tiistai 1. lokakuuta 2013

Neuvola ja siivouspäivä

Tänään onkin ollut tohinaa! Joni meni onneksi sen verran myöhään töihin, että saatiin heitettyä se sinne samalla reissulla kuin käytiin neuvolassa eikä tarvinnut ees taas ajella. Aamulla kyllä tuli vähän kiirus, kun Mymmelille piti tietenkin vaihtaa vaippa ja vaatteet, ja syöttää ennen lähtöä. Ja just kun rupesin pukemaan ulkovaatteita, kuului vaipasta sellainen törähdys että ne piti vaihtaa uudestaan. :D Ehdittiin kuitenkin juuri ajoissa neuvolaan.

Paino oli tänään 3840 g, eli noussut 70 g/ päivä. Neuvolantäti sanoi, että he ovat tyytyväisiä 25-50 gramman nousuun per päivä, eli tuo Mymmelin lukema oli todella hyvä. Napatynkä irtosi eilen ja pohjalla olikin sitten napasieni, joka laapistettiin tänään, eli sen pitäisi sieltä kuolla. Jos torstaina vielä on niin sitten käydään uudestaan. Kovasti terkka jaksoi ihmetellä ja kehua, kuinka hyvin Mymmeli osaa syödä ja minä imettää. :)  Kysyin tuosta tuttiasiasta ja terkkari oli sitä mieltä, että koska meillä imetys sujuu niin hyvin ja jos imemisentarve on suuri, voi tuttia jo antaa, sen imeminen on kuitenkin parempi kuin vaikka nyrkin tai paidan. 

Koska Mymmeli siis imetytti ja myös vaihdatti vaipankin vielä neuvolassa, uskaltauduin lähteä käymään kaupassa. Sinellistä kävin ostamassa tarvikkeita ristiäiskutsuihin, apteekista D-vitamiinitippoja Mymmelille, jotka pitää siis aloittaa viikon päästä ja kaupasta vielä karkkia äidille. :) Mymmeli nukkui taas koko ajan, paitsi kun liike loppui niin alkoi kaukalostakin kuulua kitinää.

Kauppareissulla huomasin ainakin omasta mielestäni yllättävän seikan. Olisin kuvitellut, että ihmiset on huomaavaisia raskaana olevia kohtaan, mutta esim. sillä yhdellä kauppareissulla josta taisin täälläkin jo aiemmin avautua, kun mulla oli tosi heikko ja huono olo ja joka paikkaa särki ja jolloin päätin etten enää uskalla yksin kauppaan, parikin ihmistä juoksi ja ohitti ja suorastaan kiilasi meidän edelle kassajonossa. Vaikka varmasti näki mun naamasta ja liikkeistä että nyt ei mee hyvin. Enhän mä nyt odottanutkaan mitään erikoiskohtelua, mutten sentään noin törkeetäkään käytöstä erityisesti kun minä heiluin siellä ison mahani kanssa. Mutta tänään, kun mulla oli pieni vauva kärryissä, ihmisten käytös muuttui: mulle annettiin tietä, yksi kassatäti puhui hiljempaa (hän pohti itsekin että onpa jännä kun heti puhuu hiljempaa kun on vauva lähellä) ja toinen pahoitteli kun jouduin odottamaan ehkä 15 sekuntia pidempään, kun hän löi ostokseni vahingossa käteismaksulle vaikka olin maksamassa kortilla. Ja se ei siis todellakaan haitannut mua. Jaa-a, vauvat saa ihmeitä aikaan. ;)

Kotona sitten ajattelin testata, kuinka sujuu siivous Mymskin kanssa. Laitoin Mymmelin pinnikseen unille, itkuhälytin taskuun ja imurinvarteen. Ja hyvin tuo nukkui vielä silloinkin, kun imuroin makkarin. :) Ei voi muuten vaatteista arvata, että me odotettiin poikaa. :D



Sittenpä meille tuli kiire hakemaan Joni töistä. Mymmelin isoisovanhemmat tuli vielä pyörähtämään meillä ja toi kassillisen Jonin puolivuotiaalle serkulle pieneksi jääneitä vaatteita sekä nämä ihanuudet:



Äiti ja isikin sai lahjan:


Joni oli tosiaan vkolopun kipeä, mutta on nyt jo lähes terve. Minä puolestaan alan olla kipeä. Eilen oli kurkku todella kipeä ja tänään on nenä vuotanut. Toivottavasti ei kuitenkaan tulisi mitään vuosisadan flunssaa, vaan paranis vaikka nyt ihan saman tien...

Yöksi sai Mymmeli sentään jotain vähän tyttömäisempää päälle:


Kunnes vaippa vuosi ja Mymmeli joutui pukeutumaan Batmaniksi:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti