maanantai 28. joulukuuta 2015

Joulu

Nyt on vietetty aikaa läheisten kanssa, syöty vatsat pullolleen jouluruokaa ja avattu iso kasa lahjoja. Käydään pikakelauksella hieman läpi meidänkin joulua. :)

Aattoaamuna kerroin Lotalle, että nyt on joulu. Siitä alkoi sellainen täpinä, ettei tyttö malttanut nukkua päiväunia koko joulun aikana. Aamupäivä oltiin kotona ja käytiin saunassa, ja hieman ennen puoltapäivää ajeltiin minun vanhempieni luokse riisipuurolle. Paikalla oli vanhempieni ja meidän perheen lisäksi veljeni vaimonsa ja toinen veljeni tyttöystävänsä kanssa. Puuron jälkeen nukutettiin tyttöjä päiväunille (Venla nukkui, Lotta ei), leikittiin ja odotettiin pukkia. Iltapäivällä syötiin jouluruoka, jonka jälkeen vasta alettiinkin kurkkia ikkunasta, näkyykö pukkia.

Lotta meni ovelta katsomaan, joko pukki tulisi ja kun se sitten tuli, juoksi Lotta itkien syliini. Tuli sylissä kuitenkin avaamaan oven pukille ja kutsui hänet sisään. Tässä välissä siirsin Lotan mummin syliin, jotta pääsin itse ottamaan kuvia. Lotta oli kovasti puhunut laulavansa pukille ja menevänsä pukin syliin, muttei sitten kuitenkaan uskaltanut. Venla sen sijaan kävi sylissä istumassa, tosin hänellä ei asiaan juuri ollut sananvaltaa. ;) Pienen jutusteluhetken ja pallonheittelyn (Lotan oma idea ;) ) jälkeen Lotta auttoi reippaasti pukkia jakamaan lahjat ja niitähän sitten riittikin, ollaan ilmeisesti kaikki oltu tosi kilttejä.Pukin lähdettyä autoin ensin Lottaa avaamaan lahjansa, jonka jälkeen avasin Venlan lahjat ja lopuksi vielä omani. Äitini sanoikin, että taitaa olla viimeinen joulu kun saan avata kolmen ihmisen lahjat. :D Harmikseni lahjojenavaaminen vei huomioni niin täysin, etten ollenkaan ehtinyt katsomaan, mitä muut saivat. Hyvä kun muistan edes, mitä itse sain.


Illalla juotiin vielä kahvit ja herkuteltiin isäni tekemällä suklaamoussella. Melko pian tämän jälkeen me lähdettiin kotiin, sillä molemmat tytöt olivat todella väsyneitä. Ja vaikka olisi voinut kuvitella, että Lotta nukahtaisi hetkessä yöunille, riekkui hän pari tuntia huoneessaan ennen kuin nukahti. Monta kertaa kävin käskemässä pään tyynyyn ja viimeisellä kerralla Lottaa harmitti, kun ei ollutkaan mennyt joulupukin syliin. Sanoin sitten, että hän voi mennä ensi jouluna, mutten oikeastaan enää tiedä, tuleeko meille joulupukkia ensi jouluna. Jotenkin olen alkanut vierastaa asiaa ja tuntuu mukavammalta ajatukselta, että lahjat vain ilmestyvät esim. kuusen alle. Mutta sitäpä ei nyt onneksi tarvitse seuraavaan vuoteen miettiä. :D

Oli ihanaa mennä valmiiseen pöytään ja oikeastaan en muutenkaan ole hirveästi kotona laittanut joulua. Kuitenkin ensi vuonna olisi mahdollisesti tarkoitus viettää joulu ihan vain kotosalla, sillä on tuo reissaaminen aina väsyttävää ja lapsetkin ehkä ottaisivat hieman iisimmin tutuissa ympyröissä.

Joulupäivän aamuna heräsin itse seitsemän jälkeen muiden vielä nukkuessa. Pakkasin omat ja tyttöjen sekä koirien tavarat valmiiksi ja söin aamupalan. Lotta heräsi puoli yhdeksän maissa ja annoin myös Lotalle aamupalan. Yhdeksältä mentiin herättämään Joni ja Venla, jotta päästiin matkaan. Suuntasimme siis Jonin vanhempien luokse 1,5 tunnin ajomatkan päähän. Automatka meni hyvin, Lotta "luki" lahjaksi saamaansa Soivaa laulukirjaa lähes koko matkan (myös paluumatkan). Perillä pääsimme taas suoraan puuropöytään, jonka jälkeen kuusen alta löytyi uusi lahjakasa. Lottaa ei enää samalla tavalla lahjat kiinnostaneet kuin edellisenä iltana, vaikka esim. paketista paljastunut junarata olikin kova juttu ja sillä leikittiin papan kanssa koko viikonloppu.


Joulupäivänäkin nautittiin jouluruokaa vatsat täyteen, leikittiin ja saunottiin. Päiväunille ei Lotta taaskaan malttanut, mutta illalla nukahti nätisti sänkyyn. Kunnes parin tunnin päästä menin nukuttamaan Venlaa samaan huoneeseen ja Lotta heräsi pirteänä kuin peipponen. Siinä sitä sitten hilluttiin pari tuntia, aina kun toinen rauhoittui, päästi toinen jonkun äänen ja toinen oli kärppänä paikalla katsomassa, mitä tapahtuu. Lopulta puolen yön aikaan oltiin kaikki unessa.

Tapaninpäivänä vietettiin aamupäivä Jonin vanhempien luona, jonka jälkeen Jonin piti palata kaupunkiin työkeikalle. Minä lähdin mukaan tapaamaan ystäviäni ja lapset jäivät mummon ja papan hoitoon. Illalla ajettiin sitten vielä takaisin ja voin kertoa, että kyllä väsytti. :D Lapsilla oli mennyt hyvin mummon ja papan kanssa, Lotta oli nukahtanut silmänräpäyksessä yöunille (päikkäreitä ei taaskaan nukkunut) ja Venla oli syönyt soseita ja maitoa pullosta. Yökin nukuttiin muutoin hyvin, mutta neljän aikaan Venla heräsi nenä aivan tukossa ja häntä sai hetken kanniskella, ennen kuin uni taas tuli.

Sunnuntaina ajeltiin sitten kotiin ja viimein Lottakin nukkui päiväunet kotimatkan aikana. Kotona ei kyllä jaksettu muuta kuin purkaa kassit ja löhötä sohvalla. :D Joulun aikana Venlalle muuten puhkesi kolmas hammas, ensimmäinen hammas ylös, ja sitähän on sitten kiva narskuttaa alahampaisiin...

Tänään käytin tytöt lääkärissä; Lotan pari kuukautta jatkuneen yskän takia ja Venlan päänravistelun ja korvien haromisen takia. Lotalta ei mitään sen kummempaa löytynyt, jotakin virusperäistä, mutta keuhkot puhtaat. Venlalla sen sijaan oli korvatulehdus ja saatiin siihen antibioottikuuri. Toivottavasti paranee sillä eikä jouduta mihinkään korvakierteeseen... Lotallahan ei vielä koskaan ole moista tautia ollutkaan.

4 kommenttia:

 1. Ihana iso pehmokoira alakuvassa. Tuliko sekin joululahjaksi? =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on itse asiassa Jonin vanha, Lotta tykkää halia sitä mummolassa käydessään. :)

   Poista
 2. Teidän joulu kuulostaa oikein mukavalta ja ompa suloisia tonttuja siellä.♥
  Paranemisia sinne.

  VastaaPoista