sunnuntai 8. toukokuuta 2016

Venla 11 kk

Kuukauden päästä meillä juhlitaan yksi vuotiasta Venlaa, hurjaa! Mutta sitä ennen päivitetään vielä Venlan tämän hetkiset kuulumiset ja taidot.


Venla:

-konttaa kovaa kyytiä
-nousee seisomaan!
-taputtaa
-vilkuttaa
-jammailee
-höpöttelee
-omistaa 8 hammasta!
-syö viisi ateriaa päivässä, tykkää jo syödä itse
-juo pillipullosta ja nokkamukista
-käy rinnalla monta kertaa päivässä ja yössä
-nukkuu yhdet tai kahdet päiväunet
-yöllä nukkuu noin 20/21-6/7
-nukkuu äidin kainalossa
-vaatteissa koko 80-86
-vaipoissa Liberon 5 ja kestot m

Venla konttailee menemään minkä kerkiää, läpsytys vain kuuluu kun Venla kirmaa paikalle. Eilen, kun en ollut kotona, Venla oli noussut ensimmäisen kerran seisomaan. Minulle sitä taitoa ei enää eilen näytetty, mutta näin äitienpäivän kunniaksi minäkin olen päässyt hurraamaan Venlan uudelle taidolle. Myös Lotta on ihanan innoissaan Venlan uudesta hienosta taidosta ja onkin aina ensimmäisenä hurraamassa, taputtamassa ja kannustamassa Venlaa.


Venla on myös kova tyttö taputtamaan ja vilkuttamaan. Hyvää musiikkia kuullessaan Venla alkaa välittömästi heilua ja jammailla musiikin tahdissa. Venla höpöttelee jatkuvasti omia juttujaan ja on sieltä muutaman kerran kuulunut "äit" tai "äiti" sekä "tis" tai "tissi". Edelleen aina vaatteita löytäessään Venla pukee niitä päälleen ja tämän hetken lempparipuuhaa taitaa olla aurinkolasien laittaminen silmille (tokikaan niitä ei pihalla haluta päässä pitää...). Saatuaan lasit silmille katsoo Venla nauraen meihin muihin ja saakin yleensä aikaan ihastelua ja hurraamista.


Hampaita on tosiaan tehty oikein urakalla viimeisen parin viikon aikana ja nyt niitä onkin jo kahdeksan. Ja lisää taitaa olla tulossa... Ruokaa menee viisi ateriaa päivässä ja jopa aamupuuro on alkanut maistumaan. Muutenkin annoskoot on kasvaneet. Venlan lempparia ainakin viime päivien perusteella on makaroni ja äidin tekemät lihapullat, niitä tuo tyttö vetelisi vaikka kuinka. Venla osaa juoda pillimukista sekä halutessaan myös nokkamukista. Tähän mennessä niistä on nautittu vettä ja piimää, joka sai myöskin ihan hyvän vastaanoton. Rinnalle Venla pääsee aina halutessaan, vaikka selvästi päiväimetykset on vähentyneet, kun eihän sitä kaiken touhun keskellä ehdi.


Päiväunia Venla nukkuu yleensä kahdet, mutta ainakin tällä viikolla oli myös päiviä, kun nukkui vain yhdet unet. Riippuu siis vähän moneltako aamulla herää, miten liikutaan ja kuinka pitkät on ensimmäiset unet. Jos Venla ei nuku päikkäreitä enää iltapäivällä, menee hän nukkumaan ennen iltakahdeksaa. Jos taas iltapäiväunet on tarpeen, venyy yöunille meno yhdeksään tai jopa kymmeneen. Yön Venla nukkuu mun vieressä ja syö välillä enemmän välillä vähemmän rintaa.


Oikein ihanaa äitienpäivän iltaa kaikille äideille!

6 kommenttia:

 1. Taitava tyttö.♡
  Ihanaa äitienpäivän iltaa sinne.♡

  VastaaPoista
 2. Varsin noheva tyttö teillä on jo siellä. :)

  VastaaPoista
 3. Ihanan nauravainen pikkuinen <3 Meilläkin "puetaan" itse edelleen useita kertoja päivässä. Omat vaatteet ovat oikeastaan lempileluja! Toisen sukan saa laitettua käteen ja housut hatuksi, joten hieman on vielä treenit kesken :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta on jotenkin niin suloista, kun näin pienet yrittää kuitenkin niin hienosti pukea niitä vaatteita päälleen, vaikkei ne ihan oikein menisikään. Siinähän sitä parhaiten oppii. :)

   Poista