tiistai 8. maaliskuuta 2016

Venla 9 kk

Yhdeksänkuinen Venla:

-ryömii näppärästi minne vain
-nostelee peppua ja lattialle laitettaessa hengailee hetken konttausasennossa
-kiipeää ylöspäin tukea vasten
-on innostunut seisottamisesta
-innostuessaan (ja välillä muutenkin) heiluu eestaas
-höpöttelee milloin mitäkin
-eroahdistus ehkä hieman helpottanut
-pitää paljon musiikista ja jammailee musiikin tahdissa
-omistaa neljä hammasta
-syö 4-5 kiinteää ateriaa päivässä ja rintaa aina halutessaan
-nukkuu parit päiväunet, yhteensä noin 2-3 tuntia
-yöllä nukkuu noin 20/21-7/9, välillä jo useamman tunnin putkeen ja välillä herää tunnin välein
-nukkuu äidin kainalossa
-vaatteissa koko 74-80
-vaipoissa vielä Liberon 4, kestoissa MLiikkuminen on kehittynyt paljon, vaikka edelleen pysytelläänkin lattiantasolla. Nyt ryömimällä päästään minne vaan ja Venla ryömii pitkiäkin matkoja, kun aiemmin mönki lähinnä pari metriä lelujen perässä. Nyt neidistä on tullut kunnon tutkimusmatkailija ja etenkin kaikki johdot ja pistorasiat kiinnostaa kovasti. Peppua nostellaan myös kovasti ja Venla turhautuu, kun ei osaakaan vielä kontata. Lattialle laskettaessa Venla jää monesti konttausasentoon hetkeksi heilumaan, muttei pääse vielä eteenpäin. Ylöspäin yritetään muutenkin kovasti, Venla kiipeää esimerkiksi sitteriä tai tuolia vasten, muttei siis vielä nouse esim. polviseisontaan vaan vetää käsillään itseään ylöspäin niin pitkälle kuin jaksaa. Halu ylöspäin on muutenkin selvästi kova, Venla on nyt innostunut seisottamisesta ja seisoskelisi mielellään jonkun pitämänä pidempäänkin, eikä aina suostukaan heti takaisin istumaan tai lattialle.

Venlasta ehkä hauskinta mitä voi olla, on itsensä keinuttelu ja heiluttelu. Välillä saa varoa, ettei pamauta päätään pöytään eestaas keinuessaan. Myös äidin päätä tai rintakehää vasten oman pään hakkaaminen on Venlan mielestä hurjan hauskaa - äidistä ei niinkään... Musiikki aiheuttaa aina myöskin välittömän keinusmisreaktion ja typykkä jammailee aina hyvän biisin sattuessa kuin viimeistä päivää.


Eroahdistuksen suhteen on kai valoa näkyvissä. Ehkä viikko sitten huomasin, että hei, Venla ei jääkään huutamaan perääni saman tien kun poistun näkyvistä tai käännän selkäni. Nyt sitä on kuitenkin taas ollut havaittavissa, eli tilanne vaihtelee. Mukava kuitenkin tietää, että helpompana suuntaan ollaan tässäkin asiassa menossa.

Hampaita on edelleen neljä, vaikka kovasti tuntuu niitä lisää tekevän. Siskonsa tavalla vaikeaa hommaa tuo hampaiden esiin puskeminen, kiukuttaa kovasti. Uusia hampaita ei vielä tunnu, vaikka ikenet jo pullottaakin.

Ruoka maistuu Venlalle yleensä melko hyvin. Yleensä joko välipala tai jompi kumpi ruoka jää välistä päiväunien takia ja sitten onkin ihan hirmuinen nälkä! Varsinkin iltapuuroa menee jo aika hyvänkokoinen satsi, eikä tuo yöllä kyllä nälän takia herää... Välillä Venla nukkuukin useamman tunnin pätkiä yöllä, mutta nyt taas parina viime yönä on kaivannut tissiä vähintään tunnin välein. Päivisin ei sitten välttämättä maltakaan olla rinnalla, joten paikkailee sitä kai yöllä.

Vaatteissa aletaan olla pääsääntöisesti koossa 80, jotkut 74 menee vielä päälle. Uudet mitat saadaan kuukauden päästä, jos jaksan mennä neuvolaan. Kymppikuisena ei siis välttämättä varsinkaan toisen lapsen kohdalla ole neuvolaa. Minä toivoin sitä kun 8 kk neuvolassa kysyttiin, kun alkuvuosi tuntui menevän kerran viikossa lääkäriin tai neuvolaan soitellessa. Nyt mitään ihmeempää ei kuitenkaan ole ollut, joten saa nähdä perunko ajan. Vaikka kivahan niitä uusia mittoja on aina saada.

On se vaan niin hauskaa seurata tuon pienen kasvua ja kehitystä. Monesti oikein hämmästyn, miten paljon Venla jo ymmärtää tai mitä kaikkea osaa. Lotta on myös jo alkanut hienosti ottaa Venlaa mukaan leikkeihin, jopa siinä määrin että alkaa itkeä Venlan perään kun toisen pitäisi mennä päiväunille... Venla on kyllä niin ihanan rauhallinen ja iloinen pikku typykkä ja musta vaan on niin parasta, kun Venla herää uniltaan lähes aina iloisesti höpötellen. <3

4 kommenttia:

 1. Ihana 9kk tyttönen siellä.♥
  Toivotaan että eroahdistus menee pian kokonaan ohi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on. <3 eiköhän se eroahdistus tästä pikkuhiljaa helpota, ainakin näkyy jo valoa tunnelin päässä. :)

   Poista
 2. Hihii, hauska juttu tuo musiikin tahtiin jammailu, rytmi veressä pienestä pitäen :) Kiva, että eroahdistus on jo ollut helpottamaan päin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä hauskaa kun toinen heiluu niin innoissaan kuullessaan musiikkia. :)

   Poista