sunnuntai 9. elokuuta 2015

Ristiäiset

Eilen meillä vietettiin pikkusiskon ritiäisiä. Edellisyö oli kuuma, joten vauva nukkui normaalia levottomammin ja äiti vielä sitäkin huonommin. Aamukin alkoi pienellä jännitysnäytelmällä, nimittäin samalla sekunnilla kun avasin ulko-oven ja päästin koirat pihalle, lähti pihastamme juoksemaan rusakko. Ja koirat tietenkin perään. Onneksi noilla paimenkoirilla ei ole sen kummoisempaa metsästysviettiä, eivätkä ne kyllä nopeudestaan huolimatta kauan pysyneet rusakon perässä, joten hetken huhuilun jälkeen molemmat koirat palasivat omaan pihaan.

Aamu oli täynnä tohinaa, kun molemmat lapset piti ruokkia ja kylvettää, ja ehtiä vielä itsekin suihkuun ja laittautumaan. Lisäksi kaikki oli vielä laittamatta, sillä esimerkiksi astioita ei noiden eläinten (ja Lotan) takia uskaltanut laittaa edellisiltana valmiiksi. Onneksi Jonin äiti oli auttamassa ja omanikin tuli pari tuntia ennen juhlien alkua, joten nopeasti saatiin kaikki valmiiksi. Yhdentoista jälkeen vieraitakin alkoi saapua ja vauvakin ehti nukahtaa tässä välissä. Hieman ennen kahtatoista syötin vielä vauvan ja kahdeltatoista sitten alkoi itse kastetilaisuus.


Halusin, että Lotta saa halutessaan tulla mukaamme eteen ja alusta asti Lotta siellä mukana keikkuikin. Se ei vaan mennyt ihan niin hienosti kuin olisi voinut toivoa... Lotta ei kuitenkaan halunnut mennä muiden luokse, joten välillä heiluttiin sylissä ja välillä tavoiteltiin kastepöydässä palanutta kynttilää. Lotan ehdottomat suosikit kasteen aikana oli alussa ja lopussa lauletut virret, sillä laulun loppuessa Lotta hihkui "Lisää, lisää!". Alkuun olimme valinneet virren "Ystävä sä lapsien" ja loppuun "Suojelusenkeli". Vauvakin viihtyi suhteellisen hyvin, jossain vaiheessa hieman itkeskeli ja kummitäti sai hyssytellä, mutta kaikenkaikkiaan hienosti meni.


Lotta pääsi kuivaamaan vauvan pään kasteen yhteydessä. Olin hieman epäillyt, uskaltaako Lotta sitä tehdä talon ollessa täynnä vieraita, mutta hienosti se meni. :)
Ketäänhän ei varmaankaan kiinnosta, mikä pikkusiskon nimeksi tuli? ;) No, kerrotaan nyt kuitenkin: pikkusisko sai nimekseen Venla Karoliina. Äitini (ja varmaan muutkin) on arvuutellut jo pitkään, mikä vauvan nimeksi tulee ja aamulla soittikin minulle, että joko Venla Emilia on herännyt. Hieman menin hämilleni mutta vastasin vain, että kyllä vauva jo valvoo. :D Itse asiassa Venlan oli keksinyt enoni, hänelle oli vain yhtäkkiä tullut mieleen, että Venla se on. Raskausaikana toinen vahva vaihtoehto oli Linnea ja sen itse asiassa arvasi jo useampikin. Venla on kuitenkin nimi, mitä jo hieman mietittiin Lotalle ja josta silloin ajattelin, että jos joskus vielä saan tytön, tulee siitä Venla. Lisäksi raskausaikana näin unta, että annoimme vauvalle nimen Venla Sofie. Kun vauva sitten syntyi ja sain hänet syliin, tuli minulle heti olo, että hän on Venla. Siltikin etunimeäkin mietittiin ja vaihtoehtoja punnittiin, joten nimi on kyllä tarkkaan harkittu. Toiseksi nimeksikin oli useampi vaihtoehto, mm. edelleen tuo Linnea joka etunimenä hylättiin. Karoliina tuli sitten Karoliina-kirjojen mukaan, joita minulla lapsena oli, aivan kuten Lottakin on saanut nimensä Se pikkuinen Lotta-kirjan mukaan. Ja näin siis muodostui toisen tyttäremme nimi. :)

Juhlat olivat onnistuneet, vieraat viihtyivät ja tarjottavat olivat hyviä. Itse en joutunut tekemään kuin suolaiset piirakat, mummot ja kummit auttoivat muiden herkkujen valmistuksella. Lämpöäkin riitti, meidän talo on vielä sellainen että lämpenee todella nopeasti. Parikymmentä henkeä samaan tilaan ja jo valmiiksi hiostava ilma, siinä ei auttanut juurikaan edes tuulettimet. Onneksi se ei vaikuttanut tunnelmaan. :)


Lotta sai kaverikseen rakkaan ystävänsä E:n ja lapsukaiset leikkivät hienosti yhdessä. Toki välillä Lotta vei mukanaan myös aikuisia, mutta hyvin Lottakin viihtyi. Ja oli muuten väsynyt juhlien jälkeen! Niinkuin taisi olla muutkin...
Eilinen päivä oli hieno ja siitä jäi hyviä muistoja. Ennen kaikkea pikkusiskolla on nyt nimi, jota pitäisi osata alkaa käyttää. :D Kiitos kaikille auttaneille ja tietenkin myös kaikille vieraana olleille ihanasta päivästä. <3

Ps. Kiinnostaako teitä erillinen postaus siitä, mitä Venla sai lahjaksi?

14 kommenttia:

 1. Onnea Venlalle kasteesta ja kauniista nimestä! :)

  VastaaPoista
 2. Ihanat juhlat teillä olleet ja kauniin nimen tyttö saikin.♥ Me mietittiin aikoinaan Iidalle nimeksi Venlaa, mutta sitten nimi vaihtuikin ihan toiseen. :)
  Kiinnostaa kyllä postaus lahjoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Niin se mieli saattaakin muuttua nimeä mietittäessä. :D

   Poista
 3. Ihana nimi neidillä! <3

  Lahjapostaus kiinnostaa :)

  VastaaPoista
 4. Tottakai lahjat täytyy myös esitellä. :)

  VastaaPoista
 5. Oooh miten kaunis nimi! Mää luen ja luen tätä postausta ja mietin, että no missä pirussa se nimi nyt kerrotaan. :D Olisihan se tietty ollut tylsää, jos heti alussa olisi selvinnyt. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No pitihän sitä jännitystä nyt vähän vielä pitää ilmassa! :D

   Poista
 6. Kaunis nimi! <3 ...ja ihanat tarinat molempien tyttöjen nimien taustalla :)

  VastaaPoista