keskiviikko 30. marraskuuta 2016

Mitä kuuluu Lotalle?

Blogi on pysynyt hiljaisena (jälleen kerran), mutta nyt ajattelin tulla kertomaan, mitä meille kuuluu. Aloitetaan Lotasta.

Lotta on nyt siis hieman päälle kolme vuotias touhukas tyttö. Lotta käy edelleen kaksi kertaa viikossa kerhossa, 3,5 tuntia kerrallaan. Lotta viihtyy kerhossa hyvin ja jää sinne aina hyvillä mielin. Lotalla oli alkusyksyn kerhossa "paras" kaveri Heidi, mutta hänen lopetettuaan kerhon ei Lotta oikein ole löytänyt toista yhtä hyvää leikkikaveria. Vaikka kuulemma Lotta onkin leikeissä mukana ja touhuaa muiden kanssa, mutta erilailla kuitenkin. Viime viikolla hakiessani Lottaa kerhosta kävi hän vielä ennen lähtöä vessassa ja jäin ihmettelemään, kuinka isolta tuo niin omatoiminen tyttö vaikuttikaan (ja eihän suinkaan kotona olla ihan yhtä omatoimisia... ;). Kerhosta myös kerrottiin, kuinka Lotta niin kovin suloisesti keskittyy esimerkiksi askarteluun niin, että kieli vain pyörii suussa. Tämän Lotta on kyllä aivan ehdottomasti perinyt isältään!


Lotan innostus Muumeista onkin nyt yllättäen vaihtunut Ryhmä Hauhun ja täällä me ollaan joka päivä kyseisen sarjan eri hahmoja: Lotta määrää kullekin roolin ja myös meidän koirat ja kissa "pääsevät" leikkiin mukaan. Leikit onkin muuttaneet paljon muotoaan; niissä on rooleja ja juonta ja niitä on erittäin mielenkiintoista seurata.


Lotta tykkää hirveästi pelata pelejä. Syntymäpäivälahjaksi niitä tulikin melkoinen kasa ja joka päivä niitä pelataan. Myös muovailuvahat ja piirtäminen ovat suosikkipuuhia.


Lotta kaipailee jo kovasti leikkikavereita ja seuraa. Joka päivä kysyy, minne tänään mentäisiin eikä tahtoisi lähteä kerhosta pois. Myös kerhokavereita olisi kovasti pyytämässä meille leikkimään.


Lotta on kova huolehtimaan pikkusiskosta. Jos joku sanoo puistossa Venlaa vauvaksi, on Lotta heti tomerana kertomassa, ettei Venla enää ole vauva. Ja jos joku lähestyy Venlaa vaikka ihan leikkimielessä, säntää Lotta viereen vahtimaan. Tänään lotalla taisi kerhon aikana tulla Venlaa erityisen kova ikävä, sillä koko illan Lotta on halaillut ja pusutellut Venlaa. :) Mutta osaahan Lotta myös vierittää syyt pikkusiskon harteille. Esimerkiksi levällään olevat pelit ei useinkaan kuulemma ole Lotan levittämiä jne.Lotta menee illalla nukkumaan tyttöjen yhteiseen huoneeseen noin kello 20 ja herää aamulla noin kello 7. Päiväunia Lotta ei nuku. Yöllä Lotta herää kerran ja silloin haen hänet meidän viereen nukkumaan. Tämä on ärsyttävää etenkin sen takia, että Lotta ei itse tule meidän huoneeseen vaan herää ja alkaa karjua aivan täysiä, jolloin pinkaisen äkkiä hakemaan hänet ettei Venla herää. Jos tämä herääminen tapahtuu vasta noin viideltä aamulla, herää Venla herkemmin eikä Venla enää nukahda uudestaan... Tähän ollaan jo kokeiltu kaikenlaista, vielä on pari juttua kokeilematta, mutta sitten kyllä alkaa keinot loppua. Ainoastaan silloin, kun Lotan sänky oli meidän huoneessa, nukkui hän yöt heräämättä. Muulloin on aina herännyt ja vaikka välillä herääminen on muutamaksi yöksi saatu kitkettyä pois esim sillä, että Joni on mennyt Lotan huoneeseen nukkumaan, jatkuu sama homma pian uudestaan. 


Sellaisia asioita nyt päällimmäisenä tuli mieleen meidän kolmevuotiaasta ihanasta tyttösestä. On se vaan hassua, miten paljon Lotta on tässä ajassa kehittynyt ja miten paljon meidän elämä on näiden vuosien aikana muuttunut.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti