maanantai 22. syyskuuta 2014

Neuvola 1-v

Tänään meillä oli Lotan 1-vuotis neuvola. Aamun Lotta kiukkusi kotona ja olisi halunnut olla vain äidin sylissä, mutta autossa jo alkoi kuulua iloinen pulputus ja neuvolassa näytettiin tietenkin parhaat puolet. :)

Tässäpä olisi uudet mitat, suluissa 10 kk neuvolan mitat 7.8:

Paino 10 kg 980 g (10 kg 620 g)
Pituus 74,4 cm (71,8 cm)
Py 48 cm (47,6 cm)

Neuvolakorttiin on kirjoitettu:

"Hyvin kasvaa. Valloittavan aurinkoinen tyttö. Kävelemään oppinut ja se sujuu mallikkaasti. Ruoka maistuu."

Kuten tuosta tekstistäkin paljastuu, Lotta oli oma iloinen itsensä ja touhuili hyväntuulisena. Paino ja pituus saatiin mitattua helposti, mutta päänympäryksen mittaamisessa minun piti jo pitää käsistä kiinni, ettei Lotta ottanut th:n mittanauhaa itselleen. Vähän vielä Lotta laittoi haastetta mittaukseen, kun piti päätään alaspäin koko toimituksen ajan. :D

Mittausten jälkeen vuorossa olikin rokotteet, joita tuli kolme kappaletta: yksi molempiin reisiin ja kolmas olkavarteen. Ja voi sitä huudon määrää! Lotta loukkaantui pistoksista kovasti, eikä enää päästänyt neuvolantätiä silmistään. Voimaakin Lotalla oli jo kovasti ja minä sain ihan tosissaan pidellä tyttöä paikoillaan. Nyt se on kuitenkin ohi ja toivotaan, ettei niistä tulisi Lotalle mitään oireita, kuume kai se yleisin on.

Neuvolakäynnin lopussa Lotta kaivoi hoitolaukusta nokkamukinsa ja vetäisi 2 dl maitoa yhdellä kertaa, taisi tulla huutaessa jano! Nyt nukutaan päikkäreitä kolmatta tuntia, toivottavasti sieltä herää hyväntuulinen typykkä. :)

Semmoinen reissu tänään ja seuraava neuvola onkin vasta puolen vuoden päästä.

4 kommenttia:

 1. Hienot mitat neidillä! :) Toivottavasti rokotuksista ei tulisi mitään. Meillä Akulle nousi illalla kuume ja viikon päästä jotain näppylöitä. Mutta minun mielestä parempi oli saada kaikki kerralla, niin ei tarvii monena kertana toista kiusata! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tosiaan parempi näin että on kerralla sitten ohi eikä tarvitse montaa kertaa käydä pistettävänä. :)

   Poista
 2. Mä kyllä pelkäsin pienenä neuvolassa käyntiä ihan hirveästi. Hyvä että teillä meni suht mukavasti. :) Miksihän se aina kuumeen nostaa rokotteen jälkeen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kurjaa, jos Neuvolakäynti on ollu ikävä kokemus. Meillä on onneks niin ihana neuvolantäti että itsestä on ainakin aina kiva mennä ja toivottavasti Lotallakin jäisi aina hyvä mieli. :)

   Nyt taidettiin sanoa että se tuhkarokkorokotus useiten aiheuttaa kuumetta, ne kaks muuta oli jotain samoja mitä on jo aiemmin annettu ja niistä meillä ei oo sillon ainakaan tullut mitään.

   Poista