maanantai 28. maaliskuuta 2016

Pääsiäinen

Viimeksi kirjoittelin meidän "pääsiäisperinteestä" eli oksennustaudista. Kyllähän siinä sitten niin kävi, että vaikka aluksi luultiin vain Venlalla olleen joku pöpö, oksensi Lotta sitten ma-ti yön. Onneksi minä ja Joni selvittiin pelkillä vatsanväänteillä ja huonolla ololla, mutta kyllä viime viikko oli melko raskas... Joni oli aamusta iltaan töissä, eli minä hoidin yksin kipeät lapset itsekin huonon olon kourissa. Lisäksi Lotta kävi kierroksilla parannuttuaan ja teki ilkeyksiä (kuten kiusasi Venlaa) ja hyppi muutenkin seinille. Puuh. Koko viikolla ei tullut juuri öisinkään nukuttua, sillä joko siivosin lasten oksennuksia ja kuuntelin heidän ääniään tai juoksin itse vessassa. Tai sitten valvoin muuten vain.

Pääsiäistä meillä ei sen enempää laitettu, joskus ostin jostain poistokorista muutaman pääsiäispupun ja niillä Lotta koristeli milloin kenenkin sormet.
Torstaina Lotta lähti mummolaan ja minä sain hetken huokaista. Perjantaina me lähdettiin perästä loppuporukalla. Vaikka yritin pariinkin otteeseen nukkua päiväunia, en vain saanut unta, joten unisaldoa ei tullut täydennettyä lainkaan.


Lauantaina ajeltiin takaisin kotiin ja illalla tekaisin pari juustokakkua. Sunnuntaina päästiin kuulemaan tyttöjen serkkuvauvan nimi ja kauniin nimen hän saikin. :) Lotta viihtyi hyvin enojensa ja milloin kenenkin kanssa leikkien, mutta venlalle tuli hätä aina pois minun sylistäni joutuessaan. Että terve vaan taas eroahdistus... Onneksi sitten hetkiä viihtyi myös ilman minua, kun pääsin livistämään niin, ettei Venla huomannut lähtöäni.


Serkuksilla on ikäeroa noin 8 kuukautta ja kokoeroa vielä melkoisesti. :DTänään ollaankin sitten oltu ihan vain kotosalla ja leikitty.


Mukava pääsiäinen siis takana, vaikka touhua onkin riittänyt. Onneksi tauti on nyt takana päin ja toivottavasti ei ihan heti tulisi uudestaan, ei edes ensi pääsiäisenä.

6 kommenttia:

 1. Syötiinkö teillä suklaamunia? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anoppilassa syötiin juu ja itse asiassa joskus jo pari viikkoa sitten ostin meille parit munat kotiin. Kinderit on oikeastaan ainoita joista mä tykkään, joten niitä siis. :)

   Poista
 2. Oi ei, ikävää, että olitte kipeinä. :/ Toivottavasti tämä perinne katkeaisi nyt!

  VastaaPoista
 3. Yh tuo mahatauti on niin kurja. :/
  Ihana kuva serkuksista.♥

  VastaaPoista