torstai 9. heinäkuuta 2015

Pikkusisko 1 kk + neuvola

Uskomatonta, eilen meidän vauva täytti jo yhden kuukauden! Pikkuinen on kasvanutkin hurjasti, eikä ole enää ihan niin pikkuinen. Ensimmäiset vaatteetkin on jo jääneet pieniksi, nyyh! Ja nyt mun pitäisi päättää, säästänkö vaatteita vielä vai laitanko eteenpäin. Taidan säästää vain ihanimmat ja loput pistää kiertoon, näillä näkymin meidän lapset nimittäin oli tässä. Vaikka voin vannoa, että minä tulen kärsimään vauvakuumeesta mahdollisesti piankin, mutta Joni on aika jyrkkä tässä asiassa. Sitä paitsi annoin Jonille sellaisen valttikortin, ettei mun varmaan tarvitse enää vauvoista haaveilla. Synnytyssalissa nimittäin sanoin, että jos mulla joskus vielä on vauvakuume, saa Joni muistuttaa mua siitä päivästä ja synnytyksestä.

Mutta sitten itse asiaan eli kuukauden vanhaan pikkusiskoon! Tällä viikolla meillä oli neuvola ja saatiin uudet hienot mitat. Nyt pikkusisko painaa 4610 grammaa ja on 53,4 cm pitkä (syntyessä 3800 g ja 49 cm). Hienosti siis kasvaa reilusta pulauttelusta huolimatta. Pulauttelua tosiaan on paljon, oikeastaan lähes joka syötön jälkeen puklua tulee sekä nenästä että suusta. Puklu voi tulla heti syötyä tai vasta hetken päästä, eikä asiaan vaikuta röyhtäyttäminen tai paikallaan pitäminen. Lotan vauva-aikana ihmettelin, miksi aina sanotaan, että vauvaperheessä tulee paljon pyykkiä, Lotalla kun saattoi kestää samat vaatteet monta päivää. Nyt ymmärrän, kun paitoja saattaa mennä vaikka viisi päivässä ja puhtaat harsot on koko ajan loppu. Kahden viikon päästä meillä on lääkärineuvola ja katsotaan tuota pulautteluasiaa sitten lääkärin kanssa.


Viime päivinä pikkusisko on viihtynyt paljon sylissä ja kantoliina onkin ollut käytössä. Siihen pikkuinen rauhoittuu nukkumaan, kulkee näppärästi mukana ja vapauttaa äidin kädet muihin puuhiin. Vauva on alkanut kiinnostua ympäristöstään, seurailee välillä koiria tai isosiskon touhuja katseellaan. Hoitopöydän vieressä olevaa hymynaamaakin on kiva tuijotella. Lotta olisi kovasti ottamassa pikkusiskosta jo leikkikaveria, mutta ihan vielä ei vauva ole leikkiin ryhtynyt.

Ristiäiset on kuukauden päästä ja nyt olenkin herännyt siihen, että kaikki kutsuista lähtien on vielä tekemättä. Vieraille on kyllä ilmoitettu päivästä ja eilen kävin ostamassa kutsuihin tarvikkeet, mutta sen pidemmälle en ole päässyt. Tarjottavia en ole miettinyt vielä juuri lainkaan (paitsi äiti, sulta tilaan voileipäkakut!) ja nimikin on vielä päättämättä. No, onneksi tässä on vielä kuitenkin se kuukausi aikaa, joten eiköhän ne ristiäiset siinä ajassa järjesty. :)

Sellaista siis kuuluu tänne, touhua ja tohinaa päivissä kyllä riittää. Vauva ei huoli tuttia eikä pulloa, joten niiden käyttöä opetellaan. Tuttia ihan jo tuon pulautteluasian takia, vauva kun tahtoo aina tissille nukahtamaan ja herättyään haluaa taas tissille, jolloin syö itsensä ähkyyn ja pullauttaa ylimääräiset maidot pois. Ja pulloa, koska minulle on syksyllä tulossa pari menoa, joihin olisi ilman vauvaa päästävä. Olen kyllä iloinen, että imetys on ainakin toistaiseksi sujunut näin hyvin, mutta kyllähän tuo pullon (ja tutin) huoliminen antaisi minullekin hieman liikkumavaraa. Opetellaan. :)

4 kommenttia:

 1. Hyvin on pimatsu kasvanut kuukaudessa. :)

  VastaaPoista
 2. Voi että kuinka nopeaan on kuukausi mennyt, juurihan pikkuinen vasta syntyi. Suloinen tyttönen. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On mennyt kyllä todella nopsaan kuukausi, eikä tahti tästä varmaan ainakaan hidastu. :)

   Poista