keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Hauskaa vappua!

Alkuun taas hieman kuulumisia. :)

Nyt on kaikki työhön liittyvät asiat hoidettu: uusi verokortti tilattu, kotihoidontukihakemus Kelalle täytetty ja hoitopaikkahakemus peruutettu. Sen suhteen saa siis ainakin hetkeksi huokaista helpotuksesta.

Eilen käytiin muskarissa ja tällä kertaa saatiin hieman leikkiä ilmapalloilla. Lotta oli aivan hurmiossa, kun alkulaulu alkoi ja vetäjä soitti kitaraa. Lotta istui lattialla mun edessä ja jalat alkoi potkia vimmatusti ja pääkin oikein tärisi innostuksesta. Höpsö pieni! Tällä kertaa Lotta pääsikin soittamaan marakassin lisäksi myös kapuloita ja triangelia. Tässä hieman kuvia ilmapalloleikeistä. :)






Illalla käytiin vielä oman kylän vauvapiirissä ja Lotta viihtyi tosi hyvin, mönki menemään minkä ehti ja yleensä tietenkin kohti pistorasioita...

Eilen Lotta oli muskaria ja vauvapiiriä lukuunottamatta kunnon sylitakiainen. Lottahan viihtyy normaalisti oikein hyvin lattialla, mutta eilen huuto alkoi saman tien lattialle laskettaessa. Välillä sain huomion kiinnitettyä hetkeksi leluun, mutta kohta oli päästävä syliin. Myös kaikki pienimmätkin päänkopsautukset aiheuttivat maailmanlopun huudon, vaikkei neiti normaalisti ole moksiskaan.  Onkohan tämä nyt taas jokin uusi vaihe? Vai johtuisiko kenties siitä, että Joni meni maanantaina viiden viikon lomailun jälkeen taas töihin? Itse veikkaan jälkimmäistä, koska tämä päivä on jo ollut paljon parempi. Edelleen syliä kaivataan jonkin verran normaalia enemmän, mutta lattiallakin viihdytään ihan hyväkin aikoja.

Nella-koira on taas tänään osoittanut mieltään oikein urakalla, joten Lotta jäi isin hoiviin kun minä lähdin koirien kanssa kunnon metsälenkille. Mentiinkin ihan uusia reittejä, seikkailtiin metsissä ja hakkuuaukeilla.



Illalla meille tulee muutama ystävä viettämään vappua grillailun merkeissä. Niinpä aamu menikin siivotessa ja uusintakierroshan se oli imurin kanssa tehtävä, kun oltiin lenkiltä kotiuduttu ja koirat karistaneet hiekat turkistaan pitkin lattioita. Nyt saadaan kuitenkin jo höllätä loppuilta ja nauttia. :)

Hauskaa vappua kaikille sinne ruudun toiselle puolelle! :)

maanantai 28. huhtikuuta 2014

Nyt ei lähde...

...juttua nimittäin. On tullut jo muutamakin useamman päivän tauko tänne kirjoittamisessa. En oikeastaan tiedä, mistä se johtuu, ei vaan ole ollut asiaa tai aikaa. Eikä ehkä kiinnostustakaan juuri nyt niin paljoa. En tiedä, jatkaako blogini nyt sitten harvemmin päivittelyä, vai palaako kirjoitusinto. Kirjoittelen silloin, kun asiaa, intoa ja aikaa riittää. Älkää siis ihmetelkö, jos tänne ei joka päivä jotakin ilmesty. :)

Tänään sain viimeinkin hoidettua työasiat ainakin jonkinlaiselle mallille. Soittelin viime viikolla esimiehelleni ja tänään kävin paikan päällä. Oli jonkin verran outoa asioida esimiehen kanssa, jonka olin nähnyt vain kerran aiemmin. Meidän osastolla nimittäin vaihtui esimies juuri, kun jäin itse pois töistä. Joka tapauksessa, pidän viime talven talvilomat ja tämän kesän kesälomat tuohon vanhempainvapaan perään, eli olen viisi viikkoa lomalla heinäkuun alusta eteenpäin. Siitä jatkan suoraan hoitovapaalla, joka kestää tämän vuoden loppuun. Jos tilanne näyttää siltä, saan palata töihin jo aiemmin ja toisaalta hoitovapaan voin pitää kahdessakin osassa. Pääasia nyt on se, että saan taas muutaman kuukauden huokaista helpotuksesta, kun ei tarvitse koko ajan vaivata päätä työasioilla. Hoitovapaan ilmoittaminenkin jäi melko viime tippaan, lauantaihin mennessä olisi pitänyt olla laput täytettynä. Mutta onneksi kaikki on nyt järjestyksessä. Vielä pitäisi kuitenkin selvittää, paljonko minulle lomailusta maksetaan ja toimittaa verokortti palkkahallintoon, ihan hirveästi kun ei huvita maksaa 60 prosenttia veroja. :D Ja kotihoidontukeakin pitäisi muistaa hakea.

Työpaikalla käydessäni törmäsin muutamaan vanhaan työkaveriini, jotka siis työskentelevät osastolla, jossa aikoinaan aloitin firmassa. Lottakin rekryttiin jo töihin, ensi maanantaina saa kuulemma aloittaa. :D Taidan kuitenkin vielä pitää typykän kotona, ettei tarvitse äidin päiviä yksin viettää. ;) Lotta oli reipas ja leikki lattialla, eikä vierastanut, vaikka jossain vaiheessa häntä töllistelikin kymmenkunta uutta naamaa.

Kotimatkalla käytiin Lotan kanssa tekemässä tämän viikon ruokaostokset. Kuten olen aiemminkin täällä kirjoittanut, me tykätään syödä ulkona. Kaikki mahdolliset tilaisuudet ulkona syömiseen käytetään, tai ainakin käytettiin ennen. ;) Nyt ollaan muutama viikko satsattu kaupassa käymiseen ja ruuan tekemiseen kotona. Ollaan oltu maailman huonoimpia käymään kaupassa: yleensä kauppaan mennään ilman listaa ja päätetään parin päivän ruuat vasta paikan päällä. Tämän takia kaupassa käydään suunnilleen joka toinen päivä ja tietenkin tulee ostettua paljon ylimääräistäkin. Tämä viikko taitaa olla nyt neljäs, kun ollaan suunniteltu viikon ruuat etukäteen ja kaupassa käydään vain kahdesti. Rahaa kuluu huomattavasti vähemmän ja ollaan myös pidetty kiinni siitä, että vaikka käytäisiin kaupungilla, tullaan kotiin syömään. Välillä toisen on tehnyt mieli lipsua, mutta toinen on pysynyt tiukkana, hyvä niin! Aiemmin myös ruokaa meni aivan liikaa roskiin. Jostain syystä tehtiin ruokaa aina isoja satseja ja viikon jääkaapissa lymyiltyään ruuat kipattiin roskiin. Nyt ollaan tehty pienempiä määriä, joko niin, että kaikki ruoka menee yhdellä ruokailulla, tai yli saattaa jäädä yksi annos, joka tulee onneksi syötyä pois. Itse olen yllättänyt itseni sillä, kuinka hyvin olen saanut hyödynnettyä esimerkiksi edellisen päivän ruuanlaitosta ylijääneitä aineksia seuraavaan ruokaan. Tästä se meidänkin kunnon ruokaostoksilla käynti ja ulkonasyömättömyys lähtee. ;) Tosin jo tänä lauantaina taas luvassa ulkona syömistä hääpäivän vieton merkeissä. :D Mutta spesiaalit tilanteet onkin sitten asia erikseen ja nimenomaan senkin takia ollaan päätetty toimia näin, että sitten silloin tällöin esim. merkkipäivinä voidaan nautiskella oikein kunnolla. :)

lauantai 26. huhtikuuta 2014

Kuulumisia (taas)

Huhhuh, viime päivinä on jotenkin ollut niin kiire, etten oo ehtinyt blogin puolella paljon käymään. Nyt luvassa kuitenkin viime päivien kuulumisia.

Torstaina meillä oli viimeinen ohjattu vauvapiiri tuolla isolla kylällä. Sovittiin kuitenkin, että vielä kerran meille tullaan avaamaan ovet ja tilat on meidän käytössä, ohjaajaa vaan ei saada paikalle. Sehän ei meitä mammoja haittaa, eiköhän me pari tuntia saada kulumaan ihan keskenämmekin. :)



Vauvapiirin jälkeen tulin kotiin syömään Jonin valmiiksi laittamaa ruokaa, jonka jälkeen lähdin käymään parilla kirpparilla ihan yksikseni! Tuntui ihan oudolta olla liikkeellä yksin, kun mukana ei ollut Lottaa eikä koiraa. Piti oikein useampaan kertaan kurkkia takapenkille ja peräkonttiin, että enhän mä nyt vaan oo unohtanut jotain. :D Kirppareilta lähdin hakemaan Lotalle vähän lisää leluja ja sitten pitkähihaisia paitoja, jotka olisi lämpimällä säällä helppo ottaa lyhythihaisen päältä pois. Leluista tein todella hyviä löytöjä, mm. marakassi, joka on riittävän iso eikä ole koko ajan Lotan suussa, maksoi huikeat 30 senttiä. Sillä on Lotan hyvä soitella. :) Ostin myös pari autoa, kun Lotta oli niistä perhekerhossa viime viikolla kovin kiinnostunut. Matkaan tarttui myös pari hieman paksumpaa pipoa syksylle ja hellehattu. Löytyihän sieltä pari neulettakin, tosin toinen on kokoa 80 ja toinen 86. Varsinkin tuo isompi on vielä selkeästi iso, vaikka se olisi ollut juuri hyvä kesää ajatellen.



Uusi kirjakin piti heti lukea pariin otteeseen läpi, eikä mennyt hukkaan sekään ostos. :)



Perjantaina kävin rokotuttamassa Nellan ja Lotta keikkui mukana selässä kantoliinassa. 



Samalla reissulla käytiin koirapuistossa. Vierailu jäi vaan melko lyhyeksi, kun Ninni alkoi vain pyöriä mun ja Lotan ympärillä ja haukkua muille koirille. Ilmeisesti puolusti Lottaa niin hanakasti.



Iltapäivän haravoin meidän pihaa ja urakkaa jäi kyllä vielä melkoisesti. Tänäänkin kävin pienen kaistaleen haravoimassa, mutta voi olla, etten ehdi tai jaksa koko pihaa käydä läpi.


Illalla kävin vielä kahvilla työkaverini luona ja jälleen yksin! Ja tälläkin kertaa vilkuilin taustapeiliin etsien jotakin kyydistä puuttuvaa... Joni on nyt viettänyt Lotan kanssa enemmän aikaa ja on kyllä ollut kiva huomata, miten hyvin sekin sujuu. Vaipat vaihtuu ja uni tulee nykyään jopa paremmin isän kuin äidin kanssa. :) Ja mäkin olen saanut sitä omaa aikaa. <3

Tänään aamu alkoi taas viikon tauon jälkeen vauvauinnilla. Tällä kertaa paikalla oli valokuvaaja ja mekin käytiin kuvat ottamassa. Pieni pettymys tuo kyllä oli. Saatiin kaksi kuvaa, joissa molemmissa sukelletaan, toisessa on silmät kiinni ja toisessa auki mutta todella lähellä kameraa. Kolmatta kuvaa ei saatu otettua, kun Lotta sai hepulin eikä rauhoittunut millään. No, onpahan otettu. Täytyy ehkä vielä joku kerta ottaa itse kamera altaan reunalle ja räpsiä kuvia pinnan päältäkin. :) Kuvauksen jälkeen Lotta oli niin väsynyt, ettei jaksanut kuin syödä punaista ankkaa. Tässä kuva kuitenkin ennen altaaseen menoa innokkaasta pikku uimarista!


Iltapäivällä menin Lotan kanssa taas käymään mummilassa, johon olivat tulleet myös Lotan enot ja toisen puoliso. Lotta nukkui menomatkan ja perille päästessämme oli aivan pöllämystynyt ja tarvitsi hetkisen tarkkailuaikaa äidin sylistä. Sen jälkeen menoa (ja ääntä) sitten riittikin. :) Mummilassa Lotta pääsee leikkimään meidän vanhoilla leluilla.


Nyt yritän saada Lottaa nukkumaan ja sitten aion hieman nauttia taas siitä omasta ajasta, nyt oli nimittäin Jonin vuoro lähteä kaupungille. :)

torstai 24. huhtikuuta 2014

Lotta 7 kk

Mulla loppu ajanlasku jostain syystä siihen, kun Lotta täytti puoli vuotta. Tällä viikolla tajusin, että Lotta täyttääkin jo 7 kuukautta ja tänäänhän tuo etappi sitten saavutettiin.


Tässä kotimittauksen tulokset, seuraava neuvolahan on vasta kuukauden päästä. Suluissa edellinen neuvolakäynti 20.3.

Paino 9900 g (8780 g)
Pituus 70 cm (66 cm)

Tuosta pituudesta nyt en kyllä tiiä, aika huisia olis jos olis nyt yhtäkkiä tullut 4 cm lisää kun esim. viimeksi oli tullut kuukaudessa 2 cm. Mutta tiedä häntä. :)


7 kuukauden ikäinen Lotta:

- ryömii eteenpäin hirrrrrmuista kyytiä
- muutama konttausaskelkin on nähty
- nousee jatkuvasti konttausasentoon ja heiluu edestakaisin
- on oppinut kääntymään vatsalta selälleen tarkoituksella
- on oppinut etenemään pyörimällä
- kasvattaa juuri ensimmäistä hammastaan
- tutut lelut kyllästyttää, muiden lelut on mielenkiintoisempia
- koirien lelut ja luut on parhaita!
- kissaakin jahdataan
- käy vauvauinnissa, muskarissa ja vauvapiirissä
- kulkee nykyään rattaissa
- ensimmäinen eroahdistuskausi on selätetty
- on todella kovaääninen!
- nukahtaa illalla klo 19-20
- nukkuu yöllä 11 tuntia
- syö yöllä 2-3 kertaa
- päivällä nukkuu yhdet parin tunnin ja parit puolen tunnin unet
- syö viisi kiinteää ateriaa päivässä + maito (paitsi nyt kun se juukelin hammas vaivaa...)
- käyttää koon 74 vaatteita
- ja koon 4 Liberon vaippaa



Lotta höpöttelee nykyään jatkuvasti ja ääntely kehittyy koko ajan. Taas oli vähän aikaa kiljuminen mukana, mutta nyt on hetken saaneet korvat jo olla siltä rauhassa. Tavuttelua on paljon, mutta niin on huutamista ja mölinääkin.

Uusin juttu on vilkuttaminen: tiistaina muskarissakin Lotta vilkutti vuorotellen jokaiselle. Tämän taidon Lotalle taisivat opettaa Lotan isotäti ja isoukki viikonloppuna. :)


Liikkuminen on parin viime viikon aikana kehittynyt hurjaa vauhtia. Aluksi Lotta keksi, kuinka eteenpäin päästään, mutta liikkui vain lyhyitä matkoja ja melko hitaasti. Nyt Lotta ryömii kovaa ja saattaa löytyä hetken päästä jostain aivan muualta kuin missä juuri oli. Konttaaminenkaan ei ole kaukana, sitä harjoitellaan ahkerasti. Liikkuminen tulee myös uniin ja yöllä saakin useamman kerran käydä kääntämässä vatsalleen kääntyneen neitokaisen takaisin selälleen. Eikä niistä mun tukkeista siellä sängyssä ihan hirveesti edes ole hyötyä...


keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Ulkoilua

Nyt on ihan pakko vähän valittaa... Jotenkin ei vaan mahdu mun päähän, minkä takia meillä ensin huudetaan kolme kuukautta koliikkia, sitten etsitään kuukausi sopivaa korviketta ja vielä vähän huudetaan niitä vatsavaivoja, ei vieläkään nukuta edes lähelle kokonaisia öitä ja hampaitakin tehdään koko päivä kiukutellen. Toisilla ei ole vatsavaivoja, nukutaan 10-12 tuntia putkeen viimeistään nelikuisena ja hampaat tulee huomaamatta. Eikö nää nyt vois ees jakautua jotenkin tasaisesti?! Joo okei, oonhan mä onnellinen, että Lotta on terve ja meillä on kaikki hyvin. Ja tiedän, että vauvan kanssa elämä nyt vaan on tällaista. Ehkä tää on kosto mun kamalasta teini-iästä... ;) Jotenkin tuota aamulla alkavaa raastavaa itkua on vaan vaikea kestää, kun on itsekin tosi väsynyt ja kun tietää, ettei se helpota koko päivän aikana kuin hetkiksi lääkkeen voimin. Ja hampaita meillä nyt mitä ilmeisimmin tehdään, alaikenessä tuntuu yksi terävä piikki. Tulispa sitten ees nopeasti....

Sitten hieman iloisempiin asioihin. :) Käytiin tänään ensimmäistä kertaa frisbeegolfaamassa ystäväpariskunnan ja heidän poikansa kanssa. Me ei oltu siis Jonin kanssa kyseistä lajia koskaan kokeiltu, mutta täytyy myöntää, että hauskaa puuhaa se oli ja täytyy varmaan ottaa uusiksi. Lapset kulki rattaissa, oli sen verran hyvä maasto, vaikka oltiin myös varauduttu kantorepuin. Ulkoillessa hurahti useampi tunti ja auringonpaisteesta huolimatta kävi sen verran kova tuuli, että mua paleltaa vieläkin.



Tuolta reissulta kun kotiuduttiin, ehdin vain vaihtaa Lotan Ninniin ja lähteä kohti agilitytreenejä. Taas meni ihan hyvin, useampi este putkeen ja jopa rengas läpi heti ensiyrittämällä. Enää olisi yksi kerta jäljellä, mutta eiköhän me harrastusta jatketa seuraavalle kurssille.



Olin päivällä jo keitellyt ainekset lihamakaronipataan Lotalle, mutta ehdin soseuttaa sen vasta illalla. Tulikin sen verran iso satsi, että Lotta varmaan ehtii kyllästyä pataan ennen kuin ne pakkasesta loppuvat...



Eilen tosiaan kävin puolitoista tuntia haravoimassa ja Lotta nökötti lähes koko sen ajan tyytyväisenä rattaissa touhua ihmetellen. Myös tänään Lotta viihtyi suhteellisen hyvin tuon ajan, kun ulkona oltiin, joten ulkoilua luvassa paljon, jos se kerran pitää neidin tyytyväisenä. :) Ja eipä näy enää merkkejä eroahdistuksestakaan. Mun äiti kävi illalla meillä, eikä Lotta ollut moksiskaan, vaikka mäkin olin tullut kotiin vain muutamaa minuuttia aiemmin. Siitä sentään päästiin, ainakin toistaiseksi.

Tänään on ollut kyllä sen verran aktiivinen päivä itselläkin, että täytyy varmaan alkaa jo suunnitella nukkumaan menemistä. Huomenna sitten taas pirteänä heti aamusta vauvapiirin viimeiselle kerralle. :)

tiistai 22. huhtikuuta 2014

Pääsiäinen ohi!

Niinhän siinä sitten kävi, että blogini vietti pääsiäislomaa. Mutta nyt taas jatketaan! :)

Löysin ratkaisun tai ainakin helpotuksen Lotan eroahdistukseen: kantoliina. Lauantaina olin tosiaan ystävieni kanssa viettämässä iltaa ja päätin perjantaina ja lauantaina viettää mahdollisimman paljon aikaa Lotan kanssa, jotta ilta isän kanssa sujuisi hyvin. Lotta onkin nyt nukkunut päivän ensimmäiset puolen tunnin unensa kantoliinassa ja täytyy myöntää, että tuntuihan tuon kaltainen läheisyys äidistäkin hyvältä. :) Muutenkin tuntuu, ettei Lotta enää ole ihan niin paljon mun perään kuin vielä viikko sitten.



Lauantai-ilta oli mukava, enkä ikävöinyt Lottaa ainakaan ihan hirveästi. ;) Jonilla oli mennyt ilta hyvin, eikä Lotta ollut turhia kiukutellut. Itselle tosin tuli pieni morkkis siitä, kuinka paljon rahaa kului, varsinkin, kun tulin taksilla kotiin ja rahat oli jo muutenkin vähissä. Mutta kerrankos sitä!



Sunnuntaina menin Lotan kanssa mun vanhempien luo, jonne tuli myös pikkuveljeni puolisoineen sekä tätini ja ukkini. Lotta leikki taas peilivauvan kanssa ja kertoili tarinoitaan muille vieraille. Enon hakiessa Lotan ulkoa nukkumasta iski pieni paniikki, eikä Lotta meinannut rauhoittua vielä minunkaan sylissä. Onneksi siitäkin kuitenkin selvittiin.




Koirilta on taas varastettu luita ja söivätpä nuo eräänä päivänä Ninnin kanssa luunpätkiä vieretysten... Nice...



Muutama konttausaskelkin on jo nähty! Tästä johtuen nukkuminen on nykyään ihan kauheaa. Lotta saattaa olla aivan unessa, kun yhtäkkiä on pakko kääntyä vatsalleen ja lähteä ryömimään tai konttaamaan. Sänkyyn on tehty tiukka pesä imetystyynystä ja peitosta, mutta eivät ne kauaa Lottaa pidättele. Tästä johtuen laskettiin eilen pinnasängyn pohjaa alaspäin, Lotta kun alkoi kurotella seiniä...



Ja joku muukin inhottava vaihe on nyt meneillään. Tää ei oo kestänyt vasta kuin puolitoista päivää, mutta sanoin jo nyt Jonille, että tää on pahin mitä on ollut, ohittaa jopa koliikin. Tosiaan tuo nukkuminen nyt on mitä on ja sen lisäksi koko eilinen päivä kiukuttiin. Kaikki ruoka mitä suuhun lapat syljetään pois ja samaa yhtä lusikallista syödään noin kymmenen kertaa, ennen kuin se on edes suurimmaksi osaksi mahassa asti. Ei kelpaa maito, ei tutti, ei lattia, ei syli, ei sänky, ei sohva. Joka paikassa ja koko ajan huudetaan ilman näkyvää syytä. Olisiko ne nyt ne hampaat? Vai mikä ihme saa tuon neitokaisen näin tyytymättömäksi? Tilanteesta tekee vaikeaa kestää vielä se, että oon itse todella väsynyt ja tekisi mieli vain itkeä Lotan seurana. Voisiko pian jo tulla uusi vaihe? Vaikka sellainen, jossa nukuttais hyvin, syötäis hyvin ja viihdyttäis muutenkin hyvin. Joohan?

Tänään sentään löytyi uusi kiva "lelu", kun Joni oli makoillut lattialla Lotan kanssa ja jättänyt sinne tyynyn.



Nyt me lähdetään ulos vähän vaikka haravoimaan, jospa siinä sais äitikin vähän hermolepoa. ;)


perjantai 18. huhtikuuta 2014

Perjantai

Aamulla pinnojen välissä mua odotti tällainen näky:




Ihan mahdotonta enää edes yrittää nukuttaa sänkyyn päiväunille, kun koko ajan pitää kääntyä ympäri ja lähteä ryömimään. Ja sitten tietenkin lyödään pää pinnoihin ja itketään. Voi toista.

Osittain tästä syystä ja ehkä myös minun laiskuuttani Lotta nukkuikin ensimmäiset päikkärit pitkästä aikaa sohvalla. Siinä ihasteltiin Jonin kanssa, kuinka Lotta on jo niin iso tyttö, ei mikään vauva enää.

Tästä pienestä kirpusta on kasvanut jo niin iso tyttö. :')


Tänään on taas varastettu luu koiralta ja käyty vähän muutenkin repimässä koiria karvoista.






Joni lähti päivällä hakemaan kaveriaan junalta meille pääsiäisen viettoon ja me mentiin Lotan ja koirien kanssa vähän pihalle puuhastelemaan. Tarkoituksena oli tehdä meidän pihaan jonkinmoista agilityrataa, muttei saatu vielä aikaiseksi kuin pujottelu. Ja sekin menee ihan mutkikkaasti. No, onpahan vähän lisähaastetta. ;) Pihahommien jälkeen Lotalle maistui uni pitkästä aikaa kahden tunnin verran! Mutta sieltä sitten herättiinkin sellaisen huudon kera, etten muista, milloin viimeksi. Koska Lotta oli jo valmiiksi kovin kiukkuinen, epäilin hänen jatkavan huutamista nähdessään vieraamme. Lotta kuitenkin yllätti taas ja vain hymyili ja kertoili tarinoitaan. Ottipa M:n mukaan leikkeihinsäkin oikein mielellään. :)

Nellan kanssa touhuttiin taas tänään kahdestaan. Laitoin koirat makkareihin, piilotin nakinpalasia ympäri taloa, vapautin Nellan ja käskin etsiä. Nella tykkää etsimisestä todella paljon ja on siinä melkoisen hyväkin. Pari kertaa toistettiin, oli jäänyt sen verran nakkeja yli Ninnin agilitystä. Ninnille en ole edes opettanut tätä peliä, joten Ninni sai odotella oven takana Nellan suorittaessa tehtävää. Jospa nyt saatais muutenkin puuhattua Nellan kanssa enemmän, kun pystytään omassa pihassa tekemään agilityjuttuja. Kunhan sais vielä askarreltua muutaman esteen lisää. :)

Nyt Lotta on päivän viimeisillä unilla ja mulla pyörii jo ties monesko koneellinen pyykkiä. Oon pessyt talvivaatteita pois, koska luotan nyt siihen, ettei niitä enää tarvita. Ärsytti, kun naulakko oli täynnä takkeja: talvi-, tuuli-, juoksu-, kauppa-, kevät-, kesätakkeja jne. Tuli ihan vähän lisää tilaa, kun sai talvivermeet pois.

Hyvää pääsiäistä kaikille! Saapa nähdä, miten sitä tulee tänne blogin puolelle nyt kirjoiteltua. Huomenna tapaan tosiaan ystäviäni hyvän ruuan merkeissä ja sunnuntaina olisi luvassa hieman sukulointia.