torstai 15. syyskuuta 2016

Lotan 3-v neuvola + Venlan kasvukontrolli

Tiistaina käväistiin pitkästä aikaa neuvolassa molempien tyttöjen kanssa. Lotalla oli 3-vuotis neuvola, jossa tehtiin ensimmäistä kertaa tehtäviä. Käynti jännitti minua sen takia, että neuvolantätimme oli vaihtunut ja epäilin, miten Lotta suostuu vieraan ihmisen kanssa tehtäviä tekemään. Aika pitkään Lotta pitikin sormia suussa (tää on joku uusi juttu, sormet suussa aina kun jännittää tai ujostuttaa...), mutta ujostelusta huolimatta teki annetut tehtävät hienosti. Tehtävinä oli mm. piirtää mallin mukaan pysty- ja vaakaviiva, nimetä värejä, rakentaa palikoista torni, kävellä viivaa pitkin jne. Neuvolakortissa lukee:

"Touhukas tyttö. Tehtävät teki taitavasti. Pituutta tulee hieman naftisti. Kerhossa käy ja siellä viihtyy. Uhmaikää löytyy ikään kuuluvasti. Asiat kunnossa!"

Lotalla oli tosiaan tullut pituutta "liian vähän", eli ilmeisesti pituus on käyriin nähden laskusuunnassa. 2-vuotiaana Lotta oli 84 cm pitkä ja nyt 89,2 cm. Joulukuussa käydään kasvukontrollissa mittaamassa tyttö uudelleen.

Venlan pituushan tippui 1-vuotisneuvolassa alakäyrälle ja nimenomaan tuon laskusuunnan takia otettiin nyt mitat myös Venlasta. Venlahan sai kunnon hepulin ja vääntyili ja kääntyili ties miten, kun mittoja otettiin. Pituus saatiin jotenkuten otettua, mutta puntarille en Venlaa saanut mitenkään. Kaiken kukkuraksi sain hätäpissatkin päälleni... Lopulta paino otettiin niin, että minä kävin Venla sylissäni vaa'alla ja sen jälkeen yksin. 1-vuotiaana Venla oli 73,6 cm pitkä ja nyt 76,4 cm. Koska pituutta oli edelleen tullut huonosti, laitettiin Venlan mitat lääkärille. Tänään neuvolasta tuli soitto, että joulukuussa mitataan myös Venla jälleen kerran. Itse en usko, että tyttö tuosta nyt yhtäkkiä venyisi niin paljon, että pääsisi takaisin käyrille, joten mielenkiinnolla odotan, mitä seuraavaksi tapahtuu.

Joulukuussa sitten tosiaan seuraavan kerran neuvolaan ylimääräisiin mittauksiin. 

4 kommenttia:

 1. Meillä tyttö oli 1v 76,2cm, 1v3kk 80,5cm ja nyt viimeksi 1v6kk 84,7cm ja jo tuossa 1v3kk kohdalla sanottiin että huimasti oli tullut pituutta edelliseen kertaan, samoin 1,5v.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä kyllä hienosti tullut pituutta. :) Itse en liian huolissani tuosta asiasta ole, kun en ole itsekään hirmuisen pitkä ja suvussa muutenkin lyhyttä sakkia. Ja Lotta oli muistaakseni 1-vuotiaana noin puoli senttiä pidempi kuin Venla, eikä siitä mitään sanottu, eli aika pieniä eroja. Mun mielestä tuo Venlan lähes kolme senttiä kolmessa kk:dessa tuntuu jo paljolta. :D mutta katsotaan miltä joulukuussa sitten näyttää.

   Poista
 2. Tällain pikku kevennys tähän, että kun syö makaronia niin kasvaa pitkäks. Itse en paljoa muuta ala-aste ja esiteini ikäisenä syönytkään ja sukulaiset päivittelivät mun hurjaa kasvuvauhtia jopa niin paljon, että epäilin olevani joku kummajainen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, no onneksi meilläkin syödään aika paljon makaronia. ;) Kiitos tästä vinkistä! :D

   Poista