tiistai 8. joulukuuta 2015

Venla 6 kk

tänään Venla on puolivuotias!

-on kova juttelemaan ja naureskelemaan
-parhaat naurut saa aikaa isosisko ja hänelle voisi nauraa vaikka koko päivän
-kääntyy selältä mahalle ja toisinpäin
-pyörii akselinsa ympäri
-toisinaan viihtyy pitkiäkin aikoja lattialla tai sitterissä, toisinaan pitäisi koko ajan olla sylissä tai jonkun seurustelemassa
-harrastaa vauvauintia
-omistaa kaksi hammasta ja seuraavat pullottaa jo ikenien alta
-nukkuu päivällä edelleen parit pidemmät ja parit lyhyemmät unet
-yöllä heräilee 2-3 kertaa syömään
-syö pääasiassa edelleen rintamaitoa, mutta kiinteitä maistellaan jo. Hedelmäsoseet ja kurkkuviipaleet on herkkua.
-käyttää vaatteissa kokoa 68-74
-vaipoissa Liberon 4

Venla on edelleen perusluonteeltaan hyväntuulinen vauva. Tosin kyllä tuosta ääntääkin lähtee, jos ei palvelu pelaa riittävän nopeasti. Viime aikoina ilmeisesti tulevat hampaat ja nyt myös flunssa kiukuttavat pientä sen verran, että esimerkiksi päiväunille nukahtaminen on työn ja tuskan takana. Jos Venlaa vaan jaksaa leikittää ja jututtaa, viihtyy hän vallan mainiosti. Parasta ja ehdottomasti hauskinta seuraa on Lotta, hänelle Venla jaksaa naureskella vaikka kuinka pitkään.

Liikkumisessa ei viimeisen kuukauden aikana ole tapahtunut juurikaan muutoksia, toki kääntyminen on aina vaan sujuvampaa. Kuukausi sitten kirjoitin, että Venla pääsee jo hieman eteenkinpäin, mutta ei se kyllä enää pääse. :D Yritys on kuitenkin kova, joten eiköhän se pian ala liikkua enemmän.

Hampaita löytyy kaksi alhaalta ja alhaalla pullottaa jo seuraavat kaksi. Tosin niitä on jo hyvän aikaa odoteltu puhkeavaksi, saa nähdä milloin ne sitten lopulta tulevat näkyville. Kiinteitä on jo hieman maisteltu, hedelmäsoseet uppoaa hienosti samoin kuin kurkkuviipaleet, mutta kasvikset ja puuro takkuilevat. Nyt se olisi sitten alettava kunnolla syömään kiinteitä ja uusia makuja.

Yöt Venla nukkuu periaatteessa ihan hyvin, herää syömään pari kolme kertaa. Niiden lisäksi saattaa jotain härvätä niin, että minä herään, muttei tarvitse kuitenkaan syöttää. Päivisin nukkuu parit pitkät unet ja parit puolen tunnin unet. Jossain vaiheessa nukahti tosi helposti vaunuihin tai jos nukahti syliin, sai siirrettyä sänkyyn. Viime viikko oli kuitenkin päiväunien osalta ihan hirveä; ravattiin ulos sisälle tissille ulos sisälle tissille ulos aina muutamaan kertaa ennen kuin uni vei voiton. Ja joka kerta yritin hyssyttää vaunuihin, mutta huutoahan sieltä vaan kuului...

Nyt on muuten vaunukoppa vaihdettu pois sekä yksöis- että tuplarattaista. Jännä nähdä, mitä mieltä Venla on, kun tuplissa kasvot onkin nyt menosuuntaan ja mitä Lotta sanoo, kun sisko onkin ihan vieressä.

Neuvolasta saatiin lupa istuttaa (tosin syöttötuoli saadaan varmaan käyttöön vasta joulun jälkeen, jos pukki tuo Lotalle junnutuolin, ellen sitten suostuttele Lottaa istumaan tavalliselle tuolille) ja uudet mitat:

Paino 9030 g (8260 g)
Pituus 66,8 cm (64,4 cm)

Upeasti kasvaa. Tarkkaavainen tyttö! Kiinteät nyt aloitettu. Rintamaitoa saa. Kääntyy. Istuma-asento hyvä.

Kyllä alkaa muuten hieman tuntua tuon jötkäleen kanniskelu. :D Viime neuvolasta siirtyneet rokotteet käydään vielä hakemassa torstaina, jos pikkulikka pysyy terveenä.

4 kommenttia: