maanantai 31. maaliskuuta 2014

Maanantain seikkailut

Koska Joni on vielä lomalla, keksittiin ihan extempore lähteä käymään Tuurin kyläkaupassa. Lähdettiin heti kun aamutouhut oli tehty ja ajomatka menikin sitten niin ja näin... Lotta nukkui ensimmäisen tunnin, mutta sen jälkeen kiukuttikin kaikki. Mä olin sitten loppumatkan Lotan kanssa takapenkillä, välillä tarjosin maitoa ja välillä viihdytin muuten.

Perillä Tuurissa Lotta oli ihan innoissaan ja shoppaili rattaiden kyydistä. Kuvanottohetkellä tosin alkoi jo väsy painaa silmiä...


Täytyy muuten kehua kyläkaupan lastenhoitohuonetta! Hoitotasoja oli kaksi, niissä olevien alustojen päälle kertakäyttöiset suojat tarjolla, erillinen lukollinen vessa ja sohva imettämiseen, jonka eteen sai vedettyä verhot. Lotta tosin keksi hoitohuoneen ainoan huonon puolen (tai no Lotan mielestä se oli varmaankin hyvä puoli). Paperiteline oli nimittäin kivasti hoitotason yläpuolella ja tottakai sitä paperia oli kiva repiä sieltä alas. Sai äiti vaihtaa vaipan melko nopsaan, että paperia jäi vielä muillekin. :D


Löysinpäs Lotalle sen kevättakin! Otettiin koko 80, niin mahtuu varmasti ainakin vielä syksyllä. :) Hihansuissa on resorit, joten ne pysyvät hyvin paikoillaan, vaikka takki vielä iso onkin. Selkä on hieman pidempi ja takana on kuminauha sekä heijastin. Lotta tykkää itse myös kovasti takista, vaikka Lotan tykkääminen taitaakin perustua takin kuvioihin ja väreihin. ;)



Ostettiin myös peili tuohon meidän eteiseen. Siinä on ah niin ihana puhelinpöytä, joka on kai joskus ollut muotia... En tykkää siitä yhtään (sori äiti ja isä) ja tarkoitus olisi heivata se nyt johonkin (mihin?) ja laittaa tilalle peili sekä mahdollisesti joku penkki/tuoli. Sitä ennen tarkoitus olisi maalata keltainen tiiliseinä valkoiseksi ja sitä ennen saada pankista asuntolaina. :D Eli hommaa on, mutta ehkäpä se peili saattaa päätyä sinne seinälle kuitenkin ennen noita muita.

Shoppailun jälkeen käytiin vielä syömässä. Lotta nautiskeli hedelmäsoseen syöttötuolista käsin ja kun kaikkien mahat oli täynnä, lähdettiin ajelemaan kohti kotia.


Tullessa ajettiin Ähtärin eläinpuiston ohi ja ajateltiin, että käytäis siellä kotimatkalla. Lotta oli kuitenkin niin poikki kun lähdettiin, että päätettiin jättää toiseen kertaan. Myös 10 euron liput per aikuinen saattoi vaikuttaa päätökseen. Ehkäpä käydään siellä sitten kun Lotta on vähän isompi. Ruokakaupassa kuitenkin pyörähdettiin. Lotta nukkui lähes koko matkan ja oli vielä kaupassa melkoisessa tiltissä. Jaksoihan se sitten kuitenkin varpaita tavoitella, kun hetki hassuteltiin. :)


Nyt olisi Lotalle tarjolla unitouhuja ja meille toivottavasti rauhallinen ilta.

sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Uintia, messuilua, grillausta ja pelailua

Oli niin rankkaa tehdä sitä haastetta, että pari päivää piti olla kirjoittamatta että taas jaksaa... ;)

Perjantaina käväistiin keskustassa, minä etsimässä Lotalle ohuempaa takkia ja Joni hakemassa paketin Matkahuollosta. Oon siis etsinyt Lotalle kevättakkia, koska tuo kuumakalle sulaa kaikissa mitä meillä on! Takki olisi siis mm. kauppareissuille jne. En kuitenkaan haluaisi maksaa takista kovinkaan paljoa, koska käyttöä nyt ei ihan älyttömästi ole, eikä mun mielestä vielä puolivuotiaan takissa tarvitse olla mitään hienoja ominaisuuksia. Törmäsin kuitenkin siihen, että suurimmassa osassa takeista koot alkaa vasta 90 cm ylöspäin. :( Lindexillä olis ollut kiva takki, mutta musta 25 € oli liikaa. H&M:llä oli kanssa ja sen olisinkin ostanut, mutta ei ollut oikeaa kokoa. Katselen nyt vielä josko jostain tulisi takki vastaan ja jos ei tule, niin tilaan sit H&M:n verkkokaupasta. Eräs mummo muuten totesi hississä: "pieni mies on lähtenyt ostoksille".. Noo, olihan Lotalla melko poikamaisia värejä päällä, mutta tutti kuitenkin pinkki! :D Mutta väliäkös tuolla. :)



Lauantaina klo 5.30 Lotta alkoi pälättämään sängyssään. Kun menin katsomaan, oli kuitenkin silmät kiinni ja söi unipupunsa korvaa. Pieni huikka maitoa ja tutti suuhun ja neitokainen oli taas unessa. Olisikohan se nähnyt unia tuolloin..? Itse olin sitten tässä vaiheessa aivan virkeä, mutta ehdin kuitenkin nukahtaa ennen herätyskellon pirinää klo 7. Ja sitten väsyttikin oikein urakalla! Meille tuli vähän kiirus vauvauintiin, koska ei oltais millään jaksettu herätä. Ehdittiin altaalle kuitenkin juuri sopivasti ja Lotan kaveri punainen ankkakin oli taas paikalla. Sen perässä Lotta jaksaa polskutella vaikka kuinka. Taas kannusukellettiin, mutta Lotta oli tällä kertaa touhusta hieman hämillään. Veikkaan sen kuitenkin johtuneen väsymyksestä. Ensi kerralla sitten katsotaan, joko päästäisiin sukeltamaan "oikeasti", ilman kannutusta.

Iltapäivällä kävin T:n ja poikansa E:n kanssa vauvamessuilla. Messut järjestettiin täällä toista kertaa. Viime vuonna katselimme hääyömme jälkeen hotellin ikkunasta, kun viereiseen Paviljonkiin meni paljon lapsiperheitä. Netistä sitten bongasimme, että siellä on parhaillaan vauvamessut ja päätimme käydä katsomassa menoa. Messut olivat todella suuri pettymys, mutta 3 €:n hinta ei jäänyt kuitenkaan harmittamaan. Tänä vuonna messuilla oli hintaa 8 € ja odotin huimaa parannusta. Petyin taas. Ensi vuonna en mene pettymään, kaksi kertaa todisti, etteivät nuo messut ole vaivan arvoiset.

Oltiin T:n kanssa arvioitu, että messuilla menisi parisen tuntia, mutta oltiinkin lähtövalmiit jo noin puolen tunnin kiertelyn jälkeen. Suunnattiin sitten vielä käymään kirppiksellä ja kahvilla. Tällä ja edellisellä kirppiskäynnillä löysin Lotalle pari uutta lelua. En oo muuten ostanut yhtään lelua uutena, eikä meillä kyllä hirmuisesti leluja vieläkään ole. Ehtiihän niitä kerääntyä, kun neitokainen tuosta kasvaa. Tämä Lamazen heppa maksoi vain 2 € ja Bellinon soivaa ja liikkuvaa palloa olen silloin tällöin kuolannut, mutta hintansa takia jättänyt ostamatta. Nyt kyseinen pallo tuli vastaan 4 eurolla, joten olihan se kotiutettava.



Kirppisshoppailun jälkeen mentiin tosiaan vielä kahville yhdessä. Lotta ääntelee nykyään karjumalla kovaan ääneen ja se on toisinaan julkisilla paikoilla hieman vaivaannuttavaa. Lotalla ei siis ole mikään huonosti tai hätänä, hän vaan kertoo asiansa tällä hetkellä erittäin kovaan ääneen ja muistuttaa lähinnä dinosaurusta (eikä mitään pientä sellaista...). Niin tälläkin kertaa Lotta karjui juttujaan hyvin äänekkäästi. E taas höpötteli hiljaiseen ääneen söpösti. Hassua kun nuo kaksi ovat niin monella tapaa erilaisia ja jopa toistensa vastakohtia.



Kun oltiin saatu T:n kanssa riittävästi aikaa kulumaan, heitin T:n ja E:n kotiinsa ja tulin kotiin. Kotona alettiin heti valmistella ruokaa, me pidettiin nimittäin illalla grillikauden avajaiset Lotan kummien M:n ja N:n kanssa. Lotta nukahti melko kivuttomasti illalla sänkyynsä ja me pelattiin piiiiitkästä aikaa Wiitä. Ja hauskaa oli. :)

Tänään taidetaan vaan lötköillä kotosalla. Eikös ne sunnuntait juuri sitä varten ole? ;)

torstai 27. maaliskuuta 2014

Haaste päivä 9

Tämä päivä taitaa jäädä viimeiseksi päiväksi tästä haasteesta. Jotenkin ei vaan enää huvita miettiä, mitä kuvaa ja onko kaikki varmasti kuvattu. Tänään kuvat ovatkin videoita ja tähän on mun mielestä hyvä lopettaa. :)

Aamu alkoi taas Lotan kujerruksella hieman seitsämän jälkeen. Nostin Lotan Jonin viereen meidän sänkyyn ja menin itse suihkuun. Ulkona oli kymmenen astetta pakkasta ja auton ikkunat jäässä, joten tiesin sen tarkoittavan raappausta.

                                          Aamu

                                                  
Aamupäivällä me käytiin Lotan kanssa taas vauvapiirissä kylällä. Vyöhyketerapeutti oli siellä kertomassa, mihin kaikkeen vyöhyketerapia voi olla avuksi vauvoilla ja lapsilla. Paljon tuli myös juteltua muiden äitien kanssa ja Lotta pörräsi lattialla tyytyväisenä. Vauvapiirissä käy yksi ihana jo iso poika. Hän on 8 kuukautta vanha ja konttailee hurjana joka puolelle. Pojan äiti meinaa olla helisemässä, kun saa koko ajan olla hakemassa poikaa milloin mistäkin. Pojua on vaan niin hauska seurata, mitä kaikkea hän saakaan päähänsä. :)

Ennen vauvapiiriin lähtöä harjattiin tietenkin hiukset. :)

                                          Hiukset ja naama


Lotta nukahti taas kotimatkalla ja jatkoi unia kotona vaunuissa. Parin tunnin päästä Lotan herättyä pisteltiin ensin välipalat poskeen ja sen jälkeen Lotta hyppäsi keinumaan.

                                          Päivä


Päivälliseksi Lotta söi kanaa ja riisiä, meillä oli tarjolla hernekeittoa torstain kunniaksi. Ja ilmeestä huolimatta ruoka maistui Lotalle oikein hyvin. :)

                                          Ruoka


Loppupäivä leikittiin ja pelleiltiin, tanssittiin ja laulettiin. Illalla kun avasin TV:n, pamahti sieltä päälle Pikku Kakkonen. Lotta tuijotti sitä huumaantuneena ja kun se loppui, jatkoi tyttö omia juttujaan. Vaan on toi asento varmasti tosi mukava...

                                         Tärkeintä

                                          Ilta


Kuten "päivän kuvastakin" huomaa, on Lotta alkanut tätätellä hienosti. Se on niin hassun näköistä, kun toinen pyörittelee kieltä suussaan. :D Tätättely tehdään kuiskaten ja hetken päästä aletaankin karjua. Voi tuota Lottaa!

                                          Päivän kuva

keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Haaste päivä 8

Koska isikin kirjoitti tänne, niin minäkin halusin! Niinpä tämä päivä on kirjoitettu minun, eli Lotan, toimesta. Kuvat otettiin yhdessä äidin kanssa, joten ne kertovat meidän molempien päivästä.

Aamulla kun heräsin, juttelin nalleille, jotka roikkuu mun sängyn päällä. Äiti ei oikein jaksanut nousta, joten höpöttelin hyvän aikaa itsekseni. Tarjosin myös tuttia koiralle, joka nukkuu aina mun vieressä, mutta se ei halunnut sitä. Lopulta äitikin jaksoi nousta ja lähdettiin aamupalalle.


Aamu

Kun oltiin kaikki syöty aamupala, lähdettiin ostamaan ruokaa. Mä nukuin koko menomatkan ja heräsin vasta kaupassa.


Kun tultiin kaupasta kotiin, äiti syötti minulle kasvissosetta. Ruokailun jälkeen menin ulos vaunuihin nukkumaan ja nukuin kaksi ja puoli tuntia!

Ruoka

Päivä

Sillä aikaa kun minä nukuin, iskä ja äiti oli laittanut tänään minulle ostamansa vauvakeinun kattoon kiinni. Ne osti mulle tuollaisen ihanan pinkin keinun, vaikka äiti pohti, että mitäs jos minä saan joskus veljen. Iskä sanoi siihen, ettei se haittaa, vaan hän näyttää sitten kuvan omasta ralliautosta ja kypärästä, jotka oli teipattu pinkeiksi. Tykkäsin keinusta tosi paljon! Äiti sanoi, että keinussa saisi oikeasti keinua vasta kun on 10 kuukautta vanha, mutta minä sain tuollaisen tyynyn selkäni taakse, että pystyn istumaan siinä paremmin.

Päivä


Päivän kuva

Testattiin muuten tänään pinniä minun liehulettiin, se oli hieno! :)

Naama ja hiukset


Illalla äiti meni Ninni-koiran kanssa agilityyn ja isi meni katsomaan jääkiekkoa. Minä menin mummin ja papan luokse siksi aikaa.

Ilta

Kun tultiin kotiin, söin iltapuuron ja -maidon ja menin sänkyyn näiden minun tärkeimpien unilelujen kanssa.

Tärkeintä

Huomenna taidan antaa taas äidin kirjoittaa itse. :) Hyvää yötä!

tiistai 25. maaliskuuta 2014

Haaste päivä 7

Huomasin tänään, että tää haasteen tekeminen alkaa kyllästyttää, kun ei oikein jaksanut ottaa kuviakaan... Kyllästyttääkö teitä jo lukea näitä? Mulla on kuitenkin vielä pari ideaa haasteen toteuttamiseen, joten ainakin nyt vielä muutaman päivän tätä jatkan. :)

Ensimmäisenä aamulla Lotta pääsi kylpyyn ensimmäistä kertaa joululahjaksi saamiensa ankkojen kanssa. Ankoilla vaan oli niin painavat hatut, ettei ne pysyneet pystyssä.

Aamu

Aamupäivä puuhasteltiin kotona ja sitten suunnattiin kaupoille. Ostettiin meidän olkkariin kaihtimet ikkunoihin, kun mua alkoi ärsyttää, kun aurinko aina sokaisee ja illalla ulkoa näkee suoraan sisälle. Eipä näe enää. :) Joni meni sitten kaupunkiin tapaamiseen ja minä ja Lotta suunnattiin meidän ensimmäiseen muskariin. Myös ystäväni T poikansa E:n kanssa tulivat musisoimaan ja Lotta sai hirveän vierastuskohtauksen nähdessään T:n. Ja sama huuto muskarin vetäjälle. Onneksi Lotta kuitenkin rauhoittui pian ja katseli sitten innoissaan muskarin vetäjää, joka lauloi ja soitti kitaraa. Ei paljon äidin laulut kiinnostaneet. :D

Päivä

Nyt kun Lotta saa luvan kanssa istua, ei se enää riitä, vaan pitäisi seisoa koko ajan. Niinpä muskarissakin kun olisi pitänyt istua sylissä heijattavana, Lotta vääntäytyi väkisin seisomaan. Niinpä Lotta sitten heilui seisaaltaan. Lotta on muskarin vanhin ja ilmeisesti käyttäytyi sen mukaan. :D

Muskarin jälkeen käytiin vielä T:n ja vauvojen kanssa lenkillä, jonka jälkeen tulin ruokakaupan kautta kotiin. Kotona Lotta sai maistella sormiruokana kukkakaalia, porkkanaa ja banaania. Tänään homma sujui paremmin kuin eilen, sillä eilisen jälkeen olin jo hautaamassa koko sormiruokailun. Annoin eilen Lotalle kukkakaalia, porkkanaa ja omenaa, joista Lotta valitsi ensimmäisenä omenan. Ei aikaakaan kun Lotta oli saanut omenasta palan irti ja se oli kurkussa. Onneksi sain palan helposti pois Lotan kurkusta, mutta kyllä ehdin jo ajatella, ettei ikinä enää. Tänään homma sujui kuitenkin jo hienosti ja porkkanasta saatuja palasia pyöriteltiin hetki suussa ja sylkäistiin sitten banaanin tieltä pois.

Ruoka

Päivän kuva

Koirat kyttäsi tietenkin vieressä koko ajan, josko heillekin olisi jotakin tarjolla.

Tärkeintä

Naama ja hiukset

Ilta ollaankin taas vietetty rennosti kolmestaan. Lotta möyri lattialla ja saipa Ninnin tassusta kiinni.


Pakko muuten laittaa tähän vielä kuva eiliseltä, kun neitokainen repi sukan jalastaan ja katseli sitten ympärilleen sukka suussa. :D

Namnam...

maanantai 24. maaliskuuta 2014

Haaste päivä 6

Morjens!

Välillä on iskänkin vuoro kirjoittaa siitä miten täällä perhe-elämässä menee. Ihan en kaikkia postauksia ole rakkaalta vaimolta uskaltanu lukea, joten ihan en ole kärryillä kuinka paljon mua täällä on haukuttu :) hetkeäkään en epäile etteikö aiheesta vaikka oiskin.

Meidän päivä starttas suurinpiirtein 7.44 seuraavanlaisin elkein:

Lotta naureskeli hurjasti kun näki aamusta iskän tulevan herättämään. Naurettava idea se minustakin oli, etenkin kun minut tuntevat tietää, että minun aamuliikkeet on melko hitaita ja suurpiirteisiä. Anyway päästiin hoitopöydälle ja vaipoissa about lapiollinen ruskeeta liisteriä. Pikku alkushokin jälkeen hoitoalustat ja pelit oli samassa laastissa, mut Lotalla oli hauskaa ja sehän on pääasia.

Aamu
Sen jälkeen syötiin mannapuuroa, jonka aivan omakätisesti tein. Tarkennan vielä, että Lotta söi ja minä syötin. Tänään huijasin Lotan aukaisemaan suun imitoimalla lusikalla lentokonetta. Myös Nuppukissa innostui jokseenkin asiasta ja päätti leikkiä Lotan kanssa.

Tärkeintä
Sen jälkeen asetuimme Lotan kanssa lattialle. Yritettiin kattoa uutisia, mutta Lotta tykkäsi enemmän syödä kuution muotoisia pehmoleluja. Tämän toimituksen aikana Tuija saapui pirteänä paikalle, jolloin päätin keittää aamukahvit. Samaan syssyyn valmistelin lounaaksi kanapastaa.

Päivän kuva
Tämän jälkeen puuhailin pikkaisen omia firman hommia ja ihmettelin Lotan touhuja lattialla. Myös nuohooja kävi vierailulla ja totesi, että kaikki on hienosti tainno ainakin saadaan kaikkia tulipesiä vielä käyttää. On muuten kova jätkä tuollainen nuohooja. Ei kauaa nokka tuhissu vaikka aika haasteellinen ympäristö oli tänään työskennellä.

Päivä
Nuohoojasedän jälkeen olikin sitten aika maittavan kanapastan. Täytyy kyllä sanoa, että oli ihan jumalattoman hyvää ruokaa, ja helppoa. Harmi, että tuli tehtyä niin vähän.

Ruoka
Sen jälkeen tämä iltapäivä ja ilta ovat olleet rentoa yhdessäoloa perheen kesken. Jännä miten paljon tuollainen pieni lapsi voi antaa sisältöä normaaliin maanantaihin. Taisi olla Lotallekin jännää, kun iskä jäikin kotiin talviloman merkeissä. Kevennyksenä sanottakoon, että onhan tämä jumalattoman tylsää, kun rakas KalPa jäi Liigassa runkosarjaan ja nyt lähinnä tulee sivustaseuraajana seurattua tuloksia.

Ilta
Perhe-elämä on hienoa, ainakin Keski-Suomessa. Hyvää kevättä ja vielä parempaa kesää kaikille lukijoille. Tällaista diipadaapaa oli minun osalta tarjolla :) thanks for having me.

Naama ja hiukset

Lotta 6 kk

Kääk, Lotta täytti tänään jo 6 kuukautta!

Puolivuotias Lotta:

-peruuttaa hirmuista kyytiä paikasta toiseen
-kääntyy todella näppärästi haluamaansa suuntaan
-istuu selkä suorassa, vähän vielä huojuu puolelta toiselle mutta muutoin jämäkästi
-syöttötuoli otettu käyttöön
-nousee konttausasentoon jatkuvasti
-on päässyt jo eteenpäinkin muutamia kertoja
-juttelee paljon
-muutaman kerran kuultu jo tavuttelua: hättättää ja ätti 
-oppii jatkuvasti uusia tapoja äännellä ja käyttää ääntänsä
-käy vauvauinnissa, vauvapiirissä ja huomenna aloittaa muskarin
-nukkuu edelleen yhdet parin tunnin päiväunet ja lisäksi parit puolen tunnin unet
-nukahtaa illalla klo 20-21
-herää yöllä moooooonta kertaa
-syö pääsääntöisesti viisi kertaa päivässä kiinteitä: aamu- ja iltapuuro, kasvis- ja lihasose ja välipalana hedelmä- tai marjasose
-syö itse kurkku- ja porkkanatikkuja sekä maissinaksuja
-vaatteissa siirrytään juuri kokoon 74
-vaipoissa Liberon koko 4

Lotta on oppinut uuden leikin: vetää harson naamalle (nykyään silloin kun sanoo "mene piiloon") ja kun äiti tai isä huhuilee "missä Lotta", vetäisee tyttö harson pois naamalta leveä virne naamalla! Niiiiiin suloista kun toinen on ihan innoissaan! :) Kädellä on opittu läpsyttämään lattiaa tai pöytää ja yksi päivä Lotta läiskytti isän kanssa vuorotellen pöytää. Hauskaa tuntui olevan! Myös kaikkia leluja vispataan hurjaa vauhtia kädessä ja tutti lentää pitkälle!

Lattialla ollessaan Lotta peruuttelee yleensä seinien tai pöytien/kaappien luokse. Usein tämä päättyy pään kopsauttamiseen ja huutoon, mutta nyt yhä useammin asioiden tutkiskeluun. Tänäänkin Lotta tutustui tiiliseinään rapsuttelemalla sitä kädellä. Kaukosäädintä tutkitaan myös aina kun se saadaan käsiin ja nappeja painellaan. Muutenkin Lotta tutkii ympäristöään tarkasti ja pää heiluu puolelta toiselle. Lotta viihtyi myös Ikean reissulla hienosti rattaissa, kun sai tutkia ympäristöä.

Illalla nukahtaminen on kaikeksi onneksi taas mennyt parempaan suuntaan. Lotta nukahtaa itsekseen sänkyyn, toki vielä vaatii välillä tutin nostamista ja hyssyttelyä, muttei tarvitse koko iltaa istua sängyn vieressä tai hytkytellä sylissä. Vielä kun yöt paranis...



Illemmalla luvassa päivän kuulumiset haasteen muodossa. :)

sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Haaste päivä 5

Tänä aamuna en katsonut kelloa Lotan herätessä. Kuuntelin hetken Lotan pulputusta ja NUKAHDIN UUDELLEEN! No okei, ihan vaan hetkeksi, mutta kuitenkin. Hetki loikoiltiin Jonin kanssa sängyllä, kunnes Joni lähti käyttämään koiria ulkona ja minä nostin Lotan sängystä ja aloitin aamutoimet.

Syötin Lotalle aamupuuron, jonka jälkeen me muut käytiin aamupalalle. Lotta söi kurkkua pöydän päässä.

Aamu
Oltiin aamupäivä vielä Jonin vanhempien luona ja puolen päivän aikoihin alettiin tehdä lähtöä kotiin. Lotta ehti väsähtää sopivasti niin, että nukahti suunnilleen sillä sekunnilla kun auto käynnistettiin. Pysähdyttiin vielä syömään paikalliseen ravintolaan. Lotta heräsi pysähdyksestä johtuen ja oli pienessä tiltissä, ennen kuin heräsi kunnolla. Sen jälkeen Lotta äänteli ja karjui niinkuin lohikäärme ja olin tyytyväinen, ettei ravintolassa ollut kuin muutama muu meidän lisäksi.

Tärkeintä

Minä söin kanaburgerin peruna- ja bataattitikuilla, Joni söi pitsan ja Lotta maissinaksuja.

Ruoka

Ja maissinaksujen jälkeen Lotta söi perhosen sarvia (välillä molempia yhtäaikaa...).

Päivän kuva

Kun kaikkien massut oli täynnä, jatkettiin me kotimatkaa. Päivä meni siis aika lailla auton kyydissä.

Päivä

Kotona meidän kissa oli jo kovasti odottanut meitä ja lyöttäytyikin heti koirien kylkeen nukkumaan. Minä purin laukut ja pesin pyykit, Lotta leikki lattialla ja Joni lähti pelaamaan jääkiekkoa. Lotta tykästyi muuten hirveästi näihin Ikeasta ostettuihin kissahelistimiin, ainoa huono puoli että meidän kissakin tykkää niistä...

Ilta

Leluista puheenollen, koirat on hyvin oppineet erottamaan, mitkä lelut on niiden ja mitkä Lotan, eivätkä siis leiki Lotan leluilla. Uusia leluja käyvät haistamassa ja Ninni käy painelemassa sitä puhuvaa koiraa kuonollaan, mutta muuten lelut saavat olla rauhassa. Ongelmaksi onkin nyt muodostunut se, että jos lattialla Lottaa vastaan tulee koiran lelu, Lotta ottaa tietysti sen. Ei varmaan ole muuta keinoa pitää Lottaa erossa koirien leluista, kuin siirtää ne pois Lotan ulottuvilta? Jos jollain on hyviä vinkkejä tässä asiassa, niin kuulen niitä mielelläni! :)

Kotona Lotta onkin sitten äänellyt kuin pieni karhunpoikanen. Epäilinkin jo, että mummo oli vaihtanut Lotan karhuun ja Lotta jäänyt mummolaan... ;) 

Naama

Hiukset

Oon tässä vähän suunnitellut, että aloitettaisiin sormiruokailu. Lotta tykkää niin kovasti syödä itse maissinaksua/kurkkua/porkkanaa, joten kai se on sitten kokeiltava. Tuskin pelkästään sormiruokaillaan, vaan ajattelin pitää mukana myös soseet. Vaikka eihän sitä sitten tiedä millaiseen ratkaisuun päädytään, kun ollaan kokeiltu; lopetetaanko kokonaan, jatketaanko osittain vai kenties siirrytään kokonaan sormiruokailuun. Olisiko teillä vinkkejä sormiruokailuun? Ja mistä löytyisi edullinen höyrytyskattila? Vai oletteko ihan vaan keittäneet ruuat? Mulla odottaisi tuolla kukkakaali, aloitetaan testailut sillä huomenissa.

Huomenna muuten luvassa hieman erilainen postaus haasteen tiimoilta. ;)

lauantai 22. maaliskuuta 2014

Haaste päivä 4

Tänäänkin Lotta herätti meidät kuuden jälkeen ja vaikka oli vielä selvästi väsynyt, ei suostunut nukahtamaan uudelleen. Niinpä noustiin ylös ja lähdettiin pukemaan päivän vaatteita. Annoin Lotalle hänen hiusharjansa käteen, mutta Lotan mielestä sillä ilmeisesti harjataan hampaita (tai oikeastaan ikeniä). Kyllähän tuo varmaan mukavasti raapisi niitä. ;)

Aamu

Laitoin hiukset sivuille leteille, koska luvassa oli ulkoilua.

Hiukset ja (väsynyt) naama

Aamun päikkäreiden jälkeen me lähdettiin Jonin ja Lotan kanssa kävellen Jonin enon rantaan reilun viiden kilometrin päähän. Jonin vanhemmat tulivat autolla koirien kanssa. Ja kuulostaa hullulta, että koirat meni autolla eikä meidän kanssa, muttei viitsitty ottaa niitä riehumaan tuonne kapeille teille vaunujen kanssa.

Päivä

Päivä

Tärkeintä

Mökillä paistettiin makkaraa ja sepä oli meidän lounas. :)

Ruoka

Lotta ihmetteli menoa aluksi sylissä, mutta tuuli oli sen verran kova, että laitoin tytön rattaisiin suojaan vilttiin käärittynä.

Päivän kuva

Sain juuri Lotan nukahtamaan ja nyt vuorossa olisi sauna. Iltaa vietetään aikuisten kesken kynttilänvalossa.

Ilta