perjantai 8. huhtikuuta 2016

Venla 10 kk

Vauvavuosi lähenee uhkaavasti loppuaan. Vaikka onneksi olen vielä välttynyt vauvakuumeelta (Lotan jälkeen muuten tässä vaiheessa oli jo kova kuume!), niin onhan se nyt haikeaa, että mun vauva on jo noin iso. Kymppikuinen Venla:

-ryömii sukkelasti minne vain
-konttaa!
-nousee itse istumaan lattialla ollessaan
-kiipeää ylöspäin tukea vasten polviseisontaan
-jammailee musiikin tahdissa
-vilkuttaa ja harjoittelee taputtamista
-yrittää pukea vaatteita päälleen
-juttelee kovasti
-tavutteleekin (vävvävvää, mämmämmää, täytäytäytäy...)
-rakastaa kylpemistä
-parhaita leikkejä on kurkistusleikit ja kaikki Lotan leikit, suosikkeina ehkä duplot
-omistaa neljä hammasta
-syö 4-5 kiinteää ateriaa päivässä ja rintaa aina halutessaan
-nukkuu parit päiväunet, yhteensä noin 2-3 tuntia
-yöllä nukkuu noin 20/21-7/8, herää vielä monta kertaa tai nukkuu tissi suussa
-nukkuu äidin kainalossa
-vaatteissa koko 80-86
-vaipoissa Liberon 5, kestot M



Venla ryömii hirveää kyytiä niin halutessaan, vaikka monesti jääkin istumaan ja odottamaan, että hänet haetaan. Kerran Venla jäi Jonin kanssa olkkariin, kun minä menin lukemaan Lotalle iltasatua. Hetken päästä Lotan huoneen ovi aukesi ja oven raosta kurkkasi pieni pää; Venlakin tuli kuuntelemaan satua. :) Aprillipäivänä Venla otti ensimmäiset konttausaskeleet. Yleensä istualtaan lähtiessään Venla konttaa pari askelta, mutta aika nopeasti vaihtaa ryömimiseen, mikä on vielä nopeampi tapa liikkua. Edelleen Venla kiipeää tukea vasten ylöspäin ja nyt jo "seisoo" korkealla polviseisonnassa. Venla tykkääkin seisoskella, kunhan joku vaan seisottaa.


Edelleen Venla jammailee aina musiikkia kuullessaan. Kipeänäkin toinen jaksoi alkaa heilua, kun kuului musiikkia. :D Eilen Venla alkoi vilkuttaa ja sekös vasta oli hauskaa! Myös taputtamista treenataan. Venla myös juttelee kovasti ja yrittää selittää meille asioita, harmi vaan ettei me ihan vielä ymmärretä. Tosin Lotta aina välillä "tulkkaa" ja kertoo, mitä Venla sanoi. Venla yrittää pukea kaikki löytämänsä vaatteet päällensä, usein vetää paitaa tai pipoa juuri oikein päähänsä. Ja äidin imetyskorun Venla osaakin laittaa kaulaansa roikkumaan.


Venla rrrrrakastaa kylpemistä. Kun tytön istuttaa kylpyammeeseen, alkaa välittömästi armoton roiskuttaminen: kädet paukuttaa vettä niin kovaa, että on turha haaveilla pysyvänsä itse kuivana. Venla viihtyisikin pitkän aikaa vettä roiskuttaen ja usein Lotta tulee ammeen toiseen päähän kaveriksi. Lotta vaan ei tykkää, kun Venla roiskuttaa vettä hänenkin päälleen, joten siinä vaiheessa Venlan on aika kääriytyä pyyhkeeseen. Myös kurkistusleikit on pop ja etenkin duplot (varsinkin jos Lotta leikkii niillä) kiinnostaa kovasti. Muutenkin vauvalelut alkaa olla niin nähtyjä ja Lotan lelut on paljon kivempia.


Muut jutut on aika samoja kuin kuukausi sitten, hampaita on edelleen neljä, päikkäreitä nukutaan kahdet tai kolmet ja yöllä syödään tissiä äidin kainalossa. Vaatteissa käytössä on koot 80 ja 86, vaipoissa ollaan siirrytty seuraavaan kokoon, mutta edelleen käytössä teippivaipat.


Mittoja saadaan ensi viikolla, jännä nähdä, paljonko neitokainen on kasvanut. :)

4 kommenttia:

  1. Onnea sinne kymppikuiselle! :) Meidän kymppikuinen on aloittanut tuon saman juttujen kertomisen. Hauskaa seurattavaa, kun toinen niin kovasti yrittää selittää jotain omalla kielellään, mutta ihan vielä ei viesti vaan mene perille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On ne vaan niin suloisia kun niin kovasti yrittävät jo tarinoita kertoa. :)

      Poista
  2. Venla on kyllä niin suloinen ja iloisen näköinen tyttönen.♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. <3 se on muuten jännä, että vaikka mä kuvailenkin Venlaa juuri iloiseksi, niin perheen ulkopuolisia ihmisiä Venla katselee aina hyvin vakavana kulmiensa alta. :D

      Poista