maanantai 22. syyskuuta 2014

Synttärikemut osa 1

Lauantaina Lotta heräsi vasta kahdeksalta, reilua tuntia normaalia myöhemmin. Mulla ja Jonilla oli paljon tehtävää, nimittäin leivottavaa ja hieman myös siivottavaa, joten aamupäivä meni nopeasti.

Lotta on viime päivinä nukkunut tosiaan vaan puolen tunnin - tunnin päikkäreitä ja toivotin hänelle oikein makoisat unet kahdeltatoista ja sanoin vielä Jonille, että totta kai Lotta tänään vetäisee kunnon pitkät unet. Vieraat oli kutsuttu kahden kolmen aikaan ja vielä puoli kolmelta Lotta nukkui täyttä häkää. Lopulta kävin herättelemässä Lotan, ettei koko juhlat menisi häneltä sivu suun.

Lauantaina vieraina olivat molemmat Lotan enot sekä toisen vaimo (hei onpas muuten hauskaa kirjoittaa vaimo eikä avovaimo ;) ) ja Lotan kaikki neljä isovanhempaa. Juhlat aloitettiin lahjojen avaamisella, vaikka Lotta olikin vielä niin unenpöpperössä, että hipelsi lahjanaruja ja -papereita kovin vakavana. Lotta sai hienoja ja mieluisia lahjoja, kirjoitan niistä varmaan oman postauksensa, kun kaikki juhlat on juhlittu.

Kun lahjat oli avattu, siirryttiinkin kahvipöytään. Tarjolla meillä oli täytekakkua (kiitos niistä äiti!), kinkkuhyrriä, tuorejuustotaskuja, ruissipsejä täytteellä ja korvapuusteja (by Joni). Tottakai kakussa oli myös yksi kynttilä, joka saikin aikaan sydämentykytyksiä, kun alkoi yhtäkkiä räiskyä! Puhalsin kynttilän sammuksiin, mutta se syttyikin uudestaan ja sama tapahtui, kun Joni yritti sammuttaa kynttilää. Pienen tutkimuksen jälkeen selvisi, että olin ostanut jotain ihme taikakynttilöitä, jotka siis räiskyvät kuten tähtisädetikut ja syttyvät itsestään. :D Lotta ei saanut vielä maistaa täytekakkua eikä muitakaan herkkuja, hän saa niitä sitten kun osaa itse pyytää. Ja hyvinpä Lotalle maistui päärynä, persikka, maissinaksut ja talk-murut, sillä pienestä suusta kuului "nam nam nam nam"! Kahvittelun aikana Lotta myös jo piristyi ja nautti huomiosta, seurasi keskustelua ja kertoili itsekin monet tarinat.


Yllätyskynttilä!


Kamerallekin ruokaa!

Kahvipöydästä siirryttiinkin sitten ihastelemaan uusia lahjaksi saatuja leluja ja leikittiin vieraiden kanssa. Vähän kyllä oltiin äidinkin perään, mutta hyvin sujui leikit muidenkin kanssa. Iltapäivästä Lottaa alkoi selvästi jo juhliminen väsyttää, mutta jännittävän päivän päätteksi yöunille nukahtaminen oli melko levotonta.

Eipä tiennyt Lotta nukahtaessaan, että seuraavanakin päivänä juhlittaisiin häntä..!

6 kommenttia: