torstai 23. heinäkuuta 2015

Lääkärineuvola ja muita kuulumisia

Onpas edellisestä postauksesta vierähtänyt aikaa! Meillä on ollut niin hulinaa, etten ole ehtinyt kirjoitella ja toisaalta on myös tuntunut, ettei ole mitään kirjoitettavaa. Tungetaan nyt sitten tähän samaan postaukseen sekalainen seurakunta meidän puuhia viimeisen viikon ajalta, eikä edes aikajärjestyksessä...


Tiistaina käytiin vauvan kanssa lääkärineuvolassa ja tässä uudet mitat (edelliset suluissa):

Pituus 56.5 cm (53.4 cm)
Paino 5185 g (4610 g)

Vauva kasvaa siis oikein hienosti, pituuttakin oli tullut reippaasti. Koska kasvu on hyvää, ei runsaasta pulauttelusta olla huolissaan. Vaikka itse kyllä mielellään saisin siihen apua, mutta kai se sitten vaan kuuluu asiaan ja vaihdetaan paitaa tiuhaan. Lääkäri teki tutkimuksensa ja kaikki oli vauvalla hyvin, käynti oli siis erittäin pikainen. Neuvolakorttiin on kirjoitettu:

"Kasvaa ja kehittyy ikätasoisesti. Tyytyväisen oloinen lapsi. Sydän ja keuhkot siistit. Vatsa pehmeä. Punaheijasteet +/+. Iho tervettä."

En tajunnut neuvolassa käydessä, että parin viikon päästä oleva jälkitarkastus, jonka yhteydessä vauvalle on tarkoitus antaa rotarokote, sattuu ristiäisviikolle. Pitäisi siis soittaa ja siirtää rokotusta, Lotalla nimittäin tuli tuosta ensimmäisestä rotasta oireeksi kakka, joka nousi niskaan asti vaikka lasta olisi roikottanut kainaloista pystyssä. Sellainen tuskin hirveästi naurattaisi ristiäisissä valkoinen perintömekko päällä... Eikä toki mahdollinen kuumekaan tai muut oireet olisi tervetulleita juuri silloin. Eli siirretään suosiolla vaikka seuraavalle viikolle.

Minun oli tarkoitus viedä Lotta neuvolan ajaksi leikkimään parhaan kaverinsa E:n kanssa, mutten sitten ehtinytkään, joten mentiin porukalla neuvolan jälkeen. Käytiin samalla reissulla ensimmäistä kertaa tänä kesänä uimassa. Tai siis Lotta ja E isänsä kanssa kävivät, itse pysyin tiukasti rannalla. :D



Lotta on viime aikoina huudellut paljon kummitätinsä nimeä ja osoittanut seinällämme olevia hääkuvia, joissa kummitätinsä on kaason roolissa. Niinpä päätin, että on taas aika tavata ja viime viikolla käytiin Lotan ja kummitätinsä kanssa Prisman uudella puuhapaikalla touhuamassa. Alkuun Lotta taas ujosteli ja vain äiti kelpasi leikkiseuraksi, mutta lopulta myös kummitäti. Puuhapaikka oli oikein kiva ja siellä oli tekemistä kaikenikäisille. Toki pienempien perään sai katsoa aika tarkkaan, varsinkin kun isommilla tuntui välillä olevan aika kova meno. Mutta varmasti käymme tuolla vielä uudestaan, etenkin, kun paikka on ilmainen. ;)


Sunnuntaina käytiin koko perheen voimin Ikeassa. Olen jo monta kertaa suunnitellut tekeväni yhdestä meidän ylimääräisestä huoneesta (tai siis siitä, jonne kaikki tarpeeton tavara on työnnetty...) lapsille leikkihuoneen. Huone on toisessa päässä taloamme kuin olohuone ja keittiö ja sen takia en aiemmin ole leikkihuonetta toteuttanut. Nyt kuitenkin tuntuu, että olohuone on niiiiiiiin täynnä leluja, ettei meinaa sekaan mahtua, joten päätin viimein toteuttaa leikkihuoneen. Sittenhän niitä leluja on varmasti pitkin taloa, kun niitä raahataan takaisin olohuoneeseen, mutta jospa ne saisi pysymään leikkihuoneessa edes suurimman osan ajasta. Tai edes suurimman osan leluista... Leikkihuoneeseen piti siis saada hieman kalusteita ja ostinkin Ikeasta hyllyn leluja varten ja pienen pöydän kahvikutsuja varten. Jossain vaiheessa huoneeseen varmasti hankitaan myös leikkikeittiö. Vielä en ole ehtinyt huoneelle juuri mitään tehdä ja lelut varmasti tarvitsevat vielä lisää säilytystilaa tai -laatikoita, mutta tarpeen näkee varmasti parhaiten, kun lelut on siirretty. Kovasti jo polttelisi päästä laittamaan huonetta, mutta jostain syystä aikaa siihen ei ole ollut. Päivisin pystyisinkin puuhaamaan huonetta Lotan kanssa, mutta vauva ei ole viime aikoina viihtynyt kuin sylissä ja sillä tavalla hommat ei hoidu. Ja iltaisin kun Joni olisi kotona, vauva roikkuu tissillä. Mutta ehkä vielä joskus. Vauvakin pääsi reissullamme ensimmäistä kertaa ravintolaan ja kuvahan siitä oli otettava.


Tulipa taas testattua vauvan ruokintaa pullolla ja todettua, että ei onnistu. Kävin maanantaina kampaajalla ja olin kotoa pois kaksi tuntia. Vauva oli huutanut lähes koko ajan, eikä huolinut pullosta pumpattua maitoa. Kun tulin kotiin, vetäisi mahan täyteen ja nukahti. Olin ajatellut, että nälkäisenä ja joltain muulta kuin minulta vauva söisi pullosta mutta ei. 

Toissayönä Joni alkoi oksentamaan, joten eilinen päivä meni toivoen, ettei tauti tartu meihin muihin. Oli kolmas oksennustauti vuoden sisään, mitä ihmettä?! Vuosikausia selvinnyt ilman ja nyt jatkuvasti, yhh. Toistaiseksi ainakin me muut ollaan pysytty terveinä, vaikka vähän epäilen, että Lotta olisi sairastanut taudin jo maanantaina erittäin lievänä. Lotta ei nimittäin silloin syönyt koko päivänä juuri mitään, valitti että sattuu (muttei kysyttäessä osannut näyttää, mihin) ja lämpöäkin oli hieman. Pidetään vielä kuitenkin peukut pystyssä, että tauti oli tässä.

Huuh, tulipa tästä sekava postaus, mutta nyt en pysty parempaan. Tai ehkä pystyisin, mutten jaksa. Toissayönä vauva nukkui klo 22-4.30, mutta tietenkin heräsin joka kerta, kun Joni kävi oksentamassa, eli ei nukuttu edes vauvan nukkuessa. Ja viime yönä Lotta itkeskeli pitkin yötä ja minä sain joka kerta sydänhalvauksen, koska ajattelin, että nyt Lotta oksentaa. Toivottavasti nukuttaisi ensi yönä kaikki hyvin eikä kukaan oksentaisi...

6 kommenttia:

  1. Ei ollut yhtään sekava kirjoitus.:)
    Ikävä tuo oksennustauti. Toivottavasti kaikkoaisi jo.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hyvä että sai selkoa. :) Oksennustauti on kyllä kammottava, onneksi nyt näyttäisi siltä että me muut säästyttiin.

      Poista
  2. Kiva oli lukea kuulumisia ja hyvin siellä pikkuinen kasvaa. :)
    Tosi harmillinen tuo mahatauti.. :/ Toivotaan että ei tule teihin muihin ja Lotta olisi sen sairastanut silloin ihan lievänä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt ainakin näyttäisi siltä, että mahatauti on ohitse ja me muut vältyttiin siltä, onneksi!

      Vauva kyllä tosiaan kasvaa ja tuntuu niin isolta jo. :)

      Poista
  3. Äh, vauvan ruokinta pullolla on ihan ihme rakettitiedettä. :D

    Kiva lukea kuulumisia! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo niin tuntuu olevan. :D Lotan kanssa se vaan sujui niin helposti, että nyt on ihan kummallista kun ei pullo kelpaa ollenkaan...

      Poista