maanantai 4. huhtikuuta 2016

Auringonpaistetta

Me ollaan viime päivinä kelien suosiessa ulkoiltu paljon, niinkuin varmasti moni muukin. Lotastahan on ihan mahtavaa läträtä kuralätäköissä ja vaikka kurahousuja ja -hanskoja viritellään päälle, on aina joku lahkeensuu kastunut. No, mitäs pienistä, hauskaa on kuitenkin ollut. Ollaan käyty tutkimusmatkoilla ihmettelemässä jäätyneitä lätäköitä, veden solinaa ja lintujen laulua. Löytyipä makkaranpaistopaikkakin ihan läheltä, sinne on kyllä lähdettävä joku päivä retkelle.


En ollut jotenkin yhtään varautunut Venlan osalta välikauteen, ainoastaan Lotan vaatteissa oon jo pari kuukautta metsästänyt sopivaa taminetta kevääksi. Lotan ollessa vajaan vuoden oli ensinnäkin kesä ja toisekseen, ei me ulkoiltu ihan samalla tavalla kuin nyt, joten silloin ei vk-haalareille ollut juurikaan vaunuilua kummempaa käyttöä. Mulla oli pari Lotan vanhaa välikausipukua koossa 74 ja ajattelin niiden menevän tämän kevään Venlallekin. Kuinkas ollakaan, kun ensimmäisen kerran lähdettiin ulos välikausikeliin sain huomata, että haalarin niska-haara mitta on aika napakka Venlalle. 


Pienet haalarit sain myytyä uudelle ystävälle saman tien, mutta uuden haalarin hankkiminen olikin sitten hieman työläämpää. Kunnes lopulta sopiva ihana haalari löytyikin kaverilta. Eilen testattiin heti uutta haalaria ja on se vaan hyvä. :) Tosin heti huomasin, että tarvitaan myös toinen haalari, sillä Venla rymysi haalarinsa ihan kuraiseksi, joten jos ulkoillaan aamulla ja iltapäivällä, haalari tuskin ehtii kuivua ulkoilujen välissä. Tähänkin pulmaan löytyi ratkaisu läheltä ja oikeankokoinen haalari toiselta kaverilta on tulossa.


Tänään Venla sai maistaa ensimmäistä kertaa makaronilaatikkoa. Hapanmaitotuotteita ja kypsennettyjä maitotuotteitahan saa alkaa antaa 10 kuukauden iässä. Venlalle 10 kuukautta napsahtaa mittariin perjantaina, joten muutaman päivän varaslähtö otettiin. Mutta kylläpä muuten maistui laatikko Venlalle hienosti!


Myös Lotta halusi, että hänestä otetaan kuva kun Venlastakin otettiin, ja maistuihan se ruoka Lotallekin. ;)


Ps. Viime viikon perjantaina Venla lähti konttaamaan! Edelleen etenee suurimmaksi osaksi ryömimällä, mutta tulee niitä konttausaskeleitakin jo. :)

4 kommenttia:

 1. Onnea ekoista konttausaskelista! :) Teidän tytöillä on siellä aurinkolasit niin hienosti päässä, mulla taas on haasteena saada poika totutettua laseihin kun ekoista kokeiluista on seurannut vaan kamala huuto :D ei kai se auta kuin jatkaa totuttelua niin pääsisi paremmin nauttimaan näistä ihanista kevätkeleistä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei ne oo aina meilläkään päässä. :D Venlasta varsinkin on hirveen hauskaa ottaa ne pois päästä, yrittää kyllä sit laittaa takaisin mut ei tietenkään osaa. Mutta eihän se kai auta kun yrittää totuttaa pitämään niitä, lottakin nyt vasta tykkää pitää ja pyytää lasit päähänsä.

   Poista
 2. Ihanat kiikkujat :) Meillä mennään vielä yhdellä ulkoilupuvulla. Pitää katsoa tarvitaanko vielä toinen. Ainakaan vielä tyttö ei ole suuremmin innostunut leikkipuistoilusta. Voi olla, että tilanne on enemmän ajankohtainen syksyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, meillä tietysti pitää mennä isosiskon perässä ja kun toinen liikkuu vielä lähinnä ryömimällä niin arvata saattaa, miltä vaatteet sen jälkeen näyttää! :D onneksi tuo on sentään vielä pysynyt terassilla, mutta varmaan vielä ilmojen lämmetessä painaa menemään maassakin, joten silloin varsinkin on toiselle puvulle käyttöä, vaikka alunperin luulinkin ettei tarvittaisi vielä välttämättä yhtään kunnon ulkoilupukua... :)

   Poista