sunnuntai 4. joulukuuta 2016

Mitä kuuluu Venlalle?

Venla on aivan pian jo 1,5-vuotias! Tuosta ei enää niin kovin pienestä tytöstä löytyy jo aika paljon luonnetta. Venla on kujeileva, iloinen, kärsimätön ja päättäväinen.

Lotta on edelleen Venlan idoli ja Lottaa Venla matkii kaikessa. Tämän myötä Venlasta on tullut taitava monessakin asiassa. Venla osaa mm. riisua itseltään sukat ja paidan, vaipankin melkein. Pukea Venla osaa paidan, joskaan se ei aina mene ihan oikein päin sekä pipon, ja onpa kypärämyssykin päätynyt päähän aivan oikein. Housuja, vaippaa, haalaria, sukkia ja rukkasia Venla myös kovasti yrittää pukea. Lotta myös opettaa Venlaa innokkaasti, joten ihmekös tuo jos tuollaiset pikkujutut jo onnistuu. :)Venla on varsinainen jekkuilija ja ilveilijä. Keksii milloin mitäkin; menee piiloon käsien tai nurkan taa ja kurkkaa sieltä ja ilveilee minkä ehtii. Muskari on ihan parasta ja muskarin alkulaulua laulettaessa nousee hymy korviin ja alkaa huojuminen ja taputtaminen. Muskarissa Venla ottaa kaiken ilon irti ja yllättää usein äidinkin villiintymällä, Venla kun on muutoin yleensä melkoisen rauhallinen ja tilanteita sivusta seuraileva. Venla on myös siskonsa lailla kova tanssimaan ja lähes aina musiikkia kuullessa nähdään jonkinmoinen tanssiesitys.


Vauvat. Venla rakastaa vauvoja. Missä vain näkyy vauva, kuuluu Venlan suusta huuto: "vauuvaaa!". Venlan omat vauvanuket on hänelle äärimmäisen rakkaita ja niitä hän hoitaakin huolella. Vauvoja viedään rattaissa tarkoin peiteltyinä, niitä kannetaan sylissä, silitellään, annetaan pusuja ja laitetaan tuttia suuhun. Tällä hetkellä Venla on halunnut pienemmän nuken päälle isommalle nukelle tarkoitetun haalarin ja hermostuu, kun tutti ei tahdo pysyä nuken suussa eikä pipo päässä. Ei siinä auta selittää, että vaatteet ja tutti on liian isot, vaan äidin on laitettava pipo päähän ja survottava tutti suuhun niin monesti, että ne viimein pysyvät paikoillaan siihen asti, että Venla saa vauvan rattaisiin nukkumaan... Myös ihan oikeita vauvoja Venla olisi kova hoitamaan. Ystävälläni on kolmekuinen poika ja kun hän esim. itkee kaukalossa odottaen lähtöä, menee Venla keinuttamaan kaukaloa ja ihmettelemään pientä saaden pian Lotan kaverikseen.


Sanoja Venla yrittää kovasti matkia ja välillä sanookin sanan aivan oikein, muttei sitten enää toista sitä. Venla sanoo ainakin äiti, vaippa, kakka, vauva, pape = paperi. Lisäksi tulee tavuja, esim. pu = lamppu tai pullo, pa = banaani jne.

Venla on myös melkoisen järjestelmällinen ja tykkää kerätä tavaroita lattialta. Lelut ja pelit menee omille paikoilleen sukkelaan ja roskatkin päätyvät roskikseen. Tosin roskiksesta löytyy välillä myös sinne kuulumatonta tavaraa...


Venla nukkuu omassa sängyssä tyttöjen huoneessa. Illalla Venla nukahtaa noin klo 20 ja aamulla herää klo 6. Tosin viime aikoina on heräillyt jo neljän aikaan, josta otan viereen tissille siinä toivossa, että nukuttaisiin vielä hetki. Uni ei kuitenkaan enää oikein tule, vaan torkutaan kuuteen ja noustaan sitten ylös. Rintaa Venla syö vielä aamulla ja joskus päivällä, etenkin päiväunien jälkeen. Saattaa pyytää rintaa useinkin, mutta pudistaa jo itsekin samalla päätään. 

Tänään vaihdoin venlalle junnusängyn ja sinne tuo meni ihan itse nukkumaan. Nyt jännätään, pysyykö tyttö sängyssä koko yön vai karkaileeko sieltä..
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti