keskiviikko 13. huhtikuuta 2016

Neuvola 10 kk

Venlan 10 kk neuvolan piti olla jo viikko sitten, mutta th:n sairastuttua käytiin neuvolassa vasta tänään. Alunperin pohdin, käydäänkö 10 kk neuvolassa ollenkaan, se kun ei automaattisesti kuulu ohjelmaan, mutta kysymyksiä alkoi taas kasaantua niin Venlaan kuin Lottaankin liittyen, joten päätin pitää jo viime kerralla varatun ajan.

Omalla th:lla ollaan käyty viimeksi Venlan 6 kk neuvolassa, joten siitä on hetki vierähtänyt. Alkuun vaihdettiinkin kuulumksia ennen kuin päästiin itse asiaan. Meitä on onnistanut ja ollaan saatu aivan ihana neuvolantäti, ja hänen kanssaan on aina mukava jutella.

Tässäpä sitten uudet mitat ja suluissa 8 kk mitat (4.2):

Paino 10160 g (9810 g)
Pituus 72,2 cm (71 cm)

"Hyvin kasvaa. Topakka tyttö. Kiinteät maistuvat hyvin. Rintamaitoa juo. Konttaa vinhaa vauhtia."

Unikoulua vähän suositeltiin, mutta mennään tälläkin kertaa niin kuin meistä hyvältä tuntuu ja se ei sisällä huudattamista. Tiedän, ettei Venla syö yöllä nälkäänsä, koska tulee rinnalle vain lupsuttelemaan. Ja kieltämättä olis hienoa, jos ei toinen roikkuis koko yötä tississä kiinni. Silti en aio unikoulua ainakaan tässä vaiheessa pitää, katsotaan miten tilanne tästä edistyy. Nyt on kuitenkin vielä selvästi havaittavissa eroahdistusta ja vierastusta, joten täyttäköön Venla läheisyydenkaipuutaan haluamallaan tavalla.

Musta on myös jännä, miten Suomessa suositellaan imetyksen lopettamista yksi vuotiaalta. Kansainvälinen suositus on jatkaa imetystä vähintään kaksi vuotiaaksi eikä kiirettä lopettamisella muutenkaan ole. Neuvolassa kysyttiinkin, kauanko aion imettää ja kehoitettiin tosiaan vaihtamaan maito lehmänmaitoon, kun vuosi tulee täyteen. Itse en ole asettanut imettämiselle tässä kohtaa sen kummempia tavoitteita, mutta ajattelin edetä tässäkin asiassa lapsentahtisesti. En varmasti lopeta imettämistä Venlan täyttäessä vuoden (ellei hän itse sitten lopeta sitä juuri silloin), mutten myöskään tiedä, kauanko imetys jatkuu. Aika näyttää, kuinka tässä käy.

Muuta ihmeempää ei neuvolassa tällä kertaa ollut. Seuraava käynti onkin sitten vuoden iässä ja silloin tulee myös rokotteita...

2 kommenttia:

  1. Mäkin suuresti välillä ihmettelen neuvolan imetyskommentteja ja "suosituksia". Yösyötöt tuntuu varsinkin olevan jotenkin pahasta :/ Enemmän voisi kysellä perheen omia ajatuksia asiasta ja huomioida myös että jokainen lapsi on yksilöllinen. Oman pojan kohdalla en olis voinut kuvitella yösyöttöjen pois jättämistä vielä aikaisemmin, mutta nyt 1v iän lähestyessä on alkanut vähän tuntua että se saattaisi kohta olla jopa mahdollista. Mutta ei todellakaan silloin puolivuotiaana niin kuin neuvolassa kehotettiin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä. Musta vaan tuntuu, että neuvoloissa on ne tietyt "tutkimuksiin" perustuvat asiat jotka niiden on sanottava ja käytävä perheiden kanssa läpi. Lotan kohdalla unikoulua tyrkytettiin jo puolivuotiaana, mutta kun kävi selväksi etten aio sellaista pitää, ei sitä enää tyrkytetty. Mä olin nyt kyllä vähän hämmentynyt tuosta kehoituksesta, että imetys pitäisi nimenomaan lopettaa lapsen täyttäessä vuoden.. No, ehkä joku lopettaakin sen juuri lapsen syntymäpäivänä, mutta itse kyllä toimin niin kuin on meille parhaaksi, loppukoon imetys sitten vaikka ensi viikolla tai ensi vuonna.

      Poista