perjantai 10. kesäkuuta 2016

1-vuotias!

Niin se meidän vauvakin täytti keskiviikkona vuoden, nyyh! Juhlista on tarkoitus kirjoittaa oma postauksensa, kunhan joskus saisin meidän läppärin käyttööni että saan kuvat kamerasta koneelle. Mutta nyt 1-vuotiaan Venlan taitoihin.


Venla:

-konttaa
-nousee seisomaan tukea vasten
-kävelee kun kävelytetään, hieman myöskin esim. kärryn kanssa
-päristelee
-puhaltaa
-osoittelee kaikkea mahdollista
-juttelee, sanoo äit/ätä/äiti, tis/tissi, tähti
-on kovin nauravainen ja iloinen
-mutta osaa myös näyttää tahtoaan ja pitää puoliaan
-lempileikit liittyy ehdottomasti nukkeihin
-omistaa 9 hammasta
-syö viisi ateriaa päivässä
-käy rinnalla monta kertaa sekä päivällä että yöllä
-nukkuu yhdet tai kahdet päiväunet
-yöllä nukkuu noin 20-7 isin nukuttamana!
-vaatteissa koko 80-86
-vaipoissa Liberon 5/6 ja kestot M

Venla liikkuu edelleen pääasiassa konttaamalla, tai kävellen polvillaan jotain edellään työntäen (potta, lasten tuoli tai joku lelu yleisimmin). Käveleminen kävelyttäessä sujuu jo ihan hyvin ja se onkin Venlasta hurjan hauskaa. Laitoin kävelykärryn kyytiin kahvakuulan, jottei kärry mene niin lujaa, ja nyt Venla onkin sen kanssa kävellyt hieman. Edelleen kyllä aika nopeasti vaihtaa siihen polvillaan kävelemiseen. Viimeisen viikon aikana seisomaan nouseminen ja seisominen on huomattavasti kehittynyt ja Venla pysyykin ihan hyvin pystyssä jo ilman tukea, jos ei vain itse sitä huomaa. ;) Eiköhän tuo kohta mennä viipota Lotan perässä, nautin nyt vielä tästä kun meno on edes hieman rauhallisempaa. :D


Venla tykkää kovasti päristellä ja nyt uusi juttu on puhaltaminen. Tyttö on sormi pystyssä jatkuvasti ja osoittelee kaikkea ympärillä näkyvää. Tyttöjen leikkihuinrrdda seinällä on tähtiä, aurinkoja, kuita ja pilviä ja Venla haluaakin aina tulla syliin katsomaan niitä. Näin Venla onkin oppinut sanomaan "tähti" ja hän suorastaan suuttuu, jos en nosta häntä katsomaan ja osoittamaan tähtiä. Venla sanoo myös "äiti" (tai ätä tai äit) sekä "tissi" (tai tis), eli ne hänen elämänsä tärkeimmät asiat. :D Välillä kuulostaa myös, kuin Venla matkisi aivan oikein muitakin sanoja, muttei vielä ainakaan tunne niiden merkitystä.


Venla on luonteeltaan kovin iloinen ja nauravainen. En pysty käsittämään, miten joku voi esimerkiksi herätä herätettynä saman tien naureskelemaan ja hymyilemään. Niin ihanaa! <3 Osaa Venla myös näyttää omaa tahtoaan ja pitää puoliaan. Enää ei onnistu se, että Lotta vie lelun kädestä ja antaa jonkun toisen tilalle, varsinkaan jos kyseessä on nukke. Venla huutaa kuin palosireeni ja riuhtoo lelua takaisin. Lempparileikit liittyy ehdottomasti nukkeihin, Venla rakastaa nukkejen hoitamista. Niitä laitetaan rattaisiin, potalle ja nukkumaan, sekä halitaan ja annetaan pusuja. Ulkona keinu ja hiekkalaatikko on lemppareita.


Viimeisen kuukauden aikana venlalle on puhjennut yksi poskihammas ja toinen tekee tuloaan. Varmaankin tästä syystä tyttö on roikkunut jo jonkin aikaa kaikki yöt rinnalla. Nykyään Joni nukuttaa Venlan iltaisin omaan sänkyynsä, minne siis nukahtaa Jonille muutamassa minuutissa ja mulle vaan huutaa. Mä otan sitten viereeni jatkamaan unia kun ekan kerran herää. Venla syö myös päivisin rintaa aina halutessaan, joskin sen verran olen rajoittanut, etten ihan aina Venlan pyytäessä annakaan rintaa. Nyt kun Venla osaa itse pyytää (eli siis alkaa kaivaa rintaa esille ja sanoo "tätä" tai "tis"), saattaa sitä tapahtua ihan jatkuvasti. Eikä Venla sitten oikein malta syödä, hörppää pari imua, jatkaa leikkejä ja kohta olisi taas vailla. Vuorokauteen mahtuu siis vielä monen monta imetyskertaa. Rinta on selvästi venlalle vielä tärkeä, myös esimerkiksi kaatuessaan ja satuttaessaan itsensä rinta on tärkeä lohtu. Minun puolesta imetys voisi kyllä pikkuhiljaa jo loppua, mutten ainakaan toistaiseksi ole valmis sitä Venlalta viemään, se kun sisältäisi paaaaaaljon huutoa (juu olen kokeillut...).


Sellainen se meidän taapero on. Niin iso pieni tyttö. <3

6 kommenttia:

 1. Paljon onnea Venla! ♡♡♡

  VastaaPoista
 2. Onnea suloinen ja taitava Venla!

  Mistä olet löytänyt ekan kuvan pannan? :) Meillä on jemmassa sama mekko juhlia varten ja just jonkun kukkapannan tahtoisin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)

   Panta on tilattu Made by Niina K:lta, se on kyllä ihana (kuten mekkokin <3). :)

   Poista