torstai 16. kesäkuuta 2016

Venlan 1-v synttärit

Venlan syntymäpäiviä juhlittiin jo parisen viikkoa sitten. Tällä kertaa haluttiin kokeilla, miten juhlat onnistuisi, jos kaikki vieraat tulisivat samana päivänä. Lotan synttäreitä on aina juhlittu useampana päivänä ja se on ollut yllättävän raskasta, varsinkin jos juhliin on sitten mennyt koko viikonloppu. Tämä yhden päivän taktiikka oli yllättävän toimiva, tosin yhtään enempää vieraita ei kyllä oltaisi jaksettu enää kestitä saman päivän aikana. Mutta sitten niihin juhliin. :)

Aamulla annettiin Venlalle meidän lahja sekä Lotan askartelema tähti-kortti. Meiltä Venla sai lahjaksi nuken ja sitä alettiinkin heti halia ja hoivata. Venla oli juhlapäivänä yltäpäältä itikanpistoissa ja siis täynnä turvonneita punaisia näppyjä. Onneksi meillä ei ollut varattuna mitään valokuvausta... :D

Mulla oli aamulla vielä aika paljon tekemistä, mm. pikaimurointi, täytekakun kuorrutus ja suolaisten tarjoiltavien tekeminen. Ja tietenkin ne ihan normaalit aamutoimet; aamupalan tekeminen ja syöttäminen sekä yökkäreiden vaihto juhlavaatteisiin. Ensimmäiset vieraat oli kutsuttu kymmeneksi ja Venla ehti ennen sitä nukkua jo pienet tirsatkin.


Kymmeneltä tosiaan tulivat lasten isovanhemmat sekä serkkuvauva vanhempineen. Venla heräsi ensimäisten vieraiden saapuessa ja oli tietenkin aika hämillään yllättävästä tohinasta. Onneksi tyttö kuitenkin viihtyi mummin ja mummon sylissä, koska mulla oli vielä hommat pahasti kesken. Pienen lämmittelyn jälkeen Venla uskaltautui jo leikkimäänkin ja saikin leikkeihinsä uusia hienoja juttuja. Lahjaksi Venla sai Niiskuneiti lautasen ja mukin, Brion ksylofonin, Brion mehiläisen ja Brion nukenvaunut. Lisäksi tytöt saivat ulkoleikkeihin muoviastiaston.


Sitten olikin jo vuorossa kahvit. Tarjolla oli kanawrappeja (ohje täältä, itse jätin cheddarin pois), ruissipsejä kalkkuna-tuorejuusto täytteellä (ohje täältä), mansikkamarenkeja, täytekakku valkosuklaa-vaniljatäytteellä ja vadelma-vaniljatäytteellä sekä suklaasuukkosia (ohje täältä). Venla sai puhaltaa kynttilän kakun päältä äidin avustuksella, mutta herkkuja hän ei päässyt maistelemaan. Venla nautiskeli sen sijaan viinirypäleitä, vesimelonia, kurkkutikkuja ja maissinaksuja.

Kahvien jälkeen synttärisankari pääsi leikkimään vieraiden kanssa ja tutustumaan uusiin leluihinsa. Äidin peloista huolimatta Lotta suhtautui tosi hyvin siihen, että vain Venla sai lahjoja. Hän auttoi pakettien avaamisessa, muttei ominut lahjoja vaan mm. opetti Venlaa soittamaan ksylofonia. Toki tällä hetkellä esimerkiksi nukenvaunut on enemmän Lotan leikeissä, koska Venla ei niitä vielä oikein ylety työntämään, mutta tosi hyvin kuitenkin meni tuo lahjojen "jakaminen".


Yhden maissa Venla lähti taas unille ja vieraiden lähdettyä myös Lotta kömpi sänkyyn, joskaan uni ei tullut ihan helpolla. Molemmat tytöt heräilivät kolmen maissa ja pian sen jälkeen tulivatkin Venlan kummit perheineen juhlimaan. Kummeiltaan Venla sai lahjaksi Pikku Myy mukin, nalle palapelin ja autoradan. Autorata olikin lasten keskuudessa heti suuri hitti ja autoa laitettiin laskemaan mäkeä kukin vuorollaan.

Iltapäivästäkin kahviteltiin ja tarjolla oli samat eväät kuin päivälläkin, joskin Venla nautti tällä kertaa makaronilaatikkoa. :D Synttärit oli ainakin meidän mielestä mukavat ja vieraita oli kerrallaan sen verran vähän, että kaikkien kanssa ehti jutella ja kaikki ehtivät myös leikittää Venlaa. Illalla oltiin kyllä koko perhe melkoisen väsyneitä ja uni tuli sukkelaan.

Sunnuntaina kylässä kävivät vielä toinen veljeni sekä Lotan kummitäti ja lahjaksi tuli vielä Muumiaiheisia hiekkaleluja.

8 kommenttia: