria. Pitkin päivää kuulen iloisen "koooita"-sanan ja Lotan pieni sormi osoittaa johonkin. Minun pitää tietenkin nimetä asia ja jos epähuomiossa sanon väärän sanan, hoetaan "koooitaa" niin kauan, että nimeän oikean asian. Eilen kaupassa kävelin kissanruokahyllyn välistä ja Lotta osoitti innoissaan kissanruokapakettia, jossa oli kissan kuva ja huusi "koooita!!!". Myös aamuisin meitä tervehtimään tuleva kissamme saa osakseen innokkaan "kooita" huudahduksen.

Toivottavasti tämä innokas koirafanimme keksii jossain vaiheessa opetella muitakin sanoja, vaikka näyttäähän tuolla koirallakin pärjäävän ihan hyvin. ;)

2 kommenttia:

  1. Hahaha - ihana!! <3
    Meilläkin eläintenruoat kaupassa saa ihan spesiaalihuomion :D Täälläkin Lotta tapailee uusia sanoja kovasti - selkeimpinä tulee ehkä "äi-ti" (todella painokkaasti), api (unilelu, apina) ja kopoti-kopoti (heppa tietty :)). Uuden potan myötä myös "piia" on ilmestynyt sanastoon :) Kiva kuunnella, kun joka päivä tulee uusia juttuja! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, teillähän on jo paljon sanoja! Meillä ei kyllä täll hetkellä kuulu tosiaan muuta kuin koira, vaikka äiti ja isikin on osattu sanoa jo jonkun aikaa... :D

      Poista