perjantai 2. syyskuuta 2016

Kerhoa ja muskaria

Eilen vihdoin alkoi kovasti odotettu kerho kesätauon jälkeen. Lotta tosiaan jatkaa jo vuosi sitten aloittamassaan kerhossa kahtena päivänä viikossa 3,5 tuntia kerrallaan. Lotta on odottanut kerhon alkua jo jonkin aikaa, vaikka kerhotädit olivatkin uusia. Myös melkein kaikki kerhokaverit ovat uusia: Lotan lisäksi vain kaksi viime vuotista lasta jatkoivat samassa kerhossa. Ryhmässä taitaa tällä hetkellä olla 13 lasta ja suurin osa tuntui olevan näitä noin kolme vuotiaita, että kyllä siinä ihan tohinaa riittää.

Aamulla Lotta lähti kerhoon intoa puhkuen reppu selässään. Kerhoon mennessämme hyvä että ehti heipat huikata, kun oli kiire leikkimään. Poishakiessa vastassa oli iloinen tyttö, jonka kerhopäivä oli mennyt oikein hyvin. Uudet tädit olivat laittaneet jokaisen lapsen rintaan nimilapun ja Lotalta nimeä kysyttäessä oli hän kertonut olevansa iso tyttö... Oli se nimikin lopulta sieltä tullut ihan oikein. :D joka tapauksessa ainakin eilisen perusteella kerhoilu jatkui hyvällä menestyksellä ja Lotta viihtyy siellä hyvin.

Torstain kerhon aikana Venlalla on muskari. Venla pääsikin nyt ensimmäistä kertaa harrastamaan tällaista ja vieläpä ilman Lottaa. Ja täytyy kyllä sanoa, että tekee Venlalle todella hyvää päästä  sosiaalisiin tilanteisiin ilman Lottaa. Venla sai heti eräästä pojasta kaverin ja he kiipeilivät yhdessä tyynyjen päälle. Muskarissa laulettiin jokaiselle lapselle erikseen "nimilaulu" ja Venlan ollessa vuorossa, alkoi häntä kovasti ujostuttaa. Muskariope siis kävi vuorollaan jokaisen lapsen edessä laulamassa, kaikki muutkin lauloivat yhteen ääneen ja jokaisen lapsen kohdalla laulettiin hänen nimensä. Venlan ollessa vuorossa alkoi Venla itkeä ja kiipesi syliini piiloon. Kuitenkin heti hänen vuoronsa mentyä kaikki oli taas hyvin ja leikit jatkuivat. Uskoisin Venlan nauttivan muskarista, kunhan ensin tottuu ajatukseen, paikkaan ja muihin ihmisiin. Ja kyllä eilenkin jo Venla hieman tanssahteli ja taputti mukana, joten eiköhän se siitä. :)

Muskari kestää puoli tuntia ja sen jälkeen meille jää vielä kaksi tuntia aikaa, ennen kuin Lotan kerho loppuu. Olin varautunut lenkkeilemään kylällä sen aikaa, mutta seurakunnan perhekuppila olikin siirtynyt tiistaista torstaihin, joten sinnehän me jäätiin, kun ovat vielä muskarin kanssa samassa rakennuksessakin. Myös tuolla oli mukava nähdä Venla leikkimässä muiden lasten kanssa ja pienistä alkukiukuista huolimatta leikit sujuivat hyvin. Meiltä on tuonne kylälle tosiaan matkaa noin 15 km, joten on kiva että torstain kerhon ajaksi ei tarvitse ajella kotiin ja takaisin, vaan saadaan aika kulumaan kylällä.

Nyt sitten odotellaan ensi viikon kerhoja ja muskaria. Lotta olisi kovasti halunnut tänäänkin mennä kerhoon, mutta tyytyi kuitenkin leikkipuistoon etenkin, kun kummityttömmekin äitinsä kanssa tuli sinne myös.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti