maanantai 19. lokakuuta 2015

Väsyneitä kuulumisia

Venla kääntyi tänään ensimmäisen kerran kunnolla selältä mahalleen noin 4,5 kuukauden ikäisenä. Pikkuneiti oli taidosta kovin innoissaan, vaikka lopulta tulikin itku kun ei masullaan jaksanut kauaa hengailla, eikä osannut vielä pyörähtää takaisin. Eiköhän Venla senkin taidon pian opi, kun hetken treenailee. :)


Täällä on hieman väsymystä ilmassa, etenkin minulla... Joni on ollut taas paljon pois kotoa ja lapset hieman (tavallista) vaativampia. Venla viihtyisi vain sylissä ja Lotta uhmaa. Viime viikolla ollessani päivän aamusta myöhälle iltaan yksin rukoilin illalla molempia lapsia itkien nukkumaan. Tuntui, ettei kädet jaksa pitää Venlaa enää hetkeäkään sylissä ja Lotalla ei ollut aikomustakaan käydä nukkumaan. Venla nukahti onneksi liinaan siksi aikaa, että sain Lotan nukkumaan, mutta loppuillan sainkin taas hyssyttää Venlaa. Viikonloppuna Lotta protestoi Jonin poissaoloa ja ainoastaan minä kelpasin yhtään mihinkään, isä ei saanut edes aamupalaa laittaa Lotalle. Onneksi koko perheen yhteinen metsäretki toi hieman helpotusta ja iltapäivällä Lotta kävi vielä isin kanssa kahdestaan pyörähtämässä jääkiekkopelissä. Jospa se isi taas alkaisi kelpaamaan...Kauppareissut on viime aikoina sujuneet jo melko hyvin ja olen monta viime kertaa saanut palkita Lotan hyvästä käytöksestä Herra Hakkaraisella. Tänään oli kuitenkn toinen ääni kellossa. Melkein koko kauppareissu menikin suhteellisen hyvin, mutta yhtäkkiä karkkihyllyä ohittaessamme Lotta säntäsi irtokarkkien luokse ja nappasi suuhunsa karkin (ja Lotta ei vielä edes ole syönyt karkkia!). No, eipä muuta kuin kaivoin karkin Lotan suusta ja kerroin että noin ei saa tehdä ja kehoitin jatkamaan matkaa. Lotta sai raivarin ja olisi halunnut karkkinsa. Niinpä istutin hänet väkisin oman kärryni kyytiin (ja se ei muuten ole helppoa varsinkaan noissa kärryissä, joissa on myös vauvakaukalo, kun istumapaikkakin on puolta pienempi...) ja lähdin hakemaan viimeistä tavaraa työntäen karjuvaa kaksi vuotiasta, silmät pyöreinä ihmettelevää vauvaa ja Lotan pikkukärryjä. Loppureissun ajan käytiin Lotan kansa läpi, miksei hän nyt saanutkaan enää kävellä itse vaan joutui kärryn kyytiin, Lotta kun oli vain sitä mieltä, että hän osaa kävellä itse.

Päivä ei todellakaan parantunut kotiin päästyämme. Imetin Venlaa, kun Lotta päätti kiivetä olohuoneen pöydälle seisomaan, eikä tullut alas. Jouduin keskeyttämään imetyksen ja hakemaan Lotan pois. Kerroin hymyilevälle Lotalle, että äiti suuttuu jos pöydälle kiivetään, ja ettei saa kiivetä koska pöydältä voi pudota. Yritä siinä sitten pitää pokka ja olla vihainen, kun toinen katsoo hymyillen silmiin, sanoo "äiti ei enää vihainen, pusu, halataan", silittää, antaa pusun ja halaa. <3 Ruokapöydässä Lotta vielä kertasi, kuinka oli kaupassa joutunut kärryn kyytiin eikä saanut kävellä itse, ja kuinka äiti suuttui kun hän kiipesi pöydälle. Toivottavasti tyttö oppikin jotain näistä tilanteista...

Vähän kaikessa muussakin on taapero koetellut äidin hermoja tänään ja tunnin nukuttamisyrityksen jälkeen minä luovutin ja jätettiin päiväunet välistä. Onneksi mulle on luvassa tänään hieman omaa aikaa, kun menen ystäväni kanssa pitämään hääpalaveria syömisen merkeissä. Tulee kyllä niin tarpeeseen, vielä kun osaisin syödä hotkimatta. :D

8 kommenttia:

 1. Voi Lottaa :D heh, innolla odotan sitä aikaa kun meidän neitokainen osaa ja haluaa kävellä itse. ..onneks siihen menee vielä hetki ;)
  Tollaset hengähdystauot on parasta <3 nauti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, on tuo itse tekeminen ihan hyväkin juttu, mutta aina ei vaan voi. :D

   Teki kyllä hyvää olla hetki ilman lapsia, vaikka kotiintullessa mua odottikin äitiä ikävöivä vauva joka ei irtoa sylistä koko illan aikana...

   Poista
 2. Tsemppiä sinne kovasti.♥
  Ja ihana tuo Lotan kertaaminen ruokapöydässä. :D Voi että, se oma-aika tulee varmasti tarpeeseen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Lotta kyllä aina kertaa asioita, etenkin jos hänelle on tullut jostain paha mieli tai on ollut tuhma. Jospa ne tilanteet sillä tavalla jäävätkin mieleen.

   Oma aika oli kyllä ihanaa, vaikka nyt olenkin loppuillan kahlittu Venlan alle. :D

   Poista
 3. Tsemppiä! Tääl kans välil tuntuu ku ois yh. Ja kun ei saa levättyä yöllä eikä päivällä nii tiiän väsymyksen tuntees. Päivä kerrallaan eteenpäin :)

  Hyvä että sait hetken omaa aikaas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja tsemppiä sullekin! Sehän se kun ei missään välissä saa kunnolla nukuttua, eikä meillä oo oikein päivälläkään mulle lepohetkeä kun Lotta nukkuu maksimissaan puoli tuntia, usein ei ollenkaan. Mutta toivottavasti tänään olisi jo vähän parempi päivä!

   Poista
 4. Täälläkin tänään tuo melkeinn2v uhmaillut oikein kunnolla, huh. Tsemppiä sinne!

  VastaaPoista